s jak malým dítětem k poprvé k moři ?

2959
1.6.06 13:53

s jak malým dítětem k poprvé k moři ?

ahoj maminky,ráda bych se zeptala,s jak malým miminem jste byly poprvé u moře - pokud jste teda byly s miminem.Já jsem loni s bříškem byla u moře a děsně se nám tam líbilo i pro děti,tak sme si slíbili,že se tam s malým vrátíme,ale říkali jsme si tak za 2-3 roky.A teď když vidíme jak máme hodné,pohodové mimčo tak manža by to rád zkusil už letos v srpnu,to mu bude 10 měsíců.Navíc má malej atopický ekzém,takže by to prospělo.Nevidím problém v dopravě letadlem ani jinak,protože to tam dobře známe.Jediné proč s tím váhám,že bude v té době lézt,strkat si písek do pusy a bude náročné ho udržovat u moře ve stínu-asi?,protože bude nejspÍš chtít pořád někde lozit a tak,jak to děti dělají.máte s tím některá zkušenost?byla to pro vás hezká dovolená,nebo to bylo pro dítko spíš trápení?já teda mám už jednu dceru,tu jsme vzali k moři kvůli ekzému v roce a půl a jeli jsme autem do Itálie a musím uznat,že to zvládla výrazně lépe než my dospělí.budu vám vděčná za jakýkoliv názor,díky a hezký den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
879
1.6.06 14:11

AHoj,
my jsme byli s prvním synem poprvé v jeho roce a půl v Chorvatsku a zvládl to bez problémů.Až na ty kameny - ty jsem nezvládala já, hrůzu,že si někde rozbije hlavu 8O jsem už v jedné diskuzi popisovala.
A loni jsme byli s pětiměsíčním v Itálii a bylo to bez jakýchkoliv problémů.A letos se chystáme také letadlem,koncem srpna.Pokud je Tvé dítě zvyklé na změny,tak si nemyslím,že by mu to ublížilo.A na ekzém je moře ideální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53
1.6.06 14:13

Ahoj, já myslím, že klidně můžete, my jedeme za tři týdny autem do Chorvatska a malé je teď sedm měsíců. Leze už teď, strká všechno do pusy, lezou nám zuby, nechce moc nic jíst, jen kojit, ale jedeme a myslím, že to bude v poho. Mám zkušenosti už se synem, ten byl prvně ve 14 měsících a dobrý. Chce to hodně mazat, pořád něco na hlavu, přes poledne se schovat. ani z cesty bych neměla strach, já mám tedy vyzkoušeno autem, je to pohoda, zastavíš kdy potřebudeš. Vloni jsem byla v Černé hoře, taky s břichem a potkali jsme tam Čechy s dvěma dětma, holčička byla v kočárku, mohlo jí být tak 3 měsíce. Takže bych tedy určitě jela už kvůli tomu ekzému, který já sama taky mám a u moře se mi to vždycky zlepší.
Tak krásnou dovču, Andrea :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
879
1.6.06 14:20

Ještě jsem chtěla dodat - pokud máte opravdu dítě v pohodě a hlavně vy to nevnímáte jako problém,tak bych se nebála ničeho!!!Nás všichni zrazovali, ale byli to lidé,kteří samotní nejedou nikam.
Podle mě,když člověk přizpůsobí režim dětem, tak to může být úžasná dovolená.A všichni si užijete sluníčka,tepla a moře a hlavně sebe :P -jééé,já bych už jela :wink: Tady to léto nepřijde, přišla doba ledová… :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1376
1.6.06 14:27

Ahoj, kludne chodte, my sme boli s malym ked mal 8m v chorvatsku autom a pohoda. Isli sme na noc, zo sebou brali sklenicky.
O mesiac sme si to zopakovali ;-)
Kto si to moc neuzije budete vy, ale maly bude urcite nadseny :-))
My sme boli utahany z neho ako kone, liezt moc nemal kde, izba malicka (skor chodte niekam do sukromia,ako hotel), vonku len na rukach, alebo v kociku. Ale s tym, ze vsetko cpe do pusy, som sa nikdy moc nezatazovala a skoro nebyva chory. Obcas nejaky ten piesok ochutnal, ale prezil to ;-)
Bolo to narocne, lebo je dost zivy, ale pri mori babo aj vela spi, my sme chodili doobeda k moru, potom sme ho dali spat, muz spal s nim, ja som vybehla k moru, potom sme sa najedli, cez obed sme boli na izbe a zase sme sli az okolo 3-4 k moru. Natierali sme ho La roche 60 a prisiel domov biely. No a na exem mu to pomohlo super, az do zimy mal klud. On bol stastny, ze ma podnety a pomohlo mu to urcite aj celkovo po zdravotnej stranke.
pre mesiacom sme boli v egypte a tiez super, tam sme mali AI takze sme sa o nic nemuseli starat, sluzby uzasne, maly uz dost v pohode, takze toto sme si uz fakt aj uzili a oddychli. Takze L. uz bol od narodenia 3× pri mori a urcite v septembri este niekde vyrazime autickom ;-)
Takze ja nevidim fakt dovod neist.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1308
1.6.06 15:34

Ahoj,

my jsme byli loni v září v Chorvatsku autem s 4,5 měsíčním Aleškem. Bylo to fajn a byla to dovolená :-). Je pravda, že s námi byli manžovo rodiče, takže nás na hlídání bylo víc. Myslím, že i Alešek si to užil, dá-li se to říct o 4,5m miminu..

Jeli jsme pod Split a je pravda, že cesta autem už byla celkem dlouhá. Ale zvládli jsme to, všichni (měli jsme Jané korbičku i autosedačku, takže jsme to střídali).

Oproti vašemu dítku byla výhoda, že Alešek se jen obracel a ještě v tu dobu nelezl, takže jsme ho pod deštníkem udrželi v pohodě. Mazala jsem ho 40 a bylo to super. Děsně se mu líbilo, když byl na dece nahaťoučkej :-).

Já bych se toho nebála, pokud chcete, tak jeďte! Určitě to zvládnete ;-)
My asi pojedeme koncem září do Tuniska a jsem na to taky zvědavá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
493
1.6.06 16:34

My jsme byli, když bylo Ondrovi 10 měsíců a bylo to úplně ideální. Autem na 14 do Itálie, cesta byla celkem v pohodě, akorát poslední hodina trochu krize a pobyt super, takže vřele doporučuju! Jen buďte akční, bude se vám to líbit :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
493
1.6.06 16:37

letos bohužel nejedeme, manžel si šetří dovču po porodu, ale za rok plánujeme jet zase, tentokrát se dvěma. Jsem zvědavá, jak to s těma dvěma přežijeme, ale s jedním to bylo super! :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
394
1.6.06 19:42

MY S lindou jezdime k mori porad, s tim piskem je to kriz,porid krem specialni pro deti,treba od vichy,kloboucek,ja jsem v Italii a na plazi jsou tady i s 3mesicnima detma, doporucuji tu, nebyt u more v nejhorsich hodinach tj. od 11-15hod
ale nejlip je jit rano kolem 8 do 10 nebo dopoledne po 16hod.
Mozna by byli dobre i bryle, slunicko se odrazi od more a dava ocku zabrat..
Jeli jsme autem 1× kdyz bylo linde 6mesicu,do CR,bydlime v rime,cesta byla nekonecna a to jsme spali v hotelu,linda vydrzela asi 4hodiny z 8 sedet v sedacce..pres den moc nespi..
Ted se chystam k nam letadlem, zacina lozit a nevydrzi chvili sedet..do pusy si strka kameny a vsechno co najde..
musime holt davat pozor,k mori ji koupim nejaky bazenek a pokusim se ji v nem udrzet......

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1376
1.6.06 21:02

Ja som este zabudla, mali sme na plazi plazou muslu (taky ten akoby stan) a tam sme ho chvilku v tieni vedeli udrzat, brala som mu vzdy nove hracky, takze sa zabavil potom som ho poobede nakojila a on v tej musli aj spal. takze dalo sa :-) alebo spal v kociku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2318
1.6.06 21:26

Ahoj,

my byli v Bulharsku loni v září, to bylo synovi 9 m. Jeli bychom i dřív, ale chtěli jsme počkat, až bude sluníčko mírnější. Syn v té době lezl rychlostí blesku a je pravda, že na pláži jsme si moc nepolenošili :-) Obvykle jsme se s manželem střídali. Jeden relaxoval a druhý neustále opakoval: Matýsku, nepapej ten vajg, nestrkej si do pusinky to míchátko do kávy, nesahej na žvýkačku… Prostě tam byl hroznej čurbes v písku. A to jsme byli v sekci s placenými slunečníky… Na pláž jsme chodili až pozdě po obědě, dopoledne jsme trávívali na dvorku penzionu ve stínu na trávníku. Určitě pojedeme i s dalším mimčem, ničeho se neboj. Konkrétně v Bulharsku děti milují. Naše domácí na něj chodila denně šveholit a ptala se, jestli něco nepotřebujeme.

Lasička a Matýsek 17 m.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
1.6.06 21:46

Presne, jak sama pises. Bala bych se slunicka a pisku.
My byli v Lotyssku, kdyz bylo Vitkovi 8m. Co se slunicka tyce, problem jsme nemeli. Ono ho zas tolik nebylo.
Ale pisek mel i v zadecku a hodne v ocich a to mu fakt vadilo. ALe kdyz si porad zmoulal oci.
Asi bych radeji na vasem miste jela aspon az v zari. To uz by malej mohl treba trosku chódit a ne se jen plazit a lezt piskem a navic nebude tak intenzivni slunicko.

Jinak ale cestovani a jidlo jsme zvladli uplne v pohode a hned bych jela kamkoliv znovu. A pravda, ze koncem srpna je treba v Chorvatsku docela dobre.

PS: Ale nam treba pisek ekxem hodne zhorsuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13114
1.6.06 21:48

Ahojky, my se s malým chystáme v srpnu na Malorcu, už teď se toho děsím, malej je hodně živej, od 10 měsíců chodí, takže je to docela náročné, také vše cpe do pusinky, zdřejmě neodolá ani písku. TAk snad to zvládnem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
682
1.6.06 21:59

Ahojky

mám osobní zkušenost takovou: My byli v CHorvatsku a malá měla šest měsíců a super, dítě ještě nelozí, borovice jsou snad všude a jízdu , jsem absolvovali přes noc. Pak jsem zažili ( sice ne moře) dovolenou když lozila. A to nedoporučuji moc , malá vymetla každý kout, dítěti pohyb nezabráníte, je to moc náročné, pak je super až už dítě chodí. Jestli malý bude lozit , tak chych raději jela na písek, ale nevím jestli by ho nepálil. Oblázky určitě ne. Být vámi jela bych dovolenou co nejdřívě.

krásnou dovolenou

Lime

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
991
1.6.06 22:07

Ahoj Wingec
Klidně na dovču jeďte.Pokud máš pohodové dítko,jak píšeš,nevidím v tom žádný problém.My letíme na dovču 15.8 na Rhodos.To bude mít Linda 4měsíce a vůbec se toho nebojím.Na každé dovolené co jsme byli,byly malé mimča i batolata a byly strašně spokojené. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí