Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Ahojky, mám dotaz. Mám kamaráda který spal s jednou ženou, a ta je teď těhotná. Po x bouřlivých reakcích mu jednou zavolala ať druhy den přinese peníze na potrat. Dal ji půlku, na ten ale nesla a peníze odmítá vrátit. Má sms kde on píše ze doufá ze teda ty peníze použije na interrupci, ze dodrží své slovo jako on své. A ona mu odepsala ze kdyžtak vrátí. Jak postupovat aby ty peníze vrátila? Je nějak cesta? Moc dekuji.
@NoeBi píše: … mu jednou zavolala ať druhy den přinese peníze na potrat. Dal ji půlku, na ten ale nesla a peníze odmítá vrátit.
Ať to kamarád považuje za první zálohu na výživné. To jeho mimi bude potřebovat výbavičku, kočárek, postýlku,…
@NoeBi píše:
Ahojky, mám dotaz. Mám kamaráda který spal s jednou ženou, a ta je teď těhotná. Po x bouřlivých reakcích mu jednou zavolala ať druhy den přinese peníze na potrat. Dal ji půlku, na ten ale nesla a peníze odmítá vrátit. Má sms kde on píše ze doufá ze teda ty peníze použije na interrupci, ze dodrží své slovo jako on své. A ona mu odepsala ze kdyžtak vrátí. Jak postupovat aby ty peníze vrátila? Je nějak cesta? Moc dekuji.
Asi nijak. Kolik to je? Jestli je to méně, než 10tis, tak asi ani nemá smysl chodit na policii. Kamarád by se ale měl připravit, tahle sranda ho bude stát daleko víc.
[ @arinecka píše:
Asi nijak. Kolik to je? Jestli je to méně, než 10tis, tak asi ani nemá smysl chodit na policii. Kamarád by se ale měl připravit, tahle sranda ho bude stát daleko víc.
Jasné to je si vědom, celou dobu se to snaží aktivně řešit, nabízel x možnosti, alimentum se nevyhýbá, ale tato “žena” je v tomhle evidentně zbehla, a je to hrozná “”””. Chránit se měli oba to ano, ale ona nebere v potaz ze bohužel pocit muže i bez vystriku muže a veškerou odpovědnost hází na nej a mstí se mu. Táhne ji na 40,má tři děti, sama, bez chlapa. Je mi jo líto. Jinak to děla cca 4000
@Tala20 píše:
Ať to kamarád považuje za první zálohu na výživné. To jeho mimi bude potřebovat výbavičku, kočárek, postýlku,…
Přesně tak!
Obávám se že kamarád až se narodí dítě bude platit o mnoho víc.
@NoeBi brzy ji bude platit 4 tuš měsíčně na výživné.. možná i víc podle jeho platu… Tak ať se na to psychicky připraví.
@Tala20 píše:
Jasné. Ale nemusí vše platit jen on, když ona sama x krát řekla ze dítě nechce, rozhodnutí mění jak počasí, a sama se rozhodla ze chce dítě. Některých mužů je mi vážně líto když narazí na megeru
@ludmilaadamkova píše:
@NoeBi brzy ji bude platit 4 tuš měsíčně na výživné.. možná i víc podle jeho platu… Tak ať se na to psychicky připraví.
Plat nemá zas nějak zavratne velký. Ale je si toho vědom, všeho, a aktivně se vše snažil resit smírem.
Tohle by mohl být zajímavý precedens, pokud by soud vzal v potaz, že si žena dítě nechala navzdory předchozí dohodě, tak by měl být otec dítěte zproštěn vyživovací povinnosti. Ale bohužel žijeme v ČR.
@NoeBi píše:
Jasné. Ale nemusí vše platit jen on, když ona sama x krát řekla ze dítě nechce, rozhodnutí mění jak počasí, a sama se rozhodla ze chce dítě. Některých mužů je mi vážně líto když narazí na megeru
tak ono není povinné souložit s megerou bez ochrany ![]()
@NoeBi píše: [ @arinecka píše:
Asi nijak. Kolik to je? Jestli je to méně, než 10tis, tak asi ani nemá smysl chodit na policii. Kamarád by se ale měl připravit, tahle sranda ho bude stát daleko víc.Jasné to je si vědom, celou dobu se to snaží aktivně řešit, nabízel x možnosti, alimentum se nevyhýbá, ale tato “žena” je v tomhle evidentně zbehla, a je to hrozná “”””. Chránit se měli oba to ano, ale ona nebere v potaz ze bohužel pocit muže i bez vystriku muže a veškerou odpovědnost hází na nej a mstí se mu. Táhne ji na 40,má tři děti, sama, bez chlapa. Je mi jo líto. Jinak to děla cca píše: Více
No, a je opravdu těhotná? Třeba to je jen fígl, jak z chlapů tahat peníze
Jestli je, tak po porodu nechat udělat testy DNA a dál se uvidí.
Co to znamená?
Ségra má syna, a mimo jiné mu řekla, ať holkám nevěří, že berou HA. Ať prostě vždy použije kondom.
Chybám se člověk učí, tak to tak ber a začni šetřit na výživné a výbavičku na dítě a neprovdanou matku.
@NoeBi píše:
Kdyz chce mit jistotu, ma si nasadit kondom, evidentne to neni stala partnerka, ktere by mohl verit. Takze lito mi ho neni, to spis toho ditete.
@NoeBi píše:
Plat nemá zas nějak zavratne velký. Ale je si toho vědom, všeho, a aktivně se vše snažil resit smírem.
Tak by se měl raději aktivně snažit vysvětlit té slečně, jak málo vydělává. Jestli to ještě stíhá, tak na druhý pokus jít s ní a zaplatit to celé přímo na místě.