Jak potáhnout dort?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
58
5.1.12 08:40

moje práce

tak moc dělkuji dort dopadl na výbornou!!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11689
5.1.12 12:32

Martinko to byl tvůj první? 8o Fakt se ti moc povedl :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58
6.1.12 08:27

no druhej ..ale ten první tak to byla šílená katastrofa…něla sem jinej marcipán a ten se trhal..já sem na sebe hrdá dovnitř sem dala pudingový krém a broskve a byl výýbornej…manžel má 13.2. narozky tak mu taky nějakej udělám a bude to mít zároven k Valentýnu :D…jinak děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
104
6.1.12 20:34

ahoj mohla bych se optat na recept na domací maripán mě ten kupovanej moc nejede a ráda bych nákej doma udělala díky moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58
7.1.12 08:41

záleží jestli myslíš potahovou hmotu nebo marcipán..já teda jedině marcipán kde jsou převážmě mandle..bohužel já ti neporadím :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1267
31.10.12 11:16

@martina01 Čtu tu diskuzi a chtěla jsem udělat dort synovi k 1.narozkám. Nevím si rady s marcipánem. Píšeš o nějakém z Lidlu, jak to dopadlo a jaký jsi nakonec dala? Moc děkuji za radu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8049
31.10.12 12:12

Tenhle falešný marcipán jsem zkoušela a není špatný a hlavně je to rychlovka :palec: :palec:
 http://www.mimibazar.cz/recept.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
martich01
31.10.12 19:56
@Wikky píše:
@martina01 Čtu tu diskuzi a chtěla jsem udělat dort synovi k 1.narozkám. Nevím si rady s marcipánem. Píšeš o nějakém z Lidlu, jak to dopadlo a jaký jsi nakonec dala? Moc děkuji za radu.

tak ten nahoře ten dortík s tou kitty je z toho lidlu super se sním pracuje je výbornej..opravdu vysoký podíl mandlí..a super se do něj zapracovává barva(použila sem normální potravinové barvivo) jen bohužel v tom lidlu ho mají jen sem tam..ale malá má narozeninky v prosinci a tuším v listopadu tam k sehnání byl..je to takový oranžový obal…ale ted už nevím přesně kolik gramů…jinak sem si koupila tohle http://www.obchudekudubinky.cz/…-1-3-1kg...a taky chutově dobrý i když né tak jak ten z lidlu…ale hůř se obarvuje…takže sem nakonec dort musela barvou potírat..myslím že na tenhle tip jsou lepší gelové barvy…ono hodně záleží jestli chceš jen potahovku nebo marcipán..mě osobně ty potahové hmoty nechtnají příjdou mi umělé..ale každý má jiné chutě

• Citovat
  • Upravit
1267
1.11.12 09:19

@martina01 a ty kytičky jsou podle tvořítka nebo kupované?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9135
15.9.14 20:52

Ahoj, oživuji téma s dotazem. Všude se píše, že šlehačku pod marcipán nedávat, a co tvaroh? NA to jsem nikde odpověď nenašla, udělá tvaroh (nebo puding) s marcipánem něco? Díky za rady :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3803
15.9.14 21:02

Pod marcipán se vyplatí vyšlehat jen máslo s cukrem. ono stačí teplejší počasí a jede to i z toho pudingu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5473
15.9.14 21:03

Tvaroh vadí, je moc „mokrý“, puding se dává asi nejběžněji, resp. máslový krém s pudingem. Můžeš dát šlehačkový nebo tvarohový krém dovnitř dortu a jen povrch, kde je styk s marcipánem, potřít slabou vrstvou máslového krému nebo lze i nutellou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9135
15.9.14 21:33

Ach táák, tak jsem to špatně pochopila, tak tam teda mrsknu dyžtak trochu nutelly, děkuji moc za rady! :) popřípadě máte nějaké přesnější info o tom másle s cukrem, kolik toho dát? :) Je to můj první potahovaný dort, a tak jsem podělaná až za ušima :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5473
15.9.14 21:50

Nutella je jistota, stačí tenká vrstva, aby to lepilo, mám vyzkoušeno. Ten máslový krém asi dělá každý od oka, prostě tolik moučkového cukru, aby ti to chutnalo, někdo raději sladší, někdo méně. Já teda nedělám jen cukr s máslem, ale uvařím hustý puding (tzn. třeba jen 300ml mléka na sáček) a pak vyšlehám máslo s cukrem a po lžících přišlehávám puding. Záleží, jestli budeš dělat stejné krém do celého dortu, nebo jen na ten povrch pod marcipán. Na můj vkus je ten máslový krém moc těžký (zvlášť v kombinaci ještě s tím sladkým marcipánem) a zas patlat trochu krému kvůli povrchu je taky otrava, ale určitě by na to stačila menší půlka másla, třeba cca 100g moučkového cukru (ev. přidáš po ochutnání). Neboj, není to nic hrozného, zvládneš to. Pro mě začíná problém až se zdobením, nejsem moc výtvarně nadaná, nebo jak to nazvat, takže neumím takové ty pičičárny navrch dortu, postavičky apod. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9135
15.9.14 21:58

Nutellu doma mám, tak ji použiju pokud to fakt funguje, místo toho másla, já ty máslové krémy vůbec nemám ráda :D dovnitř přemýšlím zda puding nebo tvaroh a nemohu se rozhodnout :D

No, postavičky nehodlám dělat, výtvarnictví se taky nebojím, jenom toho potáhnutí, zbytek nějak vyříznu :D ale doufám, že se povede na první dobrou, jinak teda nevim nevim.. :D a bude na sobotu, takže ani nestíhám nijak vyzkoušet :/ takže to bude na ostro :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí