Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojda těhulky,
pomalu končím 38.tt a už by bylo záhodno, aby naše malá taky vylezla ven. Jsem hrozně oteklá a doktor mi doporučuje, zkusit nějak malou ven poštouchnout, ale jí se nějak nechce. Na poslední kontrole v úterý byla pořád málo sestouplá a CS jsem měla jen 2. Tak od úterka zkoušíme sex, piju maliník, ananasový džus (babská rada od sestřenky z Anglie), chodíme na procházky v terénu, věším prádlo, žehlím vestoje a pořád nic. Jediný, co se mi zdá je to, že ze mě asi po kouskách začíná odcházet zátka, zatím čistě bílá, ale jsou toho kopce na polívkovou lžíci. Tak jsem se chtěla zeptat, jestli nemáte nějaký osvědčený způsob, jak tomu drobkovi pomoct na svět
předem moc díky ![]()
Upřímně, nijak… dokud ona a tělo nebude připravené, tak to prostě nepůjde.
Další variantou je už jen vyvolání pomocí léků a tak akutní to zas asi podle doktora není, takže pokud malá problémy nemá, tak bych se to snažila zvládnout… ono to vyvolávání může způsobit zbytečné komplikace.
O termínu rozhoduje miminko, takže se obávám, že kdyby ses stavěla na hlavu, stejně se miminko vydá ven, až bude samo chtít
. Navíc má pořád 2 týdny do termínu. Já už taky ke konci počítala každý den, že bych mohla rodit, ale bylo mi to prd platný. Mně se rozjely kontrakce na dlažebních kostkách na Letné (v autě cestou do porodnice), ale těžko říct, jak by to bylo, kdybych po nich nejela
.
Neboj, uteče to a dočkáš se. V bříšku ti nezůstane navěky
. Přeju bezproblémový porod a zdravé miminko
, už to máte fakt za pár
.
JÁ zkoušela vše možné a prostě když nechce tak nechce. Nakonec mi první porod vyvolávali. Ale chodila jsem do schodů, myla okna, lezla po čtyřech a drhla podlahu, uklízela co se dalo, moc mi to nepomohlo. Myslím si, že pokud zátka odchází, tak to brzy půjde, mě odešla u druhého porodu a do třech dnů mi praskla voda.Takže určitě to brzy příjde, neboj.Prcek si sám vybere jaké bude chtít datum.
tak tu vyvolávačku bych nedoporučovala, prožila jsem si ji a bylo to utrpení, u druhé dítka bych si ji už dát nenechala. Sice mi zátka odešla sama a plodovka praskla taky, ale ostatní se zastavilo a já musela na císaře, ale chtěla jsem být na Vánoce doma, což se mi vydařilo a jiné komplikace naštěstí nebyly. I když ten císař by byl i bez vyvolávačky, alespoň by mě to ale ušetřilo těch kontrakcí. Takže vydržet.
Ahoj přesně jak holky píšou.Ja jsem taky zkoušela snad všechno co se dalo"sex při bouřce,červene vino,horkou vodu atd."A stejně nic
Maleho jsem přenašela 11 dní,praskla mi voda až když jsem se staršim synem vlezla do bazenu a voda byla šíleně studena,ale neřekla bych že by to bylo tou vodou spíš už byl připraveny ![]()
Můžeš vyzkoušet „vyháněcí lektvar“ ale je to jako se vším, někomu pomůže, někomu ne. Verzí je možná víc, já znám: kousky oloupaného čerstvého zázvoru a celou skořici zalít vroucí vodou, nechat chvilku vylouhovat a teplé vypít. Když to dochutíš medem, je to i dobrý. Pomohlo mě a mojí kámošce. Já to používám i př nachlazení, hezky se po tom potí
Mamka porodila nás všechny až ve chvíli, kdy si v pondělí poručila od své tchýně na víkend její nejoblíbenější jídlo. Do víkednu vždy porodila ALE to byla vždy +- v termínu. Tvoje malá má ještě čas. Já se malého snažila taky „vyklepat“ dřív, ale rodila jsem týden po. Prostě se mu nechtělo. Pila jsem maliník, jedla lněné semínko, uklízela jak splašená, chodila na túry, večer jsem se se sklenkou červeného naložila do horké vany, pokud byli síly, tak i sexík byl a stejně se vyklubal až po hamiltnovi
Luciashek kdyby existovalo něco na 100% účinné tak by nebylo třeba vyvolávaných porodů
já mám pomalu naplánované opět vyvolávání, malý by musel na svět tak do středy jinak to mám jisté a i kdybych se na hlavu stavěla tak to nepomůže, maliník piju tak 3 týdny, o ananasovým džusu jsem neslyšela ale taky ho sem tam mám protože mi chutná, sex taky pomáhá jen někomu a nebo nikomu a prostě to tak někdy vyjde
hold až příjde čas tak mimčo s ním ![]()
užívej klídku,máš poslední dva týdny,pak už se nezastavíš a nespočneš
jinak mimi opravdu jde ven až když je připraveno a ty se můžeš stavět třeba na hlavu
pokoukejpo obchůdcích co by se ti ještě hodilo,líbilo,něcosipřečti,podívej se na film a užívej si to ![]()
Kdyz se mu nechce tak nepomuze nic, jak pisou holky. Hlavne babsky rady, jestli fungujou, tak kolem terminu a ne 2 tydny pred. Me zabral u obou hamilton a masaz bradavek, ale u obou to bylo lehce po terminu.
38 týden přece není tak extrémní já bych to asi také nehrotila.Myslím že mimi si řekne ne? teda já v to doufám,když nění úplně sestouplá je prostě brzy…Hlavně ti moc moc držím pěstičky ![]()
andrejka87 píše:
když nění úplně sestouplá je prostě brzy…
Tak já neměla ani jednu holku sestouplou ani při příjmu do porodnice (a Mája se narodila 2h poté). Vlastně si vůbec neuvědomuju, kdy sestoupily
.
Já vím jen že moje známá chodila pěšky po schodech v paneláku ze 6-tého patra-a asi to pomohlo,protože pár dní potom,co jsem jí viděla tak porodila
Jinak asi vím,jak ti je,já jsem tedy rodila 39+1,ale plánovaným císařem,nabrala jsem „jen“ 15kg,ale taky jsem si přála aby byl venku.Jinak další známá doporučovala silné kafe,a četla jsem i o lněném semínku ![]()