Atopicky exem - Bedan?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
8
8.9.05 07:27

Atopicky exem - Bedan?

Ahoj, mala ma atopicky exem (7 mes.) a pod nozickama si to dost skrabe. Mazeme to, doktorka nam dala Lipobasi a pak Leniensku, ja zkousim jeste od Weledy ten mesickovy krem na kojence, ale nic moc. Nezkouseli jste nekdo ten Bedan? Diky zy zkusenosti :

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
106
8.9.05 09:13

Nejlepsi je zkusit nemazat tisicem masticek. Je to hrozne, videt miminko ktere je cele pokryte exemem, ale musis vytrvat. Pokus se pouzivat co nejmene invazivni prostredky na plet, to je olivovy nebo slunecnicovy olej (dostanes v lekarne) nebo veprove :,-(lo (opravdu!). Malou koupej tak 2× tydne, ve vode s olejem a jinak ji nechavej hodne odkrytou, aby vsechny zasazene oblasti mohly dychat. Zacnes-li stale menit ruzne kremy a oleje, skoncis nakonec u kortikoidovych kremu, a to opravdu nechces… Sleduj take, zda ji nektere potreviny nezhorsuji priznaky a pokud ano, docasne je vy:,–(. Existuje bylinna koupel na atopicky exem, ale jeji slozeni bohuzel neznam… Muzes zkusit zavolat pani por.asistentce Dvorakove na tel. 736 504 915, ta smes zna, ma s ni osobni zkusenosti a urcite ti rada poradi.
A hlavne… nejdulezitejsi je nepanikarit a byt trpeliva.
Se spoustou lasky a trpelivosti exem, pomoci bylinek a cistych nedrazdivych oleju exem brzy zmizi, uvidis.

Tvoje Kyticka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106
8.9.05 09:16

a jeste… kdyz budes malou koupat, rozhodne ji nemydli. Olej ji umyje stejne dobre, precti si diskuzi koupani novorozence, tam je to presne popsano jak se starat o pokozku miminka. http://emimino.cz/modules.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
342
8.9.05 10:33

Ahojky!

Malá mi taky trpěla ekzémem,sice jsem dávala od malinka jen mandlový olej,a nemydlila,ale bohužel…tomuhle se zabránit nepovedlo.
Dostala jsem tip na „kosmetiku“ přímo pro atopiky…je to A-Derma řada Exomega,a ta nám ekzém zklidnila přímo zázračně.Používám jí stále,mycí olej,krém a krém na prdelku a nemůžu si jí vynachválit.

Kytičko,takky nejsem zastáncem patlání mastiček,ale na ekzém občas příroda nezabere…bohužel.Ale mělo by se dodržet pravidlo jedné kosmetické řady,,přísně bez aromat a konzervantů.....

Jinak sádlo je super …na zimu,do mrazů neznám nic lepšího,a do vody trocha svařeného Solamylu (bacha dítě pak hrozně klouže :wink: ),nebo odvaru z ovesných vloček.Dobrá je taky modrá Indulona,ale tu jsem nezkoušely,jedna kosmetika fakt stačí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54
12.5.16 11:33

Wolf basic Creme

Dobrý den, já mám seboreu už 18 let a jediný, co mi na to pomáhá je Wolf Basic Creme, navíc je u něho výhoda o proti jiným mastím, jako třeba Excipial, Linola atd., které jsem také zkoušel, ale bez výsledně, že se na obličeji neleskne a tudíž nepůsobí mastně, takže nikdo ani nevidí, že jste něčím namazaný, problém je, že se před několika lety přestal vyrábět, nyní jsem na něj zase narazil, ale ne v české republice, pokuď ho budete chtít dovést nebo zjistit více informací, tak mi napište na tomaxx@seznam.cz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
19.4.19 09:14

Ahoj maminy,
dcera má pravděpodobně atopak.
Dceři je nyní 8m. Dětská to začla řešit měsíc zpět. Poslala nás na kozni a dala kortikoidy, což se mi nezamlouvalo.
Dceru jsem myla vodou a mazala slunecnicovym olejem a stejně to má v zahybu na rucickach nyní už na obou
Byla jsem na koznim, dala nám nějakou vazelinu, vypadalo to 2-3dny ze už to zmizí, ale má to už zas
Také nám dala kortikoidy, ale řekla jsem, ze bych chtěla jinak vyléčit
Představa, ze 4m nic nezabírá, tak asi už namazu
Nikde jsem se nedocetla, zda dceři něco mám vynechavat jídlo či tak?
Dcera se hodně potí, je trosku silnější, muže to být tím?
Vím, ze nemám mazat parf. olejem, mýdla - nedělám nebo naopak indulona
Nedělám - nepomáhá
Včera se spotila nebo snedla rybu nevím a má to hodně
Někdy se ji to děla na hlavičce nad krkem, ale druhy den zas zmizí. Měla i mega suchý nozicky, ale to už naštěstí zmizelo, ale ručičky nejsou pěkne
V létě chceme k moři, říkám se, ze léčí, ale zda ji ta sůl naopak neublizi
Děkuji za každou radu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
samaji
19.4.19 09:21

Chce to najít příčinu exému, jinak nikdy nezmizí, u takto malých dětí je příčina většinou v jídle, chce to vyřazovací metodou vysledovat, co jí vadí…kojíš? na mazání je nejlepší ráno zinková mast a večer sudokrem, pokud to má červené a zanícené, tak rozhodně nepromazávat mastným…aviváž apod. předpokládám nepoužíváš…

• Citovat
  • Upravit
7712
19.4.19 10:03

@Prdeli zkus mrknout sem:

http://verazikova.cz/…-kvasinku-2/

Nam to pomohlo, plno detem kolem mne taky :palec: (jinak zaklad je opravdu nepromastovat a mazat zinkem + strava!)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
19.4.19 15:06

@samaji
Už nekojim, ale měla to i v době kdy jsem kojila.
Zanícené to nemá. Aviváž nepoužívám
Děkuji
Zkusím se zaměřit na tu stravu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play