C.A.R. - má někdo zkušenosti??

1
12.11.06 19:47

C.A.R. - má někdo zkušenosti??

Nedaří se nám bohužel mít mimčo, a doktor mi řekl, abych se už začala poohlížet po centrech asistov.reprodukce. A tak se chci zeptat, jestli někdo máte zkušenosti (dobré i špatné) s těmito centry? Jak to vůbec probíhá? Na co si dát pozor a co vyžadovat, abych potom nebyla překvapená?? Čeho se vyvarovat?? Bohužel můj gynekolog mi žádný info nepodal, mám se je prý sehnat sama. Moc díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3427
12.11.06 20:39

Ahoj Jano,
já chodím do ISCARE v Praze a jsem tam spokojená.
Většinou všechno začíná tím,že tobě udělají odběr krve na hormonální hladiny a manželovi spermiogram a od toho se začne odvíjet případná léčba a další vyšetření. Není vůbec čeho se obávat, alespoň se zjistí příčina proč se vám nedaří mimčo a může se začít všechno řešit.
Kdyžtak se ptej co by tě všechno zajímalo. A dovolím si tě pozvat do našeho zebřičkového deníčku, kde je nás spousta co navštěvuje centra asistované reprodukce a vzájemně se při tom našem snažení držíme „nad vodou“. Těšíme se na tebe ahoj Maru
pro jistotu, kdyby jsis e chtěla na něco zeptat můj email je ma.ru@atlas.cz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.2.07 22:48

čauky holky,já k apolináři chodím už pár let a jsem spokojena.Pan doktor Řežábek mi jako jedinný zjistil příčinu neplodnosti-předčasné stárnutí vaječníků.Byl to první doktor, který mi po tolika letech dokázal říct co mi opravdu je.Mimo jiné-víte o tom že o neplodnosti napsal i knížku?
Já jdu ted u apolináře na první IVF tak jsem zvědavá jak to dopadne.Dříve jsem u apolináře chodila k doktorovi Drbohlavovi a nemůžu si ho vynachválit. Bohužel už u apolináře nedělá-přešel do soukromé praxe v Americké ulici.Sestřičky u apolináře(obzvlášt ta s brýlemi,nevím jek se jmenuje,snad Jaruška)je hrozně protivná a už několikrát si na mě vylejvala své problémy. Pokud to jde vyhněte se jí obloukem pa pa Verča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
210
15.2.07 12:20

Před chvilkou jsem poslala odpověď na dotaz na CAR u Apolináře, tak tam mrkni. Z.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
210
15.2.07 12:20

Před chvilkou jsem poslala odpověď na dotaz na CAR u Apolináře, tak tam mrkni. Z.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2002
16.2.07 18:11

Aolinář - chodila jsem tam, jsou tam sic super odborníci, ale to jsou již všude…odešla jsem tam odtud, pač mi vadilo ne moc hezké chování personálu..hlavně ta baba co je tam nějaká staniční..musí vědět vše a řeší intimní věci na chodbě! je přeci jen znát, že je to neživí…nemocnici živí úplně jiné věci..ale jiné holky jsou tam max spokojené…nedávno tam odtud odešla i má známá, ani jsem nevěděla že tam chodí…měla stejný názor..

Gennet - chodím tam rok, jsem mile překvapená..trochu jsem se bála toho luxusního baráku a zařízení…co se mi líbí, je to, že tam mají super techniku a je vše takové komorní…dr. ti dá i mobil kdybyb něco, což se u apolináře fakt nestane..a finančně? zatím nemám pocit, že bych něco platila víc než jinde…

tak hodně štěstí při výběru CAR..můžeš jít na vstupní pohovory do několika CARů a pak se rozhodnout :-)

a až vybereš, tak přeji brzy //

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
2.3.07 13:59

odpovědˇˇ

Ahoj Jani!

Ničeho se neboj a neztrácej hlavu!Vím , že se to lehce říká a těžce dělá, sama jsem to zažila.Jsme s manželem 8let a hned jsme chtěli mít miminko, které také nepřicházelo.Asi po dvou letech snažení a měření vždy krásných vajíček mi pan dr doporučil taky car, protože jsme byli podle všeho zdraví, navíc jsem 2× přirozeně otěhotněla, ale samovolně potratila, laparoskopie ani jiná vyšetření nic neukázali.Jsme z Tábora, takže nejbližší car máme v Českých Budějovicích.Byli na nás moc hodní, naberou vám krve, spermiogram, všechno vysvětlí, můžeš se zeptat nač chceš.Dva pokusy nám nevyšly.Dostali jsme se na genetiku a zjistili mi, že mám drobnou odchylku pootočení chromozomu, můžu kvůli tomu potrácet.Na:,–(ili vitamínky, chodila jsem na kontroly, manžel taky dostával vitamínky a připravovali jsme se na 3 pokus IVF.Bylo to loni v dubnu.Jsem alergická, takže jsem duben a květen jen kýchala a v caru mi radili počkat, až se to sklidní.Jelikož jsem kolem sebe měla pořád jen těhule, tak už mě to vše štvalo.Nakonec jsme chtěli odletět na dovolenou.Pořád jsem pospávala a cítila se unavená.A nedostala jsem to.Byla jsem naštvaná, co je to zase za poruchu a v půlce srpna jsem už nevydržela a zašla na krev.Myslela jsem, že je to omyl.Byla jsem těhotná.Nikam jsme nejeli a téměř celé těhotenství bylo dobré.Drobnosti se našly, několik týdnů jsem musela ležet v nemocnici, ale tak do 2 týdnů rodíme.Asi to byly nervy, možná pomohly vitamínky a štěstí!
Ničeho se neboj a jedˇdo caru, kdybych se tam nedostala, nešla bych na genetiku, nebrala vitamínky atd…Držíme palce Kanito

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1686
15.3.07 18:47

Ahoj Jani,
asi 5 let chodím do Motola v Praze a jsem tam moc spokojená. Už 2× jsem po IVF otěhotněla. Jednou jsem bohužel potratila, no a teď jsem těhotná 2 měsíce a zatím je mi dobře.
Zkus kouknout po internetu a uvidíš. Vždycky můžeš přejít jinam.
Držím všechny palečky!!!
 Miiri

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
12.11.07 07:50

Re: C.A.R. - má někdo zkušenosti??

ahoj všem, chtěla bych se zeptat na jednu věc a sice,že minulý týden jsem byla na transferu embryí a včera ze mě vypadl bezbarvý hlen. Chci se zeptat zda je to normální? děkuji za odpověď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
14.6.09 21:16

vyber

Ahoj, chtela bych se zeptat jestli nemate zkusenosti z CAR…potrebuji si vybrat nejake centrum a nevim kam…rozhoduji se mezi Pronatal a Apolinar. A jeste by me zajimalo,,,nema z vas taky zkusenosti z genet.testama? Mame spatny SPG, tak jdeme na testy,nevite jak dlouho se ceka, je to jenom z krve…? Koukam ze Apolinar nic moc :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
15.6.09 18:10

Ahoj Simi,
s manželem máme genetické testy za sebou. Nabrali nám kreva a cca za 4 týdny byly výsledky (v CAR nán řekli,že můžou trvat až 6 týdnů)…nastěstí po nás je vše v pořádku, dle testů jsem 100 procentně holčička a manžel chlapeček…tím nás paní doktorka pobavila… doufám,že vám taky dopadne všechno dobře a brzy z tebe bude těhule.
Pa Iveta

• Citovat
  • Upravit
31
20.7.09 12:49

Ahoj prosím vás má někdo nějaké zkušenosti se sanusem v pardubicích??? Děkuji :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.9.09 13:26

Re: C.A.R. - má někdo zkušenosti??

Nazdarek!!!! Ja taky chodim k Apolinari a jsem spokojena!!!! jsem zdravotni sestra a muzu vam rict, ze bych tam nechtela pracovat ani nahodou!!!! Já se vubec nedivim, ze obcas je nejaka sestra protivna, protoze tam je fakt frmol!!! Asi jim projde denne tou ambulanci hodne lidi!!!! No zlate ARO nebo Jip. pa pa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
9.12.09 20:35

Ahoj, já docházím k Apolináři a řekla bych že jsem celkem spokojená. Prošla jsem hormonálním testem, manžel spermiogramem a vše je vpořádku až na to, že mi zjistili polycystické vaječníky a ovulaci mám jen jednou za dva měsíce, také sníženou funkci štítné žlázy- nemáte někdo zkušenosti s tímto problémem? děkuji moc Irena

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.