Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj,
kdykoli mne syn kousnul (i dokud neměl zuby - chtěl si je prořezávat
), tak jsem prohlásila: „au, nekousej!“ a prs jsem mu odebrala. Zaplaťpánbůh to pochopil (po nějakém čase bojů) a už mne nikdy nekousnul. Kojila jsem ho 20 měsíců. Snad to pomůže. Ale kousat bych se nikdy nenechala, to bych no raději odstavila. No, nebylo třeba, zvládli jsme to. ![]()
Elinka měla zuby od 5měs a kojila se do tří let (ano čtete správn) a když jako malá zkusila kousnout, tak přesně jako Elinda, píše, vykřikla jsem au, zamračila se. Když to pochopí takové malé 1/2 roční, tak jistě i větší dítko. Anna
Ahojky
přesně jak píšou holky, Anička taky když jí zuby rostly, tak občas kousla, vždy jsem vykřikla (hlavně že jsem se lekla a bolelo to) a řekla jsem jí ne ne a prso schovala. no a kojíme stále, anička nekouše a zubů už má taky pár. oni si to ty děti rychle rozmyslí, když zjistí, že když kousnou tak prso nebude.
tak hodně štěstí
Kojila jsem obě starší dračice do roku a třičvrtě - pokaždé jak kously jsem na ně houkla, klepla je prstem po tvářičce (žádné násilí, nebojte) a odebrala jsem prs. Každá to zkusila jen párkrát a byl klid. Zkoušely to kolem půl roku, pak je to ani nenapadlo.
U Ely předpokládám stejný postup.
L.
Ahoj maminky,moc Vám děkuji za vaše příspěvky. Jen musím dodat ten můj mrnous mě nekouše záměrně ona jak tahá bradavku,tak se mi ty její zoubky zařezávají do dvorce.Kousnout mě zkusila asi dvakrát a přesně jak uvádíte vy,tak jsem jí prso schovala a nahlas jsem vykřikla její jméno a máte pravdu velice rychle to pochopila.Ale tohle její soustavné zařezávání se do mě je hrozné.Děkuji a za vaše rady.Iva
Ahoj maminky,moc Vám děkuji za vaše příspěvky. Jen musím dodat ten můj mrnous mě nekouše záměrně ona jak tahá bradavku,tak se mi ty její zoubky zařezávají do dvorce.Kousnout mě zkusila asi dvakrát a přesně jak uvádíte vy,tak jsem jí prso schovala a nahlas jsem vykřikla její jméno a máte pravdu velice rychle to pochopila.Ale tohle její soustavné zařezávání se do mě je hrozné.Děkuji a za vaše rady.Iva
Ahojky,
s kousáním ještě zkušenosti nemáme ( jsme ještě bez zubů
), ale na ty bradavky bych Ti poradila PureLan,
koupíš ho v lékárně, stačí malé balení, je sice dražší ( asi 130,– Kč ), ale učinný, vyrábí ho Medela.
Já jsem si jím po porodu mazala bradavky, měla jsem je taky popraskané, než se Kubík naučil sát.
Je to čistý lanolín, dobře hojí a nemusí se před kojením oplachovat jako např. Bepanthen.
Tak to zkus snad Ti taky pomůže
Ahojky Vavryska ![]()
Ivo, s tím nechtěným kousáním se mi to stávalo taky. Syn nekousal záměrně, ale přesně jako u tebe se mi jeho zoubky zařezávaly do dvorce při sání. Nevěděla jsem vůbec co dělat, odstavit se mi nechtělo, protože kluk má alergii na kravské mléko, takže kojit potřebuje. Stávalo se to někdy kolem devíti měsíců věku. Všimla jsem si ale, že pokousaný mívám pouze jeden prs, a to ten, který je trochu větší a víc se nalévá. Takže jsem zkusila malinko odstříkat a bylo to lepší. Asi po měsíci ale problém sám zmizel a už se neobjevil (a doufám, že se už neobjeví ani v budoucnu - synovi je 13 měsíců). Katka
Takže to není kousanec ale spíš otlak od zoubků? Hmmm, nemohlo by to být špatnou polohou při kojení? Zkus si ji posouvat a přikládat jinak - možná by to mohlo pomoci… Každopádně to musí bolet - držím palce… Taky by se mi nechtělo ukončit kvůli tomu kojení - ale nedivím se maminkám, které to tak vyřeší.
L.
Ahoj maminky,moc vám děkuji za vaše postřehy. Právě mám večerní kojení za sebou. Vyřešila jsem to kloboučkem u kterého jsem ustřihla vršek aby cítila moji bradavku a na bradavku jsem si dala kapku mateřského mléka. Nebylo to sice jednoduché protože klobouček jí tam evidentně hodně vadil,takže proběhlo asi 10 minut urputného pláče,ale nakonec jsme to zvládly. Uvidíme jak to bude dál. Všem vám moc děkuji
a přeji samá hodná a bezproblémová miminka
Iva
Ahoj holky jsem zoufali situaci jsem v nemocnici praze ve vojensky dosly my tricka na vymenu jelikoz mam absec, potrebovala bych aspon 4 stary tricka na vymenu musi byt vyprana a vyzehlena, klidu je zaplatim. pokud se nekdo bude ptat maj tu jenom andilky to nechci. holky mela jsem zasobu ktera dosla…domu to mam 100km. holky dekuji za odpoved a pochopeni
@Bletdulicka Prosím???Ty nemáš rodinu, kamarádky, známe z prace? Že zadáš trika na emiminu? PROMIŇTE NECHÁPU ![]()
Ahoj maminky,
moc vás prosím o radu. Mám 10ti měsíční holčičku,kterou kojím a již od 8.měsíce se snažím jí přikrmovat.Byl to trochu problém 8týdnů mi trvalo než začala příkrmy jíst,ale už je vše v poho a sní k obědu celou dávku,přes den sní ještě dvě přesnídávky.Ale problém nastal s kojením,kojím ráno večer a v noci,nevadí mi vstávání vše je OK,ale malá má už 8 zubů a obě bradavky mám do krve rozkousané,nevím jak dál. Kloboučky absolutně nechce a šíleně řve,přestože jinak je absolutně klidná a hodná. Kojení je pro mě noční můra,zkoušela jsem lahvičky,hrníčky,nic nechce. Na noc jsem zkoušela kaši i mléko,ale jen řev a řev. Já už jsem úplně vyřízená,moc vás prosím o vaše rady a zkušenosti. Děkuji Iva