Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj, já jsem byla na IUI před 3 dynama ve středu. Šla jsem ve 13.dnu cyklu. Vždy dělají ultrazvuk, jestli ovoluji(minuly měsíc nám to nevyšlo), teď jsem byla dokonale připravena, sliznice s hlenek taky. A schvaluje to doktor, podle výsledku z ultrazvuku a jak se domluví s Vámi. My jsme k tomu ještě podepisování papír, ze s tím oba souhlasime s partnerem a ze jsme si i vědomi vícečetného těhotenství. Dnes začnu brat akorát hormonální prášky. Jinak před IUI někoho ještě stimulují lékárna či injekcema hormonalnima, já jsem díky bohu ti hle projít nemusela.
Za 14 dní mi udělají krevní testy.
(Hormonální injekce jsem brala 3/4 roku předtím, když jsem v daném měsíci ovulovala a vůbec mě to nedělalo dobře, tak jsem rada, ze jsem se tomuhle vyhla)
Píšu jako totální degeš, omlouvám se. (Jsem v kuchyni a u toho vařím) ![]()
@claire.bert25 manžel jde ve čtvrtek na spermiogram na my straně je vše v pořádku..Před 4lety jsem darovala vajíčka..Pokud bude špatný spermiogram tak asi zkusíme IUI to nejspis budu muset probrat s doktorkou ze?
My jsme to měli tak, že nám paní doktorka rekla varianty co s námi dělat (oba máme nějaký problém, ale jsme plodní), jdeme od té nejjednoduší cesty. Vše nechala na nás, jak se rozhodneme, do ničeho nás netlačila a byli jsme domluvení, že mi to jen oznamíme. (Samozřejmně podle toho jsou vyšetření, jestli to daný měsíc můžou zákrok provést nebo ne, aby jste to nepochopila, že my si řekneme a oni to hned udelaji😃).
Chodíme do státní nemocnice, nemůžu si vynachválit, předtím jsme chodili na soukromou kliniku Helios Brno a museli jsme odejít, pan docent kliniky na nás hrnou takové vysetreni a takové částky za ne, ze jsme byli v šoku a ke všemu mi řekl, ze já hned musím na IVF, ze jestli normálně otehotnim, tak potratim…byl to šílený hyenismus a citové vydírání. Jsem rada, ze tady nikdo na nikoho netlaci. A nesmyslné vysetreni přes 30 tisíc, platit nikde nebudu, protože to normálně hradí pojišťovna v těhotenství. V státní nemocnici nás Strašně uklidnili, ze vůbec nejsme na tom tak černé, jak říkají, hlavně ať se psychicky uklidnime.
První jsem přes půl roku chodila na ultrazvuk, když jsem ovulovala napsala mi recept na injekci po které mi má vajíčko prasknout a být připraveno na oplodnění. Po neůspěšném čase, jsme se s přítelem rozhodli jít na IUI. (Kdyby to nevyšlo, tak zkusíme jít ještě parkrat, po té by nás čekalo už jen IVF).
Pokud to u Vás není úplně urgentní, zkusil bych jít také od té nejjednodusi cesty, aby to pro tělo nebylo zbytečný velký zásah i co se tyče hormonu.
@claire.bert25 no mě je 37 ale už jedno dite mám ale ne s manželem..je mu 13let a manželovi je 40 uvidíme co nám řekne spermiogram..
a podle toho se rozhodneme co dal..snažíme se necelý rok ale teprve teď jsme to začali řešit více..doktorka mi řekla ať zavolám až bude spermiogram..dekuju vám moc za radu a jak dlouho se snažíte?
Teď to bude druhý rok co jsme se rozhodli, jsme spolu 6 let a chteli jsme mít první zázemí. Rodiče ještě nejsme, tak nás oba někdy mrzí, že máme každý nějaký problém a nejde to u nás jen tak. Zas o to víc to bude “vymodlené baby”
. Jinak poprvé na kliniku jsme šli před rokem.
Aha, tak to u Vás chápu, to jste v jiné situaci jako my.
hlavně ať Vám to vyjde.
@claire.bert25 nejsme už nejmladší no..
napište mi pak jestli vám to vyšlo budu rada a já se též ozvu jak to vypadá..manžel ještě děti nemá a u nej na obou stranách hrozí dvojčata a u mě na jedné straně..
takže kdyby bylo IVF tak jsou podle mě jasná dvojčata..
Můj od tatky taťka (děda, ale takhle psát o něm nemůžu, protože mě viděl 2× v životě a o naši rodinu se nezajímá) tak on je z dvojčat a můj přítel je z dvojčat
(a z jeho strany Mamka, pred klukama potratila dvojčata a po klíčích byla na interrupci) takže my to máme také dost procentualne vyšší, ze můžeme mít. Klidně, budu rada
kdyžtak budeme mít všichni doma věděli ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.
Ahoj holky chci se zeptat kdy přesně se chodi na IUI a kdo ho schvaluje a za jakých příčin?Diky moc