Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Moc vas vsechny zdravim, uz dlouho procitam nejruznejsi diskuse na techto strankach
.. Nachazim tu spousty odpovedi na sve otazky. Nyni me trapi problem ohledne vahy naseho miminka. Nejake podobne clanky tu na toto tema uz byly, ale sjou treba 2 roky stare nebo uplne neodpovidaji tomu, na co se chci zeptat, proto zadavam toto tema jeste jednou a prosim o rady.. vcera sem byla na UZ, dle menstruace sem 32+2, pan doktor me pekne vystrasil, ze nas chlapecek vazi JEN 1500g, okamzite mi doporucil dalsi UZ a Dopplera za 4 tydny a stale si jen neco septal se sestrou. Sem z toho uplne vystresovana a nestastna, vetsina miminek a obzvlast chlapecku miva vahu preci mnohem vyssi
! Jinak prutoky byly dle Dopplera v norme. Tezko cele tehot. pribyvam na vaze, mela sem a mam pomerne stresujici zalezitosti okolo sebe, co neustale resim a take mame na dennim poradku partnerske neshody. ze zacatku tehot. sem tudiz pri vysce 177cm a vaze 60,5kg snad az do 5mesice nepribirala, stridave co nabrala hned zase hubla. Nyni mam celkem o 7kg vice, partner je na tom s vyskou postavy stejne. Prosim o vase rady, jak ste na tom byli s vahou vaseho miminka ke konci tehot. a predevsim po UZ ve 30.trim. vy. Dekuji
Příspěvek upraven 24.09.10 v 10:13
ahoj, 150 gramov? nie 1500?
lebo ak zistili az v 33 tt vahu 150 g tak to je uz uplne odveci ![]()
a co viem, tak zistovanie vahu dietatka v brusku sa vela krat podstatne lisi od skutocnosti.
Bibi, asi jsi chtěla napsat 1500g, myslím, že tě budou sledovat, jestli mimi přibírá, a když ne tak tě pošlou do nemocnice a tam si poležíš, v krajním případě ti drobka vytáhnou a váhu dožene venku. Je možné, že ti nefunguje placenta, tak jak by měla.
Ahoj, chápu že jsi vystrašená, ale nějak se mi nezdá, že si toho všiml doktor až teď. Přeci pokud chodíš pravidelně na kontroly, tak vidí jak miminko roste a tak. No držím palce a přeju ať je vše v pořádku.
taky myslim ze si chtela napsat 1500…ja to mela podobne…v 36tt mi v porodnici namerili jen neco malo pres dve kila u terezky..hned zacali plasit…mela jsem teda ale jeste infarkty na placente…prutoky na hranici…dva tydny si me predavali ze spitalu do spitalu…delali ruzny testy…nakonec sem rodila cisarem…a zjistili ze se s koro o kilo sekli pri mereni…takze asi tak. ![]()
edit: no a kdyz sem to pak vypravela svoji gynr. tak se chytala za hlavu ze i kdyby mela v 36tt 2 kg tak je to uplne v pohode…takze zbytecne stresujou kdyz nemusi!
Příspěvek upraven 24.09.10 v 10:11
taky si myslím, že chybí jedna nulka… ale je to jen odhad.. a u sebe jsem si taky myslela, že by měl být větší, než nám říkali na UZ.. ale už si nepamatuju ty údaje…
podle mě přibírání resp. tvé nepřibírání nemá vliv na váhu miminka.. pokud se dobře stravuješ je jedno že jsi přibrala málo… jinak nevím!
Tak za prvé, hlavně klid.
Kdyby měl v tomhle týdnu opravdu jen 150g jak píšeš, tak se jeho vývoj zastavil někde kolem 12tt a na to už by se dávno přišlo.
A pokud tam máš ty nebo pan doktor řádovou chybu, tak má 1500g a to v normě, já tuhle váhu měla dle UTZ ve 31tt, a teď ve 39tt má 3kg, takže možná bude o něco menší, ale nepřijde mi to o moc.
A pokud byli průtoky v normě a máš přijít až za 4 týdny, tak mi nepřijde, že by to bylo něco akutního, to by si tě tam buď nechali nebo tě chtěli vidět sakra dříve…
Asi to mělo být 1500g že?UZ je + - 500g,tak bych na přesnost moc nespoléhala a do 40tt máš ještě spoustu času,miminko ještě dost přibere ![]()
Já byla na ultrazvuku v 31tt a malá vážila 1480g což mi příjde normální.V 35tt malá vážila 2710g a prý to oboje odpovídá tabulkám ![]()
ahoj!
já takhle plašila taky - doktor byl teda naprosto v klidu. 31+6 jsem měla odhad váhy 1401g. s kolika jsi se narodila ty, nebo sourozenci? a přítel? ono je to totiž dost dědičné. já měla při narození v termínu 2850g, takže dle doktora taky nemůžu čekat, že porodím čtyřkiláka. i teď je mimi pořád spíš menší. ![]()
Nevim, ale podle propoctu mi vychazi, ze pokud porodis ve 40tt, melo by miminko neco malo pod tri kila. Coz neni problem. Je to trochu min, nez prumer, ale taky je to jen odhad (zaroven ani UZV neni zrovna nejpresnejsi). Takze bud v klidu. Budou te trochu vic sledovat pro jistotu, ale pokud poroste stejnym tempem, budes mit krasny malinky miminko (muj posledni mel 2830g a jak jsem si to uzivala
) ![]()
zdravim maminku já jsem na posledním ultrazvuku což bylo 30+1t tak náš chlapeček vážil 1400g doktor mi řikal že bude malý a bude mít 2 a pul kila.takže maminko neboj se nejsi sama také mám strach kolik bude vážit a měřit mám malinké bříško a to jsem dnes 36+4 a přibrala jsem 10 kilo.věřím tomu že to zvládnem a třeba budem i překvapeni
přeju hodně stěstí a hlavně zdraví vám oboum
Ja mela pri narozeni v terminu 3200g a pritel v terminu 4100g, pritel byl fakt macek, takze je z toho nervozni, ale jedna se spis o ten pristup lekare, ze si tam zacali suskat se sestrou, co mi napisou pro moji gynekolozku, a predtim mi jen 5minut beze slov maleho meril a pak rekl, ze se mu to nezda, ale ze ty prutoky sou ok. Takze dekuju za uklidneni i vase zkusenosti, verim, ze zbytky pochybnosti, ktere mnou nekdy pekne zmitaji mam radeji zahodit
. Sama vnitrne taky citm, ze malej bude v poradku se vsim vsudy
.