PAD z POHOVKY

394
3.6.06 12:32

PAD z POHOVKY

AHOJ vsem,
vcera jsem si linda se mnou hrala na gauci asi 50cm vysokem,najednou jsem se otocila a linda byla na zemi,naklonila se pro plysoveho osla,spadnula hlavou na zem pak se ji telicko pretocilo abyla na zemi na zadickach hlavou u gauce :cry:
podlaha je z kachli,brecela asi 5minut,snad leknutim,pak se utisila a byla v poho cely vecer a noc..
Dneska rano ok,ale je ospalejsi,nikam jsem s ni nesla,ma jen boulicku na celicku,zitra zavolam nasemu pediatrovy, nevidim na ni zadne znamky narazu..

ALe mam obavy, co by ji molho byt?treba otres mozku?jak se projevuje?
pokud dite stoupe a pada na hlavu spadne asi ze stejne i vetsi vysky…
mam zajit na pohotovost???
PROSIM poradte :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
kdoviktera
3.6.06 12:43

Ahoj Ájo,

asi Tě to moc neuklidní, ale takových pádů ještě bude… :roll: Jen bych asi doporučila dát ke gauči nějaký kobereček, ať nepadá přímo na dlažbu. Soudím alespoň podle nás, Filip zhučí z gauče tak 2× týdně :lol: Vidí na starším bráchovi jak řádí, tak to dělá po něm, je to absolutně neuhlídatelný :oops:

Tak pa a ať je všechno v poho. Katka

Jo a na tu pohotovost bych já asi nejela, museli bychom tam být snad každý týden :lol: :lol:

• Citovat
  • Upravit
5251
3.6.06 12:45

Pro Tvůj klid a pro jistotu, že je malá v pořádku bych k lékaři zajela raději hned.
Osobní zkušenost zatím díkybohu nemám.

Peťula

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6927
3.6.06 12:48

Ahoj,
otres mozku se projevuje zvasenou spavosti, nebo malatnosti, zvracenim, zmenou chovanim, bezvedomi i chvilkove, hlasite dychani a chrapani, jestlize to u nej neni normalni,vytoky z usi, nosu, silna bolets hlavy a svetloplachsot.

Tak snad to u vas neni takove zle. drzim palecky at je to ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4258
3.6.06 12:51

ahoj tak my byli 2× u DR. s tim ze nam maly spadl.jednou z postele,cely se zkutalel, a pak chtel stoupnout,ujelo mu to a narazil se o stul a cely se nejak prevratil.ale poprve to bylo na koberec a podruhe na lino,coz je mekci nez dlazba.
kdyby mi spadl na dlazbu tak jedu radsi byt tebou k DR hned.nebo jestli nemas nejou dr.znamou ktera by ho prohlidla,prootze je mozny ze by si vas na pohotovosti tam nehcali na pozorovani.
ale pro jistotu.pak by sis to mohla vycitat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kac
5049
3.6.06 13:03

Ahoj,
honzik kdysi spadnul z postele stejnym zpusobem jak popisujes ty, ale uklidnil se celkem rychle a nebyl ani spavy ani nic nezvykleho v chovani.
Ale vice jsem ho pozorovala.
Na ty kachle bych dala nejaky koberecek, zkratka,aby pripadne pady byly trochu tlumene.
 Kac

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
3.6.06 13:13

Já myslím, že to bude OK. Samozřejmě je dobré sledovat a kdyby nastaly příznaky, jak někdo výš vyjmenoval, pak ych k dr jela, jinak ne.
Bohužel se takové úrazy ještě nejspíš stanou - malá měla období, kd ydenně padala kamkoli odkukoli - z lavice, ze židle. Tu se chytla dvířek od trouby a padla s níma na záda a hlavu taky na dlaždice, tu spadla na hrnec a div si nerozrazila hlavu, tu padla na okraj silnice .Ony ty pády vypadají děsivě, chce to obrnit sama sebe, zachovat klid a pozorovat. Ale pokud by se žádný příznak neprojevil, já bych k dr nejela…
 G

PS: dodatečně jsem si dočetla, že se úraz stal včera, to už by se nejspíš případný otřes projevil, takže bych byla v klidu…nebo jsem herodeska?:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
394
3.6.06 13:15

lindu pozoruju, je normalni, ji smeje se, leze..
doktorce asi zavolam, zajdu za ni az v pondeli rano, linda je neuhlidatelna…
problem je v tom ze tady naji vschni a vsude dlazbu nebo mramor, byli jsme u znamych.bydlime v Rime
U nas mame koberec,ale lind an anem vubec nevydrzi leze a stiope vsude mozne jen ne tam kde je koberec!
POridim ji ohradku, nebude se ji v ni libit–v postylce vydrzi max 15minut ale aspon bude v bezpeci.......
Budu pozorovat, zda se mi ze je ospalejsi,ale vcera vecer moc nenaspala… :oops:
mam opravdu hrozne svedomi,byla to moje chyba :cry:

ikdyz n adruhou stranu, dovedu si predstavi t z enez se dite nauci poradne stat a chodit pada porad, prave si rikam ze ji asi nic nebude a ze BUDU pozornejsi ale amme jit na kontrolu tak v pondeli zajdu ko doktorce por jistotu,stejne me asi neposle na rentgen ale je to prece jen doktorka.. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6927
3.6.06 13:21

Aja: to se proste stava, k detskymu veku to patri. dokonce se delal vyzkum, ze deti do urciteho veku maji snizeny prah bolesti. Proto nam zatrne, kdyz vidime ty jejik karamboly a ony se otrepou a bezi dal. Tohle se stane kazde mamce :wink: . A jak se zda, tak mala je ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
394
3.6.06 13:28
lokynka píše:
pro
Peťula

v sobotu ani nedeli doktorka neordinuje ale mam cislo na mobil
zajdu tam v pondeli, na pohotovosti bych musela stravit cely zbytek soboty, je tu malo nemocnic a 5 000 000lidi…s detskyma nemocnicema jeste horsi, min.5hodin cekani..
takze az v pondeli, nema zatim zadne vazne priznaky-teda az na to ze spi o neco dele..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
3.6.06 13:30

AJO, pokud je tak v pohodě jak se ti jeví, tak věř, že v pohdoě je a k dr nechoď. To fakt neuhlídáš, čím víc se budeš snažit, tím horší to bude i pro tebe. U nás platí, pokud to nevypadá fakt moc ošklivě, tak jí ani nechovam nic, prostě řeknu: to se zahojí, než se vdáš, bude to dobrý a tolikrát si ještě nabiješ…zkrátka v ní ani nepodporovat to, že se jí něco stalo. Samozřejmě. stane se a občas pochovam, protože je to někdy fakt ošklivé (na ten hrnec to bylo fakt hustý a tuhle padla ze židle a mam tu z dřeva zábranu a padla hlavou na to), ale i tak to nedělam dýl než je nutný. A dlaždičky vedou vždycky - rozčiluju se pořd, že tam chodit nemá (sundavá si ponožky a kalhotky a válí se na nich - jedinej kousek v kuchyni, jinak všude koberec)…a když se ti to nestane na dlaždičkách, tak poletí a narazí někam…
Ono to zní fakt drsně, ale věř mi, je to v pohodě a holt si musíš zvyknout, že to opravdu k dětství patří…:)
 G

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6927
3.6.06 13:31

no, jestli toho vecer moc nenaspala, tak to chce asi dohnat. K doktorce bez, budes mit klid na dusi a male to neublizi, kdyz ji nekdo uvidi :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
394
3.6.06 13:36

ok ok
uz jste me uklidnili,diky vsem! :)
linda se zbudila a jdeme papkat!!

ahoj dam jeste vedet..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
394
3.6.06 14:00

ok ok
uz jste me uklidnili,diky vsem! :)
linda se zbudila a jdeme papkat!!

ahoj dam jeste vedet..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
371
3.6.06 15:58

Ahoj,
jak holky psaly, i já si myslím, že to bude v poho. Malej nám spadl z postele dvakrát a vždycky (samozřejmě) na hlavu. Jednou to bylo ve spaní. A na halvu pořád padá dál, když leze a staví se. Všude máme taky kachle a parkety, takže koberce žádné. Je to rána, ale vždycky pár slziček a je to v pohodě.
Pohlaď malou a určitě je všechno vpohodě :wink:

i.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí