Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Dobrý den, děvčata jaké máte zkušenosti s IUI, jaké léky se přitom používají apod? Kolik jste dopláceli? Má někdo zkušenosti s Centrem v Motole? Byla bych vám moc vděčná za jakékoliv info.
Ahoj, přesunula jsem diskusi do center asistované reproduce.
L.
Hopko, dneska jsem 4.den po našem 1.IUI ![]()
navštěvujeme CAR ve Zlíně, takže s Motolem Ti moc neporadím… jaký je u vás důvod pro IUI?
já jsem stimulovala injekčně - Menopurem, ve čtvrtek ráno před IUI jsem si píchla pregnyl a v pátek odpoledne byla na IUI. momentálně - v druhé fázi cyklu - beru prednison, anopyrin a gel Crinone (progesteron)…
doplatky byly celkem velké, ale ve většině center, jak jsem tak vysledovala je IUI téměř bez placení…
u nás se za samotný výkon IUI platí 1500, pak jsem za léky doplácela asi 1000,– (celkem)…
jinak u nás je problémů mnoho a na obou stranách, ale měli jsme nakonec dva folikuly a to jsem stimulovala jen nízkými dávkami, z čehož jsem byla hodně mile překvapená, protože normálně neovuluju ![]()
hodně štěstí a ať se vám povede hned napoprvé ![]()
U nás je problém na strane spermijek- manzel jich moc kvalitnich nema-manzel jde na akt. spermiogram a pak se snad rozhodne, jestli vubec ma IUI cenu. Chtela bych to aspon parkrat zkusit takhle. Ja mam ovulaci normalni, sliznici krasnou, tak treba tech leku u mne nebude moc treba-mam fakt strach, aby se to pak neprehnalo. Diky vsem za odpoved.
Ahoj..mě dělali třikrát AIH-IUI v cyklu s clomidem a brala jsem k tomu Utrogestan 3×1 tbl. denně. Platila jsem jen 50kč za injekci clomidu a Utrogestan jsem doplácela snad jen pár korun. Jinak s Motolem zkušenosti nemám, mně to dělali v Plzni v jednom z nejlepších CAR - NATALART - jezdí tam pacienti i z Německa a jsou tam úžasní lékaři a ochotné sestřičky. Takže pokud to má některá z vás do Plzně kousek a trápí se s problémem otěhotnět,tak vřele doporučuji tohle centrum.
hopko , s Motolem neporadim..
Co se tyka IUI tak stimulace Clostibegythem, dva dny pred IUI pichnuty Pregnyl. Po laparce s drillingem vajecniku uz jsme byla bez stimulace - jen pichnuty Pregnyl pred IUI.
Clostibegyth je korunova polozka, Pregnyl vychazel v te dobe asi na 100KC a mela jsem ho na dva cykly. Samotna IUI u nas stala 400Kc.
Myslim, ze pokud mas ovu v poradku, tak budete pichat jen ten Pregnyl kvuli presnemu nacasovani IUI.
Drzim palecky, at najdes brzy // !!!
ahoj holky chtěla jsme se zeptat ted me čeká laparoskopie a pak hormony ve formě injekcí a pak inseminace, zajímalo by mě zda nevíte jak dlouho si budu píchat injekce a za jak dlouho půjdu na tu inseminaci, jdu do pronatalu v teplicích, nevíte nekdo jaké to tam je a jelsit tam na tu inseminaci budu ležet třeba týden a nebo tam přijedu a po výkonu pojedu domu,??? děkuji za odpovědi
Simčo - injekce jsou většinou na 10 dní, ale můžeš mít i 2 injekce za den - to nevím, záleží jakou máš stimulaci!
Kolem 12.DC by jsi měla jít na UTZ aby zjistili jestli se ti tvoří folíky a kolik jich máš.
12 - 13DC se píchá Pregnyl na uvolnění vajíček a pak jdeš na IUI!
Na IUI se chodí 14DC nebo podle reakce na stimulaci - taky záleží jak máš dlouhý cyklus!
já mam právě ciklus 33 dní, ale to jsem měla po clostil. ted už ho neberu tak mi napsala dr norethisteron abych to vůbec dostala protože před clostil jsem musela 7 měsíců chodit na injekce abych to vůbec dostala . takže jestli jsem to pochopila tak pak to jde jak na běžícím pásu.
Asi tak nějak
![]()
Na IUI by jsi měla teda jít zhruba v polovině cyklu, ale to ti dr. určitě naplánuje - měla by jsi dostat stimulační plán a tak je to všechno dopodrobna popsané, kdy co a jak!
ahoj holky, začala jsem stimulovat gonalem f injekce si píchám od čtvrtka a v úterý jdu na utz, chtěla jsem se zeptat jak to pak chodí když bych měla v to úterý folikuli a mohla bych se obědnat do pronatalu tak za jak dlouho od toho úterka mohu jít na IVI tam je to nák daný na hodiny nebo dny???
Simčo, záleží jak budou folíky veliké podle toho se odvíjí OVU a taky datum IUI (já jsem musela jít na IUI o 2 dny dřív, protože jsem měla folíky 25 mm a dr. se bál aby nepraskly)
Většinou je OVU v 1/2 cyklu - např. 14DC, záleží jak máš dlouhé cykly.
36 hodin před plánovanou IUI si píchneš Pregnyl a pak jdeš na IUI!
Každý CAR má asi jinou hodinu - u nás je to tak, že si ve 22:00 hod. píchneš Pregnyl a po 36 hod. v 10:00 hod. jdeš na IUI, ráno na 8:00 hod. jde manžel do kabinky a pak ty na IUI.
ahoj holky, chci se zeptat, jestli nevíte, na jak dlouho platí souhlas na IUI se stimulací? Je to tak, že měsíc od schválení? Díky!
Každé IUI se schavluje zvlášť!
U každého můžeš mít jinou stimulaci a pokud ti dr. napíše léky nebo injekce na stimulaci tak se to vypisuje do žádosti na pojišťovnu a po schválení žádosti dostaneš stimulaci a potom jdeš na IUI.
Aspoň u nás to tak funguje
![]()
Veroniko, díky. Mě jde o to, jak dlouho to schválení platí…Mě říkali měsíc ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.