Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahojky potřebuju radu.Budu malé dělat dort. budu ho potahovat marcipánem-z lidlu.Potřebovala bych vědět jak na to-mám ho dát ztuhnout do ledničky a pak vyválet-všude jsem viděla keramické-nebo skleněné válečky-de to i normálním dřevěným?a mám si vál posypat moučkovým cukrem nebo vvválet ve folii?
Prosím poradte..děkuji moc
Ahoj,ja podsypavam Solamylem a valim silikonovym valeckem,ale poprve jsem valela klasickym drevenym a taky to jde ![]()
Já válela na silikonovém vále, který jsem obalila potr. fólií a válela normálně dřevěným válečkem, ale válela jsem taky přes fólii(protože na váleček se to rádo lepí), tak že marcipán byl vlastně mezi fóliema, pak se to dobře s tím silik. válem dá přenést na ten dort a fólie jde jednoduše pak stáhnout ![]()
Pokud to budeš dělat dřevěným, stačí na tu hmotu dát folii, a podsypat solamylem jak tu už bylo řečeno, ještě bych chtěla upozornit, že pod tu hmotu musí přijít máslový krém, nikdy tam nesmí být šlehačka, nebo se ti dort rozteče. Mě se takhle roztekl první dort z neznalosti.
super takže to budu dělat týn dřevěným přes folie a i tak to musím posipat solamilem??,
ne tak to nemusís, ten solamyl je tam jen proto, aby se ti to nepřilepilo na plochu, pokud tam dáš folii není již třeba ![]()
super jo a já bych chtěla dělat Hello kitty..ale furt nad tím přemýšlím-čím mám udělat ty oči a fousy-černou bavou???jakou??je potravinářská a tou mám obarvit marcipána udělat to z něj??sem hrozná
ale chtěla bych něco jednoduchýho ale pěknýho
Ahoj, já podsypávám moučkovým cukrem, váleček i vál mam silikonový, měla jsem váleček kovový, ale s tim jsem se absolutně nechytala a folie tam dělá zářezy, takže nebyl hladký. Jinak na to barvení, je gelová barva, ale tou se barví dost blbě, takže spíš jen namalovat a nebo se mi krásně barví prachovou černou, jestli najdu odkaz, tak ti ho sem hodím. Jinak marcipán do ledničky nedávej, nechej ho v pokojový teplotě povolit a propracuj, kdyby byl ztuhlý, tak ho nevyválíš a necháš na něm ruce. Vychladit dej dort před potažením.
http://www.cukrarskepotreby.cz/…k-magic.html tady je ten odkaz na barvu, jinak pokud budeš malovat gelovkou, nebo i tou prachovou, tak doporučuju naředit trochou alkoholu, kdyby to bylo vodou, tak ti to nezaschne a bude se ti to lepit, alkoholu se pak bát nemusíš, odpaří se, já používám čistou vodku, ale prodávají i speciální přímo na to i když si myslim, že je to teda úplně to samý.
http://www.cukrarskepotreby.cz/…alcohol.html tady je ten alkohol.
aha no já mám tem marcipán z Lidlu a on je teda strašně měkej-to nevadí?Děkuji za rady
Já s kupovaným teda zkušenost nemám, dělám si doma svůj, protože kdybych si ho koupila, tak mě to vyjde o dost dráž, protože dělám velký dorty a kupovanym kousíčkem bych potáhla tak půlku, ale vůbec to nevadí, hlavně pak dej pozor při přenášení aby se ti nepotrhal, já ho přenáším na tom silikonovym válu, což je dost velká výhoda.
JJ mě právě domácí marcipány a ty potahové hmoty prostě nechutnají
nevím mě 200g přišlo na 30kč…mám 4+jeden dr oetker…a dort budu dělat klasiku 26cm…no uvidíme ![]()
Mě chutná jedině domácí, ty kupovaný jsou spíš umělý a vůbec nejsou dobrý, pak jsem ještě zkoušela z marshmalow, ale ten taky nic moc, je na mě moc sladký, kupuju 400g krabici za 80,– ale je fakt teda, že jsem hotový marcipán nevážila, takže nevím kolik toho je, ale počítám tak kolem půl kila, takže mě to vyjde na 50,– cca. já mam formu průměr 28cm, ale výškově se pak pohybují okolo 15-25cm, pokud to jsou tvarovaný, tak jsou pak ještě větší.