Jak prát oblečky pro novorozeně?

131
8.9.05 15:21

Jak prat oblečky pro novorozeně?

Ahoj holky,

mozna hloupy dotaz, ale zajimalo by me, jaky prasek, teplotu prani, prip. jestli 2× machani pouzivate pri prani novych oblecku, oblecku ze sekacu nebo
oblecku v prvnich mesicich.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
922
8.9.05 15:36

Ahoj,
tahle diskuse tu nedávno proběhla, zkus zapátrat.
Jinak holky doporučují všechny věci, nové i ze sekáčků předem, než je bude mimi nosit vyprat a vyžehlit.
Nejlepší je prý Lovela (já si koupila tekutou) a taky Persil Sensitive. Doporučuje se 2× máchat a nepoužívat aviváž. Někdo radil, že pro změkčení místo aviváže se může přidat trochu octa.
Taky se brzo na první praní chystám a už se moc těším :P .
Zdraví Berča a mimi :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jaa
1150
9.9.05 08:42

Ahojky:O)
Tak my používáme od samého počátku prášek i aviváž Baby Obzor, je super, není tak drahý a nám vyhovuje. Pidivěcičky peru na 60-tku, nechám normálně proběhnout prací cyklus, žádné máchání navíc nenastavuji. Do konce šestinedělí jsme všechny věci poctivě žehlili z obou stran. Toť asi vše, papa Jaa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1180
9.9.05 10:00

Ahoj, od narození Julinky používám prací prášek Lovela Woolite - je doporučován i pro děti s alergiemi, takže je šetrný. Peru klasicky na 40°C - dvojí máchání, pokud vím, je součástí pracího programu. Aviváž jen někdy. Nevím, jak je to s oblečky ze sekáče, tam jsem zatím nic nekupovala - raději kupuji oblečení nové. Samozřejmě i to před prvním použitím vždy vyperu. A přiznám se, že jsem zatím oblečení pro malou nežehlila, zas tak sterilní prostřední není pro dítě dobré - ale to je můj názor. Zatím nebyly žádné potíže, malá má krásnou růžovoučkou pokožku a nebyl žádný náznak nějaké vyrážky. A to mi doktorka v nemocnici říkala, že má malá citlivou pokožku a bude trpět na opruzeniny. No zatím žádná. Pokud jde o praní, tak to jsem se vykašlala na všechny ty poučky, protože se neustále mění. Dala jsem na rady mojí mámy a všechno je OK. Jediné co žehlím pro malou, jsou bavlněné plíny (ty já však používám jen pod hlavičku do postýlky a na utírání pusinky po jídle atd.) a také povlečení do postýlky. A prádlo nechávám schnout pokud možno na sluníčko - tedy pokud to jde. Hlavně ne v místnosti, kde je vlhko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
665
9.9.05 10:24

Aviváž určitě ne...

Taky jsem vše, i když to bylo nové, prala na 40 stupňů v Lovele Woolite, tak snad to mrňousovi bude vyhovovat (čekám v říjnu).
Jen jsem se nechala trochu nachytat s aviváží od stejného výrobce, kde je sice na přední straně obrázek s několikaměsíčním miminkem, ale na druhé straně je upozornění, že se nehodí pro praní prádla pro děti do 3 let :? Takže i po radách jiných maminek aviváž (a to jakoukoli) vynechávám z praní všech miminkovských věcí. Tu již zakoupenou použiju kdyžtak pro praní věcí tatínka :wink:
Jinak kojenecká sestra na předporodních kurzech nám ohledně praní zdůrazňovala, že podstatné je hlavně:

• máchání (tj. i praní v „normálním“ prášku se dá - porodnice prý taky perou v obyčejných prášcích - ale je potřeba opravdu důkladně vymáchat)
  • a aspoň v prvních týdnech/měsících žehlení , což mě sice moc netěší, ale nějaký čas to žehlení snad vydržím… :wink:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1817
9.9.05 12:09

Holky, a kdyz machate v tom octu,neni to obleceni potom citit? Me prijde ocet dost aromaticky!!!

Marka + koblizek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17718
9.9.05 12:33

ahoj,

připojuji se opravdu k důkladnémmu máchání a do druhého dáváme ocet, stačí málo a prádlo voní ještě víc po prášku. Když zjistili synovi atopický ekzem, vyprali jsme prádlo v pračce a vymáchali ve vaně- voda s octem a pak dali do obyč. ždímačky. A ještě z ní ( po druhém máchání) vyteklo spousta pracího prášku :-(. Ted samozřejmě dáváme druhé máchání v pračce,ale jen jsme chtěli zkusit, kolik se toho prášku vymáchá.

Irias + štěpán ( skoro 7m)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1180
9.9.05 13:48

Holky, na ten ocet pozor - je agresivní i pro pokožku dospělého člověka ! Takže ho hodně dobře vymáchat v čisté vodě, já bych ho tedy raději nedávala. Dříve když jsem ještě batikovala, používala jsem octovou vodu na ustálení barev - v nízké koncentraci - a stejně jsem musela používat rukavice, protože mě ruce po ní pálili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
94
11.9.05 13:15

Ahojky,
peru v normálním Arielu, aviváž Silan sensitiv a malá je v poho, ani 2krát nemáchám.
Terinka s Týnkou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
510
11.9.05 15:14

Ahoj,
peru od narození malé v Lovele. Je opravdu jemná. Ale když začaly příkrmy, často zůstaly na prádle skvrny od jídla :cry: .
V nedávné diskuzi tu hodně mamin vychvalovalo Persil Sensitive - taky už se na něj chystám........
Máchání - máme obyč. pračku s jedním mácháním, aviváž nedávám vůbec na dětský věci a nedá se říct, že by tím nějak utrpěla měkkost prádla :wink: . Schválně jsem ji zkusila nedát i na naše věci a popravdě, taky žádnej viditelnej rozdíl.......
Po dobu prvních třech měsíců jsem žehlila oboustranně, ale později se mi tu zase maminy vysmály, kde že jsem to četla, že to se tak dělalo před 20 lety................. :lol:

Tak si vyberte :D . Hlavně, a´t jsou děti v pohodě.

Verča, Barunka 11,5m a *Alenka 35tt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12681
4.4.11 12:56

nezabarví se mě oblečky?

ahoj diskuze je sice stará, ale snad se někdo ozvete, chci vyprát mimi oblečky, ale mám různý barvy-žlutý, modrý,… lze to prát společně? všechno je to nový, ještě nepraný tak mám strach aby to nepustilo barvu a neměla jsem vše zabarvený, prát budu na 40 v lovele :think: pokud to roztřídím podle barev tak to bude na deset praček, který budou poloprázdný :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65750
4.4.11 13:00

Ahojík…
já to prala najednou...... .. teda bílé zvlášt…a pak všechno barevné dohromady–modré,červené,zelené…
A nikdy mi nic nepustilo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
4.4.11 13:00

ja prala vse na 60, pro jistotu… :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
4.4.11 13:01
goldenka píše:
ahoj diskuze je sice stará, ale snad se někdo ozvete, chci vyprát mimi oblečky, ale mám různý barvy-žlutý, modrý,… lze to prát společně? všechno je to nový, ještě nepraný tak mám strach aby to nepustilo barvu a neměla jsem vše zabarvený, prát budu na 40 v lovele :think: pokud to roztřídím podle barev tak to bude na deset praček, který budou poloprázdný :nevim:

Ahoj. Já bych to určitě poprvé zkusila vyprat zvlášť, třeba i v ruce - a pokud nebude pouštět, tak bych společně ještě vymáchala třeba ve studené vodě. Pokud je toho hodně, tak poloprázdná pračka tolik nevadí, aspoň se ti to pořádně vymáchá. Moje pračka má i program na menší množství prádla (ale na novorozence jsem to moc nepoužívala, páč jsem chtěla, aby se pořádně vymáchalo).

Já z tohoto důvodu právě kupovala jedině bílé nebo hodně světlé barvy. Pokud bylo něco sytě barevné a já se bála, že pouští, tak jsem vyprala v ruce a když barvilo, novorozenci jsem teda nedala (už i proto, že to může ožužlávat). Něco pouští jen poprvé (když je to nové), něco pořád, dokud nějaká barva zbyde :lol: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4417
4.4.11 13:02

ahoj, na 40 se to neobarví, jak to taky tak prala a vše je v pohodě, peru tak i ted nové věci. :nevim:
jen třeba červenou jsem dávala s tm.modrou, ale jinak žlutá, bílá, zelenkavá, sv. modrá…vše dohromady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí