UNICA

1520
13.8.07 13:56

UNICA

Ahoj holky, tak bohužel jsme se přidali s manželem mezi Vás. Máme hodně špatný spermiogram - jen 1% dobrých spermií. Jsme objednaní do Unica v Brně…má někdo z Vás nějaké zkušenosti? Co nás čeká???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9867
13.8.07 15:46

Ahoj, přesunula jsem diskusi do center asistované reprodukce.

L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65316
13.8.07 18:38

Ahoj Lenkadavi,pamatuješ si mě ze snažilek? :lol:
Taky máme dost špatná SPG-5 procent.A mě navíc zjistili,že neovuluji pravidelně.Takže nám bylo rovnou doporučeno ICSI.A dneska jsme byli na pohovoru s genetičkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
14.8.07 00:26

Čauvec Leni, my jsme měli 4 procenta - bylo to strašné období. Velikou výhodou bylo mé zdraví. Sama osobně jsem si raději nechala udělat laparoskopii, abych si byla jistá, že je tomu tak. Nechtělo se mi vrážet penízky do něčeho, co by bylo již předem zavrhnuté a nemožné(kdybych třeba byla nemocná-nevím jak to dobře vysvětlit, ale snad mě chápeš). Ale začnu od začátku. Do Sanusu jsme se objednali s pocitem, že oni mě přece co nejdříve pomohou a za krátkou chvíli budu mít miminko. Tedy s plnou důvěrou a předem neinformovaná. Co je to IVF a ICSI a různé jiné zkratky a cizí slova jsem vůbec nevěděla. Hned v čekárně měli vyvěšený ceník za tyto úkony, ale nic mi neříkal. Doba se vlekla, tvrdili mi, že musím podstoupit vyšetření, manžel spermiogram (mimochodem ne jeden) a šest až osm inseminací (jedna za 500,–). Po druhé inseminaci mě došla trpělivost. Optala jsem se doktorky proč musíme na ty inseminace, když máme tak strašně malou pravděpodobnost a že bych pro nás viděla nejideálnější rovnou IVF+ICSI (pečlivě jsem si všechno nastudovala na netu). Dala mi zapravdu a jen se usmála, že už o tom něco vím. Mezitím jsem podstoupila tu laparoskopii. Po půl roku jsme přistoupili na IVF+ICSI. Nyní máme na první pokus v prosinci už dvouletou Lucinku a asi za měsíc pojedeme zkusit ty naše dvě zmražený embria. Věřím si že se nám to podaří. Lucku jsem si také „vyvěštila“ že bude a basta, a byla.
Takže nevěš hlavu, protože tobě se to přece podaří!!!!!!! Buď „tvrdá“ na ty strašně chytrý doktory, ptej se stále dokola aby ti to vysvětlili, nedej se a veř si!!!!! Jo a nastuduj si všechno týkající se Umělého oplodnění. Neplodnost je ohromný byznys. To je ceník Sanus HK. Jsou tam ty cizí slova, se kterými se jistě budeš setkávat. No a raději si ty nadstandartní úkony objednejte hned poprvé, aby jste měli jistotu. http://www.sanushk.cz/car/layout.htm Držím pěstě. Nepřihlášená Tvítí (jsem na jiném počítači a nepamatuju si heslo)

• Citovat
  • Upravit
550
24.8.07 13:07

Unica

Ahoj já tě asi moc nepotěším.
Mám za sebou IVF+ICSI v Unice + 1×KET. Bohužel se nezdařilo. Prohlém je u nás stejný jako Váš. Také jen 1% ale špatný pohyb. Profesor nám na další pokus doporučil dárce. Prchám jinam, těch výhrad se za toho půl roku nastřádalo hodně a taky neustále srovnávám polusy jiných holek, léky co braly a jiná centra a jsem rozhodnutá odejít a zkusit štěstí jinde.
V Unice mají na všechno jednu šablonu. Všichni dostávají naprosto ty stejné léky , jen různé dávky. O individuální péči nelze mluit.
Sestřičky jsou tam vynikající a moc milé , prostředí krásné, ale.....
Bohužel já po první návštěvě odcházela nadšená, časem se ale ukázalo dost věcí které mě velice rozhodily.
12.9 jsem obědnaná na Obilňák, je to sice státní, žádný luxussní ordinacea a káva v čekárně zdarma. Zato mají andologii a to je to co potřebujem. V unice pod pojmem andrologie, rozumí , že udělají spermiogram a navrhnou ICSU. Taky prodloužená kultivace se u nic rozuméí 3 dny, né 5.
nechci být jenom proti Unice, každopádně mají nejlepší úspěšnost a znám spoustu lidí co se jim tam povedl 1 pokus.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1520
3.10.07 09:10

Ahoj holky, dlouho jsem tady nebyla. Zatím mám s unicou dobré zkušenosti, ani ne za týden po odebrání krve mi zjistili trochu zvýšený prolaktin, tak mi hned s ochotou zaslali recept na dostinex…nicméně mám celkem bolesti bříška, taky jsem trochu špinila, takže nevím co se děje. Nevíte, za jak dlouho by mohli být výsledky z genetiky? Díky všem za odpověď

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
3.10.07 14:07

Ahoj, my jsme čekali na výsledky genetiky asi tři tydny, tak ať ti to dopadne dobře,u nás se něco našlo, ale nakonec mimi máme po IVF a PGD.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1520
9.10.07 06:18

Holky, asi mě klepne, ve 4 ráno jsem si dělala test, protože jsem to nedostala a měli jsme jít na unicu na krev a pro antikoncepci atd....... test je pozitivní.....! je to dálnice jako blázen a to jsem teprve 30. den cyklu… nemůžu si to nijak vysvětlit, spg. jen 1% těch úspěšných…uffff

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65316
9.10.07 13:42

Lenkadavi,zázraky sed dějí :lol: :lol: :lol: opravdu,tak se to povedlo,myslím,že je na místě gratulace veliká :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
550
9.10.07 14:41

Lenko, to je nádhera . Tak potichoučku gratuluju. Držím pěsti , aby bylo všechno jak má být. Tak hodně štěstí. Je to nádhera a dává to naději i nám ostatním. Náš SPG je dost podobný. Prostě zázraky se dějí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1520
10.10.07 06:49

Zkuste toto: manželovi jsem koupila trenýrky, aby to „tam“ měl volné a koupila jsem mu tablety EREGMA MAX POWER, které užíval zhruba měsíc. Holky ještě nic nechci zakřiknout, ale vypadá to nadějně…držím Vám všem moc pěstičky, ať se to podaří......

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65316
10.10.07 14:13

Lenkodavi,u nás je to ještě složitější,mám PCO a anovuláky,tak holt počkáme na doktory :lol:
Držím palečky,at je vše v poho :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
550
10.10.07 15:54

Lenko, můj manžel se cpe takovou spoustou léku a vitamínů, že mám obavy , že nehrozí dostat do něho jen tabletu navíc. Čekáme co v novým car vymyslí, jak vyjdou výsledky a co řekne androlog. On má totiž poruchu metabolismu, musí brát léky na snižování cholesterolu, ale ty mu poškozují játra takže zas bere jiný na játra . No a pak vitamíny co jsme na:,–(ily zinek , listovku. Chtěli bychom se domluvit, jestli by nepomohlo na čas vy:,–(it ty léky na cholesterol a játra. Asi vyletí cholesterol znovu přes 9 ale zas se mi nezdá ,že by někoho mohl tak rychle zabít. Ostatně do nedávna o něm manža nevěděl a nic na něho nebral. Dieta bohužel má nulový účinek, jeho cholesterol je prý genetický, takže naše snahy o zdravou snahu se absolutně minuly účinkem. Akorát jsem zapoměla jak chutná máslo a mazala si ty fuj..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1520
10.10.07 20:13

Holčiny, to zvládnete, budu na Vás myslet.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65316
11.10.07 13:56

Lenkadavi :lol: pamatuju si,jak jsi odešla od nás-od snažilek,že toho chvíli necháte a ty se přestáváš snažit a podívej------já jsem ve snažilkách pořád a ty už jsi našla //.At je vše v pořádku,moc ti to přeju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.