Malý plod

Napsat příspěvek
Velikost písma:
60
22.6.12 09:02

Dobrý den, v úterý jsem byla u doktora a ten mi řekl, že plod je moc malý a když do příštího týdne nepoporoste, půjdu na potrat. Abych vysvětlila: jsem půlroku po vyndání mirény a tak nemám pořád srovnanou menstuaci - klidně i 40 dní. Poslední menzes jsem měla 8.5. Prvního června jsem byla na kontrole, a doktor mi nic nenašel (i při vnitřním ultrazvuku) a že mám přijít 13.6. na injekci na vyvolání menstruace. Jenže já 13. zjistila, že jsem těhotná - doktor že mě tedy vyšetří za týden aby bylo vůbec něco vidět. No, tak jsem tam byla teď v úterý 19.6. a bylo mi řečeno, že je vše špatně a že mi dá týden (protože prý „chci udržet těhotenství“) a po týdnu, jestli to nebude lepší, honem šupem na potrat. Takže už se týden trápím a pořád přemýšlím a zvažuji…Ono, totiž, jelikož je ta menstruace taková, mohla jsem klidně otěhotnět až závěrem měsíce a to pak jsou úplně jiná čísla. Jo, brali mi krev a vyšlo HG 350, což prý odpovídá 2-3 týdnu a ne 6. týdnu (podle datumu). Máte nějaké zkušenosti? Díky moc Hanka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101645
22.6.12 09:08

Vůbec bych to neřešila a prostě počkala déle, i pokud by to dopadlo špatně, tak dokud nemáš problémy, tak není nutné s případným potratem spěchat. Spíš bych došla znovu na krev, jestli HCG stoupá, tak to vypadá nadějně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16906
22.6.12 09:09

No to HCG mi připadá malý na to, jak dlouho bys měla bejt těhotná.
Ale jde o to, jak roste. měl by ti vzít krev ještě jednou na porovnání. Ale já jsem měla ms naposled 3.5. a 12.6. jsem měla hcg 1800.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149
22.6.12 09:21

Mě dr říkal na kontrole že těhu nejsem, ale jás si byla jistá že jsem několikrát mě brali krev HCG bylo nízke a plod neviděli a mluvili kdesi cosy a že to je mimoděložní a já čekala teďka jsme ve 31tt a malý Sebastiánek je větší miminko než je v normě je to mlj cvalík tak bych to vubec neřešila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8996
22.6.12 09:42

Určitě tomu zrnku dej víc času, vždyť o nic nejde. Jakýpak honem na potrat? Jdi tam až za tři týdny a hned bude jasno. Myslím, že nemáš co ztratit když tam půjdeš za delší dobu. Naopak se může ukázat že k početí došlo úplně jindy než doktor předpokládal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ArankaC.
22.6.12 09:47

Já to nechápu. Já vůbec nevím, jaké jsem měla kdy HCG a doktor mi nikdy nic neřekl a nic neřešil. Ani jsem nevěděla, že někdo řeší hladinu HCG nebo kolik má být. Jsem divná?
Zakladatelko - nenech se do ničeho navrtat a za miminko se per. Pokud opravdu není potrat nevyhnutelný, tak ho odmítej. Přeju hodně štěstí. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
101645
22.6.12 10:00

@ArankaC. Nejsi divná, já byla poprvé u dr. v 8tt na UTZ :-) ale chápu, že když už takhle (podle mě zbytečně) doktor @Rimnaha vyděsil, tak je dobré na to HCG zajít, ať ví na čem je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
515
22.6.12 10:16
@ArankaC. píše:
Já to nechápu. Já vůbec nevím, jaké jsem měla kdy HCG a doktor mi nikdy nic neřekl a nic neřešil. Ani jsem nevěděla, že někdo řeší hladinu HCG nebo kolik má být. Jsem divná?
Zakladatelko - nenech se do ničeho navrtat a za miminko se per. Pokud opravdu není potrat nevyhnutelný, tak ho odmítej. Přeju hodně štěstí. :kytka:

já jsem taky asi divná, ale tohle jsem opravdu nikdy neřešila a to jsem po druhé těhotná a za týden rodím :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16906
22.6.12 10:31

Tak po zamlklým těhotenství to se mnou dr řešila…při tom prvním ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
majkakajka
22.6.12 11:50

Ahoj, mne stále počas tehotenstva tvrdili, že plod je malý, ešte dokonca na ultrazvuku deň pred pôrodom mi lekár tvrdil, že dieťatko bude malé a syn mal pri narodení 51 cm a 3 800g. Mám kamošky, ktorým sa narodili detičky malé v 40 tt mali 2,70 a druhej 2840 g a úplne v pohode.

• Citovat
  • Upravit
Raďulle
22.6.12 14:38

@Rimnaha
já měla taky na začátku problém s velikostí, v 10 tt to vypadalo že plod vůbec neroste, a ve 13 tt už byl menší jen o 13 dní… malá to celkem dorostla, ve 21 tt byla menší už jen o 5 dní… nakonec se narodila 12 dní před termínem…
pokud ťuká srdíčko, tak… no mě bylo řečeno že pokud je plod menší do 14 dnů, tak se to bere jako přirozená odchylka a dítě se může narodit úplně zdravé a to byl náš případ, takže držím palce ať do příště povyroste a vše se dotáhne do konce… :lol:

• Citovat
  • Upravit
57
3.4.14 12:56

Dobry den,
chtela vych se zeptat.
v lednu jsem prodelala potrat miminka v 18tt nikdo nevi co se stalo ale miminku prestalo bit srdcicko.Nyni jsem zase tehotna mela bych byt cca 7+3 a miminko se nejak spatne vyviji.byla jsem pred tydnem na kontrole tak mi rekl ze mimi odpovida tak 4tt ze je to malinky srdecni akce zadna a nasel mi nejaky hematom.dnes jsem byla na kontrole a rekl mi ze hematom se vstrebava ze uz jsou jen nejake zbytky ale ze miminko od minule skoro nevyrostlo mam napsany nejaky vitaminy na udrzeni a vyvoj plodu.za tyden dalsi kontrola. nemate nekdo zkusenosti. zacne se miminko vyvijet normalne:uz mi hrozi ze za tyden kdyz to nedopadne pujdu na cisteni delohy.Jsem zoufala. dekuji za rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
3.4.14 12:58

@verysek089 tohle Ti nikdo nepoví :hug: vydrž, třeba to příští týden bude ok :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
3.4.14 13:05

@verysek089 bohuzel v teto fazi je to padesat na padesat. Bud jsi otehotnela pozdeji a za tyden uvidite normalni embryo nebo to vzdalo. Drz se :hug: nadeje umira posledni musis doufat :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31386
3.4.14 13:05

@verysek089 tohle opravdu nikdo nepoví, zázraky se stávají…ale úplně natvrdo a upřímně řečeno šance, že se to nastartuje, je malinká, prachmizerná. Mě taky dávali takovéhle plané naděje až do 9.tt, už jsem je i prosila, ať to ukončí, bylo mi jasné, že to nedopadne dobře, protože tam byla pořád jen dutinka bez embrya a dalších struktur, ale ta dutinka rostla (rychlostí 1mm/týden, ale ROSTLA :zed: ), skončilo to samozřejmě revizí, je to smutné, ale stává se to poměrně často, embryo je nějak špatně založené nebo má vadnou chromozomální výbavu a zkrátka je bez šance na život. Tak uvidíš no…ale spíš bych byla skeptická, můžeš být max. příjemně překvapená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí