Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahojky anonyme.Snad Ti pomůže tento článek.Mne kdysi pomohl a kojení v noci jsem odbourala.
http://www.mistecko.net/?…
Ahoj,
já jsem v noci kojila jednou nebo 2× cca do synových 7 měsíců. Vždycky mi ale v noci spal dobře už od narození. V porodnici prospal v noci i 6-8 hodin v kuse. Při plném kojení do 6 měsíců spal v noci v kuse cca 8-11 hodin (někdy byly i výjimky, že se budil i po 3-5 hodinách, hlavně v období růstového spurtu).
Od 8 měsíců jsem začala dávat před spaním mléčné kaše (dala jsem kaši a už jsem nenakojila). A pak buď spal celou noc (od 20 hod cca do 5-6 hod), nebo se budil maximálně jednou (ale to výjimečně, třeba když ho bolelo bříško). Takže doporučuji taky začít dávat na noc kaše, jsou sytější. Filípek se blíží věku, kdy ho mléko na noc už tolik nezasytí.
a proč chceš malýho odstavit? Není to zbytečně brzo? Vím jaký to je, než se nachystá mlíko a nic moc, zlatý kojení. Samotný mlíko ti spánek dítěte stejně neprodlouží.
Co zkrátí přípravu mlíka v noci je termoska do které si připravíš teplou vodu a do rána ji tam máš v pohotovosti, k tomu na noční stolek přesně odměřené porce mlíčka a pak už jen zamícháš a je hotovo. Bez odbíhání a zbytečného křiku.
Ahoj, já teď kojila jen do 10m, od té doby se syn sám odstavil
ale s mlékem pokračujeme ve flaškové formě dál. A dál pokračuje i jeho krmení v noci - sice jen 1× ale i to stačí na rozhození spánku… četla jsem ten článek, co ti poslala XBublax, na synka to ale nějak neplatí a protože má se svojí starší sestrou společný pokojík, nemohu ho ani nechat vyřvat ![]()
já si připravuji vodu v termosce a odměřený sunar k posteli a když se v tu svoji hodinku vzbudí, rozsvítím si baterku (to zase kvůli manželovi, aby ráno nebručel) a po namíchání mu to odnesu do pokojíku. Tu chviličku, než mléko připravím, to už vydrží a po vypití sám hned zase usíná.
Dcerka to měla obdobné, od roka měla svůj pokojíček a mléko jsem ji tam nosila. S celonočním spánkem začala až po 18m, tak jsem zvědavá jak se „pochlapí“ syn.
Když jsem synkovi zkoušela dávat jen čaj/vodu, tak mi usnul jen na 1-2 hodiny a začal znovu plakat, takže u nás je to hlad, co ho budí. A to má večer pořádnou dávku kaše i mléka. (A když kaši večer odmítne, přidám mu ji trošku do mléka).
Ahoj anonymní.
Kojíš přes den?Chceš pokračovat v kojení nebo úplně odstavit?
Já jsem to vyřešila kašičkou na večeři.Potom jsem ještě nakojila.V noci se mi děti nebudily,protože neměli hlad.(díky nakojení ani žízeň).Ráno hned po probuzení jsem znova nakojila (aspoň se nemusí hned vstávat a chystat UM).A ještě jsem nakojila během dne.Ale už nevím jak často.Jen vím,že kolem toho 10 měsíce už jsem kojila jen ráno a večer.Potom jen ráno a ve 13.měsících jsem odstavila úplně.A bez problémů.
Tak to zkus tak.
Pokud chceš odstavit dříve,tak jen zkrať intervaly mezi rušením jednotlivých kojení.Můžeš ubírat třeba po týdnu nebo dvou.
Pa pa J.
No mě teda nepřijde příprava UM nic složitýho. Měla jsem připravenou převařenou vychladlou vodu v termosce, ze které jsem do lahvičky odlila potřebé množství vody, tu ohřála v mikrovlnce, pak přidala příslušný počet odměrek UM, zašroubovala, protřepala a je to ![]()
Moc děkuji za odpověi.Ten ptogram co jsi¨mi poslala je fakt dobrej.Zkus¨ím a dám vědět.Tak přeji krásný den
Ahoj, mám 13ti mesíčního syna.plne pořád kojím, nic jiného nepije..zkouším co se dá, ale zatím to nezabírá.. chtela bych už s kojením přestat alespon v noci. hodne se budí..asi tak po dvou a půl hodine..nekdy i snad po hodine a půl.. a nekdy snad ještě časteji..přes den kojím nekolikrát…ráno dopoledne odpoledne večer..tak tedy čtyřikrát, pětkrát…nevím jestli je to ok,,, a jestli by to šlo aspon v noci nad tím nejak vyzrát..dekuju za radu:)
Myslím si k jeho věku, že má hlad, dej mu nějakej příkrm k tomu mlíku a uvidíš
Tak nechali jsme ho v ložnici a chodíme spát do druhýho pokoje.. a spí o hodne líp.. skoro do rána..pobrekává..asi se mu neco zdá…ale budí se až k ránu..ráno kolem 6hod..takže pomohlo se jen hnout z pokoje:))))))
Zdravim, zkousela jsem vse, chci prestat kojit, mala na me visi 4× za hodinu, jsem z toho uz zoufala.
Zkousela jsem davat do flasky jak um vice druhu tak mm a bez vysledku.
mam flasky od aventu ty natural, nuk, mam…pitka…nic nezabira. v noci na me visi cca 8×…nekdy jen dudla…dudlik nikdy nechtela…poradte ![]()
@SabuleBambule vytrvale jsem nabízela um.. a prso nedala.. po pár dnech pochopil, že to jinak nebude a vzal na milost flašku. Jo a první 2 dny krmil v noci chlap.
obešlo se to bez řevu, do týdne byl odstaven.
Nedavej nic, proste nakoj pred ulehnutim a dalsi dej az rano. Kdyz sw vzbudi na mleko tak utesuj, nos, nunej ale mleko nedej. Max. nabidni vodu nebo caj na zizen
Zdravím všechny maminky,mám 7.měsíčního Filípka a přes den má příkrmy a Nutrilon2,ale v noci pořád kojím.JAk mám přestat?Na kolik hodin by mu měl Nutrilon vystačit a jak dlouho by měl spát?A taky nevím co s ním dělat v noci než udělám Nutrilon?Moc děkuji za rady a přeji krásný den pa pa