Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
ahoj holky, další plašanské téma
Chci se zeptat na Vaše měření ultrazvukem. já jsem podle ovulace 7+6 tt. na ultrazvuku minulý čtvrtek mimi mělo 7 mm a odpovídalo 6+4 tt. tento čtvrtek na kontrolním ultrazvuku jsem čekala velikost 7+4 tt, když to bylo přesně po týdnu, ale mimi mělo 11 mm a odpovídalo 7+2 tt, což je o dva dny míň než mělo být. jsou tyto nepřesnosti v měření u takhle malého plůdku normální, nebo mám mít starost, že se mimi vyvíjí pomalu? moc díky za Vaše postřehy.
Podle mě je to v pořádku, já to měla s dcerkou podobně, odpovídala o něco méně, měla jsem ovulaci až před menstruací. U tebe to může být podobné.
Absolutně to neřeš. Za prvé záleží jak moc má pan doktor dobrej ultrazvuk, za druhé taky jak se zrovna trefí, ono milimetr už znamená třeba týden stáří těhu…
Navíc jak víš kdy jsi přesně otěhotněla? Ty jsi si měřila bazálku? Já například měla hned od začátku podle měření rozdíl víc jak dvou týdnů, ale neplašila jsem neboť jsem měřila bazálku a věděla jsem že jsem otěhotněla o dva týdny později než to dopovídalo podle MS.
já přesně vím, kdy jsem otěhotněla. ovulaci mám ověřenou bazální teplotou, ovu testem a proběhl pouze tento jeden sexík v měsící.
takže toto vím naprosto přesně
pan doktor má vynikající ultrazvuk, provádí na něm i screening ![]()
a já naopak otěhotněla dříve, mám kratší cykly a ovulaci již 10 DC. takže vím, kolik má mimi odpovídat přesně, spíš mi šlo o to, jestli je v pohodě, že na minulém ultrazvuku to odpovídalo a po týdnu je plod menší než by měl být.
I přesto všechno bych byla v pohodě, však to jsou jen dva dni. A navíc i na sebelepším ultrazvuku, když si vezmeš že to mimi má pár milimetrů, tak se to blbě měří, klidně se mohl ukliknout a nezměřit přesně.
taky doufám,že třeba jeden dva milimetry a odpovídalo by to. srdíčko krásně bouchalo. tak doufám,že to bude v pořádku, jdu teď až za tři neděle na kontrolu.
sajinda píše:
pan doktor má vynikající ultrazvuk, provádí na něm i screening
Nechodíš k Dr Mejcharovi?