Jak postupovat po třech potratech?

2547
4.9.07 10:11

Jak postupovat po třech potratech?

Ahojky,

prekonala som 3 potraty, jeden spontanny v 4 tt, druhy zamlkle tehotenstvo v 10 tt, a treti - mimodelozne t. Jedny lekari mi radia skusat to este prirozene, iny zasa asist. reprodukciu. Je mi uz 35 a tak uz nemam moc casu..

Poradite niekto? Prosim…
Ak umele oplodnenie, tak aky typ je najuspesnejsi a kde je najlepsie centrum v Prahe.

Diky moc,

Della

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2475
4.9.07 10:32

Ahoj Dello,
mám taky za sebou 3 potraty kvůly zamlklému těhotenství,loni to vypadalo že už všechno zlé máme za sebou ale náš chlapeček zemřel při porodu, no a letos se těšíme z dalšího zatím bezproblémového těhotenství které doufám dojde až do úplného šťastného konce.
Ale proč to píšu,jen abych ti řekla že v tom nejsi sama,že ten špatný osud určitě překonáte a dočkáte se svého vytouženého miminka ať už přirozenou nebo umělou cestou.
Držím ti palce ať to všechno zvládnete a ať máš brzy svého mimíska u sebe v bříšku :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1403
4.9.07 10:51

To je mi moc lito. Ja myslim, ze byste ty i tvuj partner meli nejdriv absolvovat poradne vysetreni, jestli neni nekde nejaka chyba a az potom by se pripadne rozhodlo, ktery zpusob umeleho oplodneni by byl nejvhodnejsi. Je mozne, ze na soukr. klinikach, kde delaji umele opl. ti budou hned nabizet, ze samozrejme atd.., ale jim jde taky o penize a bez poradneho vysetreni neni mozne urcit, jestli to bylo vsechno spontanni nebo je pripadne nekde chyba. Vzhledem k veku bych asi nevahala a zkusila bych nejakou kliniku navstivit, nejlepe treba pri nejake nemocnici (aby nebyla soukroma) a pak uvidis.
Pripada mi divne, kdyz jsi trikrat normalne otehotnela a problem nastal az potom, aby te hned lamali na umele oplodneni, kdyz problem muze byt pak spis v tom donoseni.
Moc drzim palce
Kacica + Betynka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2927
4.9.07 18:15

AHOJKY. je mi moc líto, čím jsi musela projít..
Já mám za sebou taky 3 potraty - v 7tt, 11tt a 21tt, prošla jsem veškerými vyšetřeními, která bych radila i tobě - genetika, imunologie, hematologie, přítomnost škodlivých virů v těle - u nás nenašli nic, co by mělo bránit úspěšnému těhot. a přece :( pak jsem si trochu srovnala psychiku a otěhotněla počtvrté a ejhle - dr. na ULT mi zjistila, že mám vývojovou vadu dělohy - rozdělenou jakousi přepážku na dvě části a tudíž jsme měli příčinu - dřív stav mojí dělohy asi nikoho nezajímal :? no a podle metříku vidíš sama, jak všechno dopadlo - sice jsem byla přepečlivě sledovaná, brala jsem od začátku magnézium, měsíc jsem si poležela v nemocnici na pozorování, ale stálo to za to :wink: proto ti radím, zjisti si, jaké jsou možnosti veškerých vyšetření a co nejdřív všechno absolvuj než se rozhodnete pro umělé. Držím pěsti! :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.