Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý den, v úterý jsem byla u doktora a ten mi řekl, že plod je moc malý a když do příštího týdne nepoporoste, půjdu na potrat. Abych vysvětlila: jsem půlroku po vyndání mirény a tak nemám pořád srovnanou menstuaci - klidně i 40 dní. Poslední menzes jsem měla 8.5. Prvního června jsem byla na kontrole, a doktor mi nic nenašel (i při vnitřním ultrazvuku) a že mám přijít 13.6. na injekci na vyvolání menstruace. Jenže já 13. zjistila, že jsem těhotná - doktor že mě tedy vyšetří za týden aby bylo vůbec něco vidět. No, tak jsem tam byla teď v úterý 19.6. a bylo mi řečeno, že je vše špatně a že mi dá týden (protože prý „chci udržet těhotenství“) a po týdnu, jestli to nebude lepší, honem šupem na potrat. Takže už se týden trápím a pořád přemýšlím a zvažuji…Ono, totiž, jelikož je ta menstruace taková, mohla jsem klidně otěhotnět až závěrem měsíce a to pak jsou úplně jiná čísla. Jo, brali mi krev a vyšlo HG 350, což prý odpovídá 2-3 týdnu a ne 6. týdnu (podle datumu). Máte nějaké zkušenosti? Díky moc Hanka
Vůbec bych to neřešila a prostě počkala déle, i pokud by to dopadlo špatně, tak dokud nemáš problémy, tak není nutné s případným potratem spěchat. Spíš bych došla znovu na krev, jestli HCG stoupá, tak to vypadá nadějně…
No to HCG mi připadá malý na to, jak dlouho bys měla bejt těhotná.
Ale jde o to, jak roste. měl by ti vzít krev ještě jednou na porovnání. Ale já jsem měla ms naposled 3.5. a 12.6. jsem měla hcg 1800.
Mě dr říkal na kontrole že těhu nejsem, ale jás si byla jistá že jsem několikrát mě brali krev HCG bylo nízke a plod neviděli a mluvili kdesi cosy a že to je mimoděložní a já čekala teďka jsme ve 31tt a malý Sebastiánek je větší miminko než je v normě je to mlj cvalík tak bych to vubec neřešila.
Určitě tomu zrnku dej víc času, vždyť o nic nejde. Jakýpak honem na potrat? Jdi tam až za tři týdny a hned bude jasno. Myslím, že nemáš co ztratit když tam půjdeš za delší dobu. Naopak se může ukázat že k početí došlo úplně jindy než doktor předpokládal.
Já to nechápu. Já vůbec nevím, jaké jsem měla kdy HCG a doktor mi nikdy nic neřekl a nic neřešil. Ani jsem nevěděla, že někdo řeší hladinu HCG nebo kolik má být. Jsem divná?
Zakladatelko - nenech se do ničeho navrtat a za miminko se per. Pokud opravdu není potrat nevyhnutelný, tak ho odmítej. Přeju hodně štěstí. ![]()
@ArankaC. Nejsi divná, já byla poprvé u dr. v 8tt na UTZ
ale chápu, že když už takhle (podle mě zbytečně) doktor @Rimnaha vyděsil, tak je dobré na to HCG zajít, ať ví na čem je.
@ArankaC. píše:
Já to nechápu. Já vůbec nevím, jaké jsem měla kdy HCG a doktor mi nikdy nic neřekl a nic neřešil. Ani jsem nevěděla, že někdo řeší hladinu HCG nebo kolik má být. Jsem divná?
Zakladatelko - nenech se do ničeho navrtat a za miminko se per. Pokud opravdu není potrat nevyhnutelný, tak ho odmítej. Přeju hodně štěstí.
já jsem taky asi divná, ale tohle jsem opravdu nikdy neřešila a to jsem po druhé těhotná a za týden rodím ![]()
Tak po zamlklým těhotenství to se mnou dr řešila…při tom prvním ne
Ahoj, mne stále počas tehotenstva tvrdili, že plod je malý, ešte dokonca na ultrazvuku deň pred pôrodom mi lekár tvrdil, že dieťatko bude malé a syn mal pri narodení 51 cm a 3 800g. Mám kamošky, ktorým sa narodili detičky malé v 40 tt mali 2,70 a druhej 2840 g a úplne v pohode.
@Rimnaha
já měla taky na začátku problém s velikostí, v 10 tt to vypadalo že plod vůbec neroste, a ve 13 tt už byl menší jen o 13 dní… malá to celkem dorostla, ve 21 tt byla menší už jen o 5 dní… nakonec se narodila 12 dní před termínem…
pokud ťuká srdíčko, tak… no mě bylo řečeno že pokud je plod menší do 14 dnů, tak se to bere jako přirozená odchylka a dítě se může narodit úplně zdravé a to byl náš případ, takže držím palce ať do příště povyroste a vše se dotáhne do konce… ![]()
Dobry den,
chtela vych se zeptat.
v lednu jsem prodelala potrat miminka v 18tt nikdo nevi co se stalo ale miminku prestalo bit srdcicko.Nyni jsem zase tehotna mela bych byt cca 7+3 a miminko se nejak spatne vyviji.byla jsem pred tydnem na kontrole tak mi rekl ze mimi odpovida tak 4tt ze je to malinky srdecni akce zadna a nasel mi nejaky hematom.dnes jsem byla na kontrole a rekl mi ze hematom se vstrebava ze uz jsou jen nejake zbytky ale ze miminko od minule skoro nevyrostlo mam napsany nejaky vitaminy na udrzeni a vyvoj plodu.za tyden dalsi kontrola. nemate nekdo zkusenosti. zacne se miminko vyvijet normalne:uz mi hrozi ze za tyden kdyz to nedopadne pujdu na cisteni delohy.Jsem zoufala. dekuji za rady.
@verysek089 tohle Ti nikdo nepoví
vydrž, třeba to příští týden bude ok ![]()
@verysek089 bohuzel v teto fazi je to padesat na padesat. Bud jsi otehotnela pozdeji a za tyden uvidite normalni embryo nebo to vzdalo. Drz se
nadeje umira posledni musis doufat ![]()
@verysek089 tohle opravdu nikdo nepoví, zázraky se stávají…ale úplně natvrdo a upřímně řečeno šance, že se to nastartuje, je malinká, prachmizerná. Mě taky dávali takovéhle plané naděje až do 9.tt, už jsem je i prosila, ať to ukončí, bylo mi jasné, že to nedopadne dobře, protože tam byla pořád jen dutinka bez embrya a dalších struktur, ale ta dutinka rostla (rychlostí 1mm/týden, ale ROSTLA
), skončilo to samozřejmě revizí, je to smutné, ale stává se to poměrně často, embryo je nějak špatně založené nebo má vadnou chromozomální výbavu a zkrátka je bez šance na život. Tak uvidíš no…ale spíš bych byla skeptická, můžeš být max. příjemně překvapená.