Jak rozmrazit zmrzlé mateřské mléko?

Anonymni
2.9.07 23:01

jak rozmrazit zmrzlé mateřské mléko

Ahoj maminky,prosím vás poradíte mi jak rozmrazujete své zmrzlé mateřské mléko a ještě prosím o radu kde se dají koupit prsní kloboučky Medela a jaké s nimi máte zkušenosti a jestli dělají více velikostí.
Moc vám děkuji za vaše rady.Iva

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
zu
4347
3.9.07 12:50

Ivo,
hrozně hodně toho najdeš v databázi otázek a odpovědí na www.kojeni.net

Jinak mlíko asi rozmrazit nejraději postupně v ledničce a pak při pokojové teplotě, aspoň myslím a medela klonoučky byly u nás normálně v lékárně a více velikostí nedělají,ale nevím jistě.

zu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2216
3.9.07 14:07

kloboučky Medela se prodávají ve více velikostech. Mě nejvíce vyhovovala velikost S. Jinak mléko rozmrazuji tak, jak psala zu, tj. nejprve ho dám do ledničky a pak již skoro rozmražené zahřívám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6847
5.9.07 19:20

Takovymto zpusobem jsem uz nekolikrat mleko zkousela rozmrazovat, ale vzdycky nez ho stacim dat synovi, tak se zkazi. :? Neco asi delam spatne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1493
5.9.07 21:38

Mám stejnou zkušenost jako Zanet … :? Taky mi to mléko připadalo zkažené. Tedy syn mi v životě vypil jen 2 flaštičky s MM, jinak už flašku s dudlíkem nikdy do pusy nevzal, tak jsem to neřešila a odstříkané mléko nakonec vylévala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6847
6.9.07 01:41

Deimosko - a jaks teda Lukyho krmila? Z hrnicku?
Jo a at dobre zvladnete svatbu, uz se ti to blizi. Hodne stesti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1493
6.9.07 12:10

Zanet, díky za přání.
Někde jsem četla, že prý rozmražené MM smrdí, ale není zkažené - ale nevím, určitě nechutná jako čerstvé. Něco, co smrdí zkaženě, bych synovi nedala.

Luky mi vzal flašku s dudlíkem asi v 6 týdnech (dala jsem mu do ní to „zkažené“ mléko) a od té doby už nikdy. Od té doby pije mléko pouze z prsu. Ani normální dudlík mi nebere, má ho jenom na hraní a nedudá ho.
Asi od 7 měsíců jsem ho začala učit pít i něco jiného než MM (vzal mi jenom kojenecou vodu) - pil ji denně po obědě nejdřív ze skleničky (ale to byl pak celý politý) a pak jsme přešli na hrníček s brčkem, z kterého pije kojeneckou vodu dodnes. Pije mi jenom tu vodu a MM, jinak nic :? … UM nechce, tak ho ani nemůžu odstavit :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6847
6.9.07 18:22

Vsak on se driv nebo pozdeji odstavi sam, akorat ze ty si nebudes moct na sve svatbe ani vypit ;) Hlavne ze pije aspon tu vodu.

Ja mam ten samy problem, maly nechce UM, bohuzel ani prso, takze uz pres 3 mesice odstrikavam :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2970
17.1.11 18:52

hele a jak teda rozmrazovat??? :nevim: :lol:
kdyz pisete postupne v lednicce - kolik tak hodin? treba kdyz prendasm mliko z mrazaku do lednicky vecer, bude to v poradku na piti nalsedujici den?
trochu se bojim toho, jak pisete, ze se timhle zpusobem zkazi :-? mate nekdo dalsi jeste nejake zkusenosti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18035
17.1.11 18:58

Doporučené zacházení s MM zde (vyhláška MZ):

rozmrazování mateřského mléka je možno provádět

1. v chladicím zařízení při teplotě nejvýše + 4 stupně C, nebo

2. pod studenou tekoucí vodou,

f) rozmrazené mléko musí být skladováno při teplotě +4 stupně C a musí být spotřebováno nejdéle do 24 hodin od vyskladnění z mrazícího
zařízení. K rozmrazování nesmí být použito mikrovlnné zařízení.
Rozmrazené mléko musí být označeno datem a hodinou vyskladnění z
mrazicího zařízení,

g) ohřev mateřského mléka se provádí ve vodní lázni do teploty +37 stupňů C. K ohřevu nesmí být použito mikrovlnné zařízení,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24016
17.1.11 19:33

Rozmrazovala jsem ves studené tekoucí vodě nebo ji jen do hrníčku pořád připouštěla a když už tam byl jen kousek hrudky, dala jsem i vlažnou až trochu teplou a pak šupla do horké. Nikdy se mu nic nestalo-nezakazilo se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2970
17.1.11 19:44

Elisko diky :palec: ted jenom zjistit, jestli mame v lednicce min nez 4 stupne :think:

Kamis, takze tys vyndala z mrazaku a hned pod vodu, jo? A jak dlouho ti to cca trvalo to rozmrazit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24016
17.1.11 20:04

Hodinu? Už si nepamatuju, je to dávno :lol: Ale tu hodinu počítej určitě… Můžes si to udělat dopředu a hned po rozmrznutí do lednice a ohřát až před podáním. Ale potom jen pod studenou vodu, ne do vlažné, bacha, když budeš dávat do lednice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14106
17.1.11 20:09

Jej, můžu se přidat s dotazem? Má nějak vonět/smrdět rozmrazené mléko?
Já rozmrazila dvakrát a dvakrát mi smrdělo po chcíplé rybě a dítě to nepilo. :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14106
17.1.11 20:10

Aha, stačilo pročíst si těch pár příspěvků a nejsem sama, komu to smrdělo, chm.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová