Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj maminky,
moje 2,5 měsíční holčička nyní vyžaduje častější kojení, a to hlavně k ránu a odpoledne.Jen v kočárku vydrží déle. A to jsme přitom od narození kojily po 3hodinách.Jedná se tedy už o tříměsíční růstový spurt ? všude píší,že nastává spíš až po ukončeném 3 měsíci.
ahojky, moje malá teď už 4měs, vyžaduje kojení zhruba po 1-1.5h asi také od 2.5měs, naše dr mi řekla,že je to kolem 3měs normální a přejde to.Teď už je to 6 týdnů, co jí někdy i po hodině a tak jsem začala dokrmovat., myslím,že pokud to trvá takhle dlouho, není to onen zmiňovaný růst,ale slabé mléko.Ikdyž slabé MM prý není, já myslím,že je- i tady na emiminu na toto téma byla diskuze poměrně nedavno. Takže to vydrž a pokud malá přibývá, tak to bude ok, pokud to bude trvat takhle dlouho jako u nás, zkus UM a uvidíš,jestli je mimi klidnější a spokojenější.U nás je po flašce klid a delší pauza.
Mnoho zdaru E+A
My někdy krmíme po dvou hodinách i teď
některé děti prostě jedí častěji a méně ![]()
Růstový spurt nemusí být přesně ve 3.měsíci. Měl by trvat tak nanejvíš týden, náš jája býval i takový nervózní, říká se, že je můžou bolet kosti. Jája má 4 měsíce a od narození kojíme po 2 hodinách, je strašný jedlík. Na konci 3.měsíce měl taky asi růstový spurt, i v noci jsem kojila co 2 hodiny. Ještě to občas vyžaduje, po půlnoci se budí po 2-3 hodinách, ale spíš mi připadá, že je strašně fixovaný na prso, miluje kojení. Když jsem mu dala své mléko s flašky, tak nechtěl, ale prso jo.
Pokud ti kojení nedělá problémy, asi bych to neřešila, já kojím klidně, co 2 hodinky celý den, hlavně, že Jája přibývá a hezky nám roste. Myslím, že se to částečně vyřeší, až budeme od 6.měsíce přikrmovat.
Kati
Ahoj, pomozte mi pojmenovat stav syna, nic si nepomuzu. Ale možná mi to trochu uleví. Ma skoro 9 tydnu a neustále chce být u prsa, u toho tlačí,, přitom prdí pěkně. je uplne hystericky, když ho dám do postýlky, pořád se budí, trvá na spaní se mnou… mám ještě dcerku, ale nepamatuju si něco takového. On prostě trvá na přejídání se, pak to většinou konci fontankou… Napadá vás něco, co dělat nebo kdy to přejde, dcera ma 20 mesicu a už jsem opravdu duševně unavená.
Dvě hodiny spi u prsa, je pricucly, jinak je hystericky, už mám bradavky po dcerce azbestove, tak to moc neboli.. ale on se pustí, na pár minut usne a zas zuřivě hledá, narve si ručičky do úst..
@MarieOVMUC
Takto som to mala asi tyzden..bol to spurt..bolo to strasne, ale v noci mi spal..
On je zase vpohode přes den, ale večer a v noci to je poslední tři dny utrpení.
@MarieOVMUC
Tak pevne nervy..chce to vydrzat..blbe je ze si asi neodpocines ked mas i holcicku.:-(..ja bola uplne vyflusana, ale v noci som spala..