Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ivo,
hrozně hodně toho najdeš v databázi otázek a odpovědí na www.kojeni.net
Jinak mlíko asi rozmrazit nejraději postupně v ledničce a pak při pokojové teplotě, aspoň myslím a medela klonoučky byly u nás normálně v lékárně a více velikostí nedělají,ale nevím jistě.
zu
kloboučky Medela se prodávají ve více velikostech. Mě nejvíce vyhovovala velikost S. Jinak mléko rozmrazuji tak, jak psala zu, tj. nejprve ho dám do ledničky a pak již skoro rozmražené zahřívám.
Takovymto zpusobem jsem uz nekolikrat mleko zkousela rozmrazovat, ale vzdycky nez ho stacim dat synovi, tak se zkazi.
Neco asi delam spatne.
Mám stejnou zkušenost jako Zanet …
Taky mi to mléko připadalo zkažené. Tedy syn mi v životě vypil jen 2 flaštičky s MM, jinak už flašku s dudlíkem nikdy do pusy nevzal, tak jsem to neřešila a odstříkané mléko nakonec vylévala.
Deimosko - a jaks teda Lukyho krmila? Z hrnicku?
Jo a at dobre zvladnete svatbu, uz se ti to blizi. Hodne stesti.
Zanet, díky za přání.
Někde jsem četla, že prý rozmražené MM smrdí, ale není zkažené - ale nevím, určitě nechutná jako čerstvé. Něco, co smrdí zkaženě, bych synovi nedala.
Luky mi vzal flašku s dudlíkem asi v 6 týdnech (dala jsem mu do ní to „zkažené“ mléko) a od té doby už nikdy. Od té doby pije mléko pouze z prsu. Ani normální dudlík mi nebere, má ho jenom na hraní a nedudá ho.
Asi od 7 měsíců jsem ho začala učit pít i něco jiného než MM (vzal mi jenom kojenecou vodu) - pil ji denně po obědě nejdřív ze skleničky (ale to byl pak celý politý) a pak jsme přešli na hrníček s brčkem, z kterého pije kojeneckou vodu dodnes. Pije mi jenom tu vodu a MM, jinak nic
… UM nechce, tak ho ani nemůžu odstavit ![]()
Vsak on se driv nebo pozdeji odstavi sam, akorat ze ty si nebudes moct na sve svatbe ani vypit
Hlavne ze pije aspon tu vodu.
Ja mam ten samy problem, maly nechce UM, bohuzel ani prso, takze uz pres 3 mesice odstrikavam ![]()
hele a jak teda rozmrazovat???
![]()
kdyz pisete postupne v lednicce - kolik tak hodin? treba kdyz prendasm mliko z mrazaku do lednicky vecer, bude to v poradku na piti nalsedujici den?
trochu se bojim toho, jak pisete, ze se timhle zpusobem zkazi
mate nekdo dalsi jeste nejake zkusenosti?
Doporučené zacházení s MM zde (vyhláška MZ):
rozmrazování mateřského mléka je možno provádět
1. v chladicím zařízení při teplotě nejvýše + 4 stupně C, nebo
2. pod studenou tekoucí vodou,
f) rozmrazené mléko musí být skladováno při teplotě +4 stupně C a musí být spotřebováno nejdéle do 24 hodin od vyskladnění z mrazícího
zařízení. K rozmrazování nesmí být použito mikrovlnné zařízení.
Rozmrazené mléko musí být označeno datem a hodinou vyskladnění z
mrazicího zařízení,
g) ohřev mateřského mléka se provádí ve vodní lázni do teploty +37 stupňů C. K ohřevu nesmí být použito mikrovlnné zařízení,
Rozmrazovala jsem ves studené tekoucí vodě nebo ji jen do hrníčku pořád připouštěla a když už tam byl jen kousek hrudky, dala jsem i vlažnou až trochu teplou a pak šupla do horké. Nikdy se mu nic nestalo-nezakazilo se.
Elisko diky
ted jenom zjistit, jestli mame v lednicce min nez 4 stupne ![]()
Kamis, takze tys vyndala z mrazaku a hned pod vodu, jo? A jak dlouho ti to cca trvalo to rozmrazit?
Hodinu? Už si nepamatuju, je to dávno
Ale tu hodinu počítej určitě… Můžes si to udělat dopředu a hned po rozmrznutí do lednice a ohřát až před podáním. Ale potom jen pod studenou vodu, ne do vlažné, bacha, když budeš dávat do lednice.
Jej, můžu se přidat s dotazem? Má nějak vonět/smrdět rozmrazené mléko?
Já rozmrazila dvakrát a dvakrát mi smrdělo po chcíplé rybě a dítě to nepilo. ![]()
Aha, stačilo pročíst si těch pár příspěvků a nejsem sama, komu to smrdělo, chm.
Ahoj maminky,prosím vás poradíte mi jak rozmrazujete své zmrzlé mateřské mléko a ještě prosím o radu kde se dají koupit prsní kloboučky Medela a jaké s nimi máte zkušenosti a jestli dělají více velikostí.
Moc vám děkuji za vaše rady.Iva