Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Martiii81 ty jo tak to mi je líto
hmmm tak co na to říct… je to škoda když už jsi to měla takto rozjeté. Ach ti chlapi. Je ale pravda že dokud se mluvilo stále jen o iui tak to manžel nesl líp než když jsem se pak už zmínila jetli by nebylo lepší postoupit o krok dál tak to se mu už moc nelíbilo a chce zkusit ty tři pokusy. Příjemné to není ale nevěš hlavu, popovídejte si o tom a třeba nakonec do toho půjde. Možná by měl opravdu chodit s tebou a jak jsme si už jednou psaly od toho doktora to bude znít jinak a třeba ho „přesvědčí“. Ono pokud to jinak nepůjde tak mu stejně nic jiného nezbude. Neřekla bych ale že to bylo od tebe nefér, děláš pro to co můžeš a tohle byla šance…
@Hanýsek86 To jo, ale ja uz se s prvotniho soku dokazu vcitit do druheho. Pocita s inseminaci, tomu se ymejem, ze je to jen takovy rizeny sex… Me doktor da naprosto jinou variantu, ja po ni skocim a doma jsem to spis natesene oznamila… S timhle fakt musi byt obeznameni oba a spolu se rozhodovat. Manzel je Beran, obcas je to znat.
@Martiii81 já vím ale stejně…nevím jak bych na toto zareagovala já ale myslím že by mě to totálně odradilo od nějakýho dalšího snažení. Jsi dobrá že jsi to takto vzala, já bych ho asi zabila
No nic takže asi pravděpodobně půjdete další měsíc do iui že?
@Hanýsek86 Ahoj kočko!!! No uvidíme, uvidíme!!!
Psala jsem si s doktorem, protože mi celá ta situace fakt trápila, hlavně jsem se ptala na všelijaká vyšetření atd. Takže - nejspíš příští cyklus - necháme udělat genetiku u nich v centru a pobavíme se o imunologii a laparoskopii. Oni to před prvním cyklem IVF sice nedoporučují, ale pokud o to budem mít zájem, tak připraví žádanky. Takže si o tom chci nejprve popovídat jako proč ano, proč ne a co nám to může ukázat…
Ten doktor je fakt úplně báječnej, napsal mi krásný uklidňující mailík, je mi hned líp. ![]()
@Martiii81 no tak vidíš, to bude dobrý
držím pěsti ať se co nejdřív dohodnete a zase pokračujete ve snažení
To je fajn jestli si tam můžeš s doktorem napsat, to jsem tady ještě nezjišťovala. Občas by to nebylo od věci
No u mě žádné takové změny nejsou, zatím je vše při starém ale den D se blíží…už zítra budu vědět jak na tom jsem.
@Martiii81 ahojky, takže nemám žádné dobré zprávy. Sice to nemám ještě potvrzené z výsledků ale už vím že druhý pokus se nezdařil. Jak jsem se vrátila do práce dostala jsem to. Další iui už ale nebude, nemá to cenu. Doktorka říkala že poslední spermiogram byl tak špatnej že je jediná šance už jen přímo ivf. Ale ovšem šance je pouze 50%. Když mi sečetla všechny ceny tak jsem šla do kolen. Máme prý počítat se 30 tisíci. Jsem z toho úplně v pr…
Manžel na mě čekal u vlaku a já jsem z toho byla úplně rozklepaná když jsem mu to říkala se slzama v očích. Takže to budeme mít taky fajn. Nevím jestli třeba nezkusit jiný CAR třeba by ještě navrhli něco jiného a levnějšího protože tady máme jen na jeden pokus, kdyby nic tak pak by jsme tak min.rok a i víc museli čekat na další pokus. Děsí mě ta 50% úspěšnost ![]()
@Hanýsek86 to je mi lito!!! No s tou cenou je to vsude podobny. U nas chtej 15000 za zakroky a leky cca 9000. Takze plus minus 25000. To my mame taky prave jen na ten jeden pokus. Mozna proto taky manzel vycouval z toho nativu…
Co si popovidat u vas v centru o minimalce nebo prave nativu? U nas stoji nativ do dvou vajuch 12000. Jeste k tomu se to nepocita do pokusu na pojistovnu… A neslo by to spermio nejak vylepsit treba prirodnima preparatama? Drzim palecky!!!
@Martiii81 když jsem tam teda ještě volala ohledně těch výsledků, samozřejmě že negativní, tak jsem se ještě ptala právě na ten nativ. Tak prej by to šlo ale zase ta šance je prej malá, to by taky pak bylo těch 12tis. No uvidím, musíme to probrat a jsem ještě s dr. domluvená že se pravděpodobně objednáme ještě na nějakou konzultaci a pořádně probrat co dál jaký jsou výhody a nevýhody. Manžel bral nějaký drahý vitamíny, ale nic moc, nějaká změna k lepšímu byla ale stejně to nepomohlo. Jenže zase pokud by to nevyšlo tak to je 12 tis navíc a pokud by jsme pak stejně šli na ivf tak už se mi protáčí panenky…chjo
to jsou starosti.
Tak holka teď je to na tobě, tak se snažte ![]()
@Hanýsek86 u me rikali pravdepodobnost toho nativu padesat na padesat. A jeste by mozna byl nejaky mrazacek, kdyz jich nakonec bylo tolik foliku… chjooo, chvilkama mi to porad bere… ![]()
@Martiii81 ahoji, no mluvili jsme o tom až o víkendu, do té doby jsme oba mlčeli až už jsem to nevydržela a začala o tom sama. Vzal to v celku dobře. Dohodli jsme se že si dáme pauzu, manžel bude zobat vitamínky a proběhne nějaká změna živ. stylu a po nějaké době cca půl roku uděláme nový spermiogram a uvidíme jestli se něco změnilo a pak budeme jednat. V rámci možností si po tuto dobu utáhneme opasky a budeme šetřit pro případ že by přece jen třeba bylo ivf potřeba. Bude to lepší, nezůstali bychom pak aspoň s nulou na účtě. Já bych ještě chtěla mluvit s dr. a pobavit se o tom jestli je reálná změna k lepšímu. Pokud řekne že sice ano ale bude to jen o malinko že to stejně nebude k ničemu tak do toho půjdem asi hned. Manžel má jít v únoru ještě na utz s tou varikokélou na varleti a tak třeba ještě probere s doktorem, jestli případné odstranění by taky nevedlo ke zlepšení spg.
Jedině z čeho mám strach je to, že pokud se výsledky spg takto rapidně horší, tak aby za toho půl roku bylo vůbec z čeho vybírat ![]()
další věc je že od února měním práci a tak bych nerada šla hned na mateřskou skoro hned po nástupu. Právě že jsem čekala na výsledky jak dopadnu, pokud by se zadařilo zůstala bych ale takto jsem v pátek podala výpověď. Polepšit bych si měla i platově a tak snad to nějak dáme…
Než jsme si o tom popovídali tak jsem tak nějak ztratila energii dál bojovat, začala jsem si uvědomovat že je docela dost reálné že budeme bezdětní a byla jsem z toho fakt ko. Teď mám zase chuť bojovat ![]()
A co že vy teda teď plánujete?
@Hanýsek86 kocko u me ted nic, manzel je zatvrzelej, vubec se o tom nebavime, ale vidi jak strasne se tim vsim trapim, utika z meho dosahu… Strasne to zacloumalo nasim vztahem, vubec nevim, zda to prekleneme… Ja nedokazu myslet na nic jineho, asi se budu muset poohlednout po nejakem psychologovi v tehle problematice nez uplne zblbnu a odezenu manzela nadobro.
@Martiii81 ty jo tak to je dost blbý. To mi je líto.
Chce to nejspíš čas, ono se to nějak vyřeší uvidíš. Je škoda že se o tom nebavíte, možná by to právě chtělo a když vidí že se trápíš tak se k tomu třeba časem postaví jinak. Přeji hodně štěstí aby jste to ustáli a vše zvládli ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.