IUI - jaké léky se dávají a kolik se doplácí?

2
29.5.07 13:12

IUI

Dobrý den, děvčata jaké máte zkušenosti s IUI, jaké léky se přitom používají apod? Kolik jste dopláceli? Má někdo zkušenosti s Centrem v Motole? Byla bych vám moc vděčná za jakékoliv info.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9867
29.5.07 13:19

Ahoj, přesunula jsem diskusi do center asistované reproduce.

L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
554
29.5.07 13:22

Hopko, dneska jsem 4.den po našem 1.IUI :wink:
navštěvujeme CAR ve Zlíně, takže s Motolem Ti moc neporadím… jaký je u vás důvod pro IUI?

já jsem stimulovala injekčně - Menopurem, ve čtvrtek ráno před IUI jsem si píchla pregnyl a v pátek odpoledne byla na IUI. momentálně - v druhé fázi cyklu - beru prednison, anopyrin a gel Crinone (progesteron)…
doplatky byly celkem velké, ale ve většině center, jak jsem tak vysledovala je IUI téměř bez placení…
u nás se za samotný výkon IUI platí 1500, pak jsem za léky doplácela asi 1000,– (celkem)…
jinak u nás je problémů mnoho a na obou stranách, ale měli jsme nakonec dva folikuly a to jsem stimulovala jen nízkými dávkami, z čehož jsem byla hodně mile překvapená, protože normálně neovuluju :)

hodně štěstí a ať se vám povede hned napoprvé :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
29.5.07 13:26

U nás je problém na strane spermijek- manzel jich moc kvalitnich nema-manzel jde na akt. spermiogram a pak se snad rozhodne, jestli vubec ma IUI cenu. Chtela bych to aspon parkrat zkusit takhle. Ja mam ovulaci normalni, sliznici krasnou, tak treba tech leku u mne nebude moc treba-mam fakt strach, aby se to pak neprehnalo. Diky vsem za odpoved.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3183
27.1.09 12:38

Ahoj..mě dělali třikrát AIH-IUI v cyklu s clomidem a brala jsem k tomu Utrogestan 3×1 tbl. denně. Platila jsem jen 50kč za injekci clomidu a Utrogestan jsem doplácela snad jen pár korun. Jinak s Motolem zkušenosti nemám, mně to dělali v Plzni v jednom z nejlepších CAR - NATALART - jezdí tam pacienti i z Německa a jsou tam úžasní lékaři a ochotné sestřičky. Takže pokud to má některá z vás do Plzně kousek a trápí se s problémem otěhotnět,tak vřele doporučuji tohle centrum.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4823
27.1.09 12:44

hopko , s Motolem neporadim..
Co se tyka IUI tak stimulace Clostibegythem, dva dny pred IUI pichnuty Pregnyl. Po laparce s drillingem vajecniku uz jsme byla bez stimulace - jen pichnuty Pregnyl pred IUI.
Clostibegyth je korunova polozka, Pregnyl vychazel v te dobe asi na 100KC a mela jsem ho na dva cykly. Samotna IUI u nas stala 400Kc.

Myslim, ze pokud mas ovu v poradku, tak budete pichat jen ten Pregnyl kvuli presnemu nacasovani IUI.
Drzim palecky, at najdes brzy // !!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
124
4.2.09 11:27

ahoj holky chtěla jsme se zeptat ted me čeká laparoskopie a pak hormony ve formě injekcí a pak inseminace, zajímalo by mě zda nevíte jak dlouho si budu píchat injekce a za jak dlouho půjdu na tu inseminaci, jdu do pronatalu v teplicích, nevíte nekdo jaké to tam je a jelsit tam na tu inseminaci budu ležet třeba týden a nebo tam přijedu a po výkonu pojedu domu,??? děkuji za odpovědi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
VERONIKA
4.2.09 11:38

Simčo - injekce jsou většinou na 10 dní, ale můžeš mít i 2 injekce za den - to nevím, záleží jakou máš stimulaci!
Kolem 12.DC by jsi měla jít na UTZ aby zjistili jestli se ti tvoří folíky a kolik jich máš.
12 - 13DC se píchá Pregnyl na uvolnění vajíček a pak jdeš na IUI!
Na IUI se chodí 14DC nebo podle reakce na stimulaci - taky záleží jak máš dlouhý cyklus!

• Citovat
  • Upravit
124
4.2.09 11:51

já mam právě ciklus 33 dní, ale to jsem měla po clostil. ted už ho neberu tak mi napsala dr norethisteron abych to vůbec dostala protože před clostil jsem musela 7 měsíců chodit na injekce abych to vůbec dostala . takže jestli jsem to pochopila tak pak to jde jak na běžícím pásu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
VERONIKA
4.2.09 11:53

Asi tak nějak :lol: :lol: :lol:
Na IUI by jsi měla teda jít zhruba v polovině cyklu, ale to ti dr. určitě naplánuje - měla by jsi dostat stimulační plán a tak je to všechno dopodrobna popsané, kdy co a jak!

• Citovat
  • Upravit
124
28.3.09 22:42

ahoj holky, začala jsem stimulovat gonalem f injekce si píchám od čtvrtka a v úterý jdu na utz, chtěla jsem se zeptat jak to pak chodí když bych měla v to úterý folikuli a mohla bych se obědnat do pronatalu tak za jak dlouho od toho úterka mohu jít na IVI tam je to nák daný na hodiny nebo dny???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
VERONIKA
29.3.09 08:39

Simčo, záleží jak budou folíky veliké podle toho se odvíjí OVU a taky datum IUI (já jsem musela jít na IUI o 2 dny dřív, protože jsem měla folíky 25 mm a dr. se bál aby nepraskly)
Většinou je OVU v 1/2 cyklu - např. 14DC, záleží jak máš dlouhé cykly.
36 hodin před plánovanou IUI si píchneš Pregnyl a pak jdeš na IUI!
Každý CAR má asi jinou hodinu - u nás je to tak, že si ve 22:00 hod. píchneš Pregnyl a po 36 hod. v 10:00 hod. jdeš na IUI, ráno na 8:00 hod. jde manžel do kabinky a pak ty na IUI.

• Citovat
  • Upravit
230
15.4.09 22:06

ahoj holky, chci se zeptat, jestli nevíte, na jak dlouho platí souhlas na IUI se stimulací? Je to tak, že měsíc od schválení? Díky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
VERONIKA
16.4.09 07:41

Každé IUI se schavluje zvlášť!
U každého můžeš mít jinou stimulaci a pokud ti dr. napíše léky nebo injekce na stimulaci tak se to vypisuje do žádosti na pojišťovnu a po schválení žádosti dostaneš stimulaci a potom jdeš na IUI.
Aspoň u nás to tak funguje :wink: :wink: :wink:

• Citovat
  • Upravit
230
16.4.09 08:36

Veroniko, díky. Mě jde o to, jak dlouho to schválení platí…Mě říkali měsíc :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.