Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Preji i ostatnim maminkam, co jsou podobne nejiste jako ja, hodne zdravi pro ne i miminka, urcite vse dobre dopadne ![]()
Tak my měli v 32tt + 2 celkem 1740 g podle UTZ, takže podobně jako vy. A teď, dva dny před termínem se dr. zdá, že mimi bude spíš dost velké (do čtyř kil sice ale na horní hranici) a tak pokud přes víkend neporodím sama, tak mě pošlou na UTZ biometrii v pondělí a podle výsledku když tak budou vyvolávat, abych nepřenášela dlouho a mimi nebylo moc velké
Takže klid! Opravdu každý jsme jiný a i každé miminko je jiné. Chyba u váhového odhadu mimin přes UTZ se udává 400 až 500 g, což je na necelé dvě kila poměrně dost, co myslíš? Budou tě prostě raději pečlivěji sledovat a tak budeš moct být aspoň klidnější. Hlavně se nestresuj, to je to, co dítěti škodí nejvíc!
Jo a já mám termín zítra a za celé těhotenství mám nahoře jen jedno kilo!
tk jsem kvůl tobě mrkla na můj ulz před 3 lety a já měla v 33+0 1914 gramů
a od začátku mně řekli že budu mít malé miminko už v 8 týdn nebo kdy mně to říkali a pak ji odhadli do 3 kg a měla 2700 gramů
takže já myslím že to budeš mít asi jako já ![]()
Ahoj vubec se neboj utz neni moc presny moje mala mela mit v utery podle utz 2400g a ve stredu se narodila
3100g tak bud v klidu vse bude ok mne od 39tt honily do rizikove poradny vyhrozovaly inkubatorem atd trosku se sekly tak ver zeto budei tak u tebe ![]()
Ivunka87 píše:
Ahoj vubec se neboj utz neni moc presny moje mala mela mit v utery podle utz 2400g a ve stredu se narodila3100g tak bud v klidu vse bude ok mne od 39tt honily do rizikove poradny vyhrozovaly inkubatorem atd trosku se sekly tak ver zeto budei tak u tebe
Hlavně nevím co je na 2400g rizikového, pokud je jinak porod v termínu…
Pod 2,5 kg jde o hypotrofickeho novorozence, problemy mit muze, ale nemusi. Vetsinou jen hur udrzuje teplotu.
Jinak k UZV uz bylo napsano hodne, mne zas u holky rekli, ze ma hodne pres 4 kila, kvuli tomu mi vyvolali porod skoro o tri tydny driv…a nakonec mela 3750g ![]()
j.a.n.i1 píše:Ivunka87 píše:Hlavně nevím co je na 2400g rizikového, pokud je jinak porod v termínu…
Ahoj vubec se neboj utz neni moc presny moje mala mela mit v utery podle utz 2400g a ve stredu se narodila3100g tak bud v klidu vse bude ok mne od 39tt honily do rizikove poradny vyhrozovaly inkubatorem atd trosku se sekly tak ver zeto budei tak u tebe
Tak to opravdu netusim tam mne hnala gynda byla jsem 39tt a mala odpovidala 34tt tak nevim jak oni to resi a ze ma jenom 2400g atd ![]()
j.a.n.i1 píše:Ivunka87 píše:Hlavně nevím co je na 2400g rizikového, pokud je jinak porod v termínu…
covece ja tomu taky nerozumim ale u nas maminky s odhadem miminek pod 3 kg zenou taky na rizikovy a zaviraji do spitalu ![]()
no vidíte, to já zas s tou nízkou váhou plašila a doktor mě uklidňoval, že budu mít krásný a zdravý miminko, jen trochu menší ![]()
mikitaa píše:j.a.n.i1 píše:covece ja tomu taky nerozumim ale u nas maminky s odhadem miminek pod 3 kg zenou taky na rizikovy a zaviraji do spitaluIvunka87 píše:Hlavně nevím co je na 2400g rizikového, pokud je jinak porod v termínu…
Ježiš, kde? I když možná to bude tím, že tam kam chodím zachraňují miminka od 24tt, takže cca 600g, tak mají asi posunutá měřítka ![]()
v Ostrave na fakultce tam mi odhadovali takovou vahu ja tomu taky nerozumim mala mela sice 3100g a je zdravoucka a sladoucka a proste muj bobisek i kdyby mela 2400g nedala bychji zanic na svete…vsem co rikaj ze miminko bude malinke se v 80% pletou..
Ahojky (Bibina+M), my měli váhu ve 31+1 1380g. Jsme dva a půl týdne v mínusu ( norma je mínus tři týdny). Chodíme častěji na kontroly a Depplery. To, že je mimčo menší nevadí, hlavně že je zralé na týdny. Já už to takhle u jednoho dítka měla. Při narození váha 2350g a 45cm a to byla jen o jedenáct dní dříve. Tak do předškolních let, to byla pořád drobínek. Za to teď, by to do ní nikdo neřekl. Jak při váze, tak výšce. Oni to ti naši prckové doženou.
j.a.n.i1 píše:mikitaa píše:Ježiš, kde? I když možná to bude tím, že tam kam chodím zachraňují miminka od 24tt, takže cca 600g, tak mají asi posunutá měřítkaj.a.n.i1 píše:covece ja tomu taky nerozumim ale u nas maminky s odhadem miminek pod 3 kg zenou taky na rizikovy a zaviraji do spitaluIvunka87 píše:Hlavně nevím co je na 2400g rizikového, pokud je jinak porod v termínu…
asi jo…v breclavi me takhle podesili…jinak je ta porodnice skvela..doktori jsou moc fajn…ale s timhle plasi fakt strasne a zbytecne a hlavne kazdyho…dokonce sem se kvuli tomu projela rychlou
moc to nechapu pac jak tam maji nastenky s miminkama tak jich moc nad tri kila nemeli…
myslela jsem ze tri kila pro holcicku je normalni porodni vaha a to sla jeste o 14 dni driv…takze tak no ![]()
Včera jsem byla na běžné kontrole u svého gyndaře.Jsem v 36tt takže mě čekalo zjištění velikosti miminka.A jen co přiložil ultrazvuk na bříško,tak prohlásil že se mu to vůbec nelíbí a že mám jít do špitálu,že je miminko hodně malé že se mu to vůbec nezdá k mému týdnu.Tak jsem vystrašená jela do špitálu co se děje.A tam mi řekli že má zhruba 2500g a že je to normální že taky nejsem žádnéj obr měřím 165cm a přítel 180cm.Ale už si mě vezmou do péče v nemocnici,takže budu pod kontrolou kdyby něco.Ale tu hodinu cestování do špitálu jsem byla vystrašená.Mě zbytečně vyděsili ![]()