Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj
Má dotaz.....budu muset začít přikrmovat........dávkování na Bebě je až od 90ml což ještě nevypijeme. Je nám sice měsíc,ale jsme předčasně. Když potřebuji připravit nižší dávku........pochopila jsem správně,že 30ml = 1 odměrka????
Dá se tedy připravit i nižší dávku aníž by to mělo vliv na kvalitu?
A ještě takové prkotiv dotazy ,ale plácám se v tom poprvé.........
Díky.................
Ahojky, Bebu používáme od narození a dávkování je opravdu 1 odměrka na 30 ml. Z porodnice jsme šli s ním, že malej musí vypít alespoň 60 ml v jedný dávce, tak jsem dělala mlíka podle potřeby. Trochu jsem v té době odstříkavala, takže dostal co bylo odstříkáno a doplácnul se UM a v pohodě. Vodu mám v 5l soudku od vody Fromin. Převařím 5 min ve velkém hrnci, nechám vychladnout a přeleju.
Doufám, že jsem ti alespoň trochu pomohla ![]()
díky moc ![]()
A ten petilitrak mas na jak dlouho??????Aby tam ta voda moc nestala......asi se taky musí do určité doby spotřebovat že???????
1,5l je tak na necelý 3 dny, ten 5l používám teprve chvíli, předtím jsem si vodu přelejvala do 1,5l flašek a po čase je vždycky vyměnila (koupila kojeneckou vodu, využila, převařenou naplnila), když už se mi zdálo, že tu stejnou flašku vidím už moc dlouho, tak jsem koupila další lahev atd. atd.
a davala jsi mu tedy v jedne davce krmení třeba odstříkané + doplněno Um????????Já taky odstříkávám ještě. Z prsa mi vypije málo.......Tak bych eventuelně i nakojila a podle potřeb dokrmila.........UM
Taky jsem tak dokrmovala - nejdřív kojení, pak UM a malé vždycky chutnalo… ![]()
Převařenou vodu si můžeš nechat v termosce - je celý den horká a buď pak flašu s hotovým mlíkem dochladíš pod tekoucí vodou, nebo si natrénuješ správné namíchání horké a studené vody a do toho šoupneš Beba prášek. Tak ať hezky rostete!
Pavla
ahojky, já dávám nejdřív UM a pak si malá dotankuje ode mne, kolik potrebuje, ono nám to opačně tak nějak nešlo,protože měla vždycky málo nebo se přepila a poblinkala. A vodu dávám normálně kupovanou z lahve např dobrá voda neper. a to na doporučení lékarnice i doktorky.Prý to nemáme moc řešit s tím převařováním a vyvařováním všeho, v lahvích se prý prodává slušná voda a je stejné kvality jako kojenecká - ale to až po šestinedělí!! A já z té vody dělala malé čajíky už od narození a nic jí po tom nebylo. Ale nechci nikoho navádět ke špatným návykům ![]()
A rozdělávám doma-ohřeju v mw a na cesty si beru rozdělanou lahev v termoobalu nebo si ji už rozdělanou nechám někde ohřát. A zatím malá neprotestuje ![]()
Tak ať prcek roste, po bebě to půjde samo E+A
Ahoj holky, potřebuji poradit
asi jsem trubka, ale nevim si rady s dávkovánim Beby comfort Hm-0 byla jsem vzdy zvyklá dat třeba 90ml vody a tři odměrky prášku, ale tady je popsána jiná příprava že mam dat pulku vody pak prášek a požadované mnozstvi viz tabulka takže jestli to dobře chápu tak budu mit hotového mleka 90ml? Dekuji za odpovedi
@Evik122 píše:
Ahoj holky, potřebuji poraditasi jsem trubka, ale nevim si rady s dávkovánim Beby comfort Hm-0 byla jsem vzdy zvyklá dat třeba 90ml vody a tři odměrky prášku, ale tady je popsána jiná příprava že mam dat pulku vody pak prášek a požadované mnozstvi viz tabulka takže jestli to dobře chápu tak budu mit hotového mleka 90ml? Dekuji za odpovedi
půlku teplé prášek a pak PŮLKU STUDENÉ
@ka2ka píše:
půlku teplé prášek a pak PŮLKU STUDENÉ
Dekuji za odpoved ale neni to odpoved na moji otazku jde mi o množství vody a kolik budu mit mléka zda to chápu dobře že budu mit 90ml mléka
@Evik122 píše:
Dekuji za odpoved ale neni to odpoved na moji otazku jde mi o množství vody a kolik budu mit mléka zda to chápu dobře že budu mit 90ml mléka
nechápu na co se ptáš když dáš půlku vody a prášek v normálním množství budeš mít hustý mlíko
@ka2ka píše:
nechápu na co se ptáš když dáš půlku vody a prášek v normálním množství budeš mít hustý mlíko
Jde o to ze jsem delala u jineho typu mleka pripravu takto 90ml vody tři odmerky a v konecnem stavu bylo dohromady 100ml mleka ale v tomto pripade popis pripravy je takovy ze se ma dolit do 90ml takze ve vysledku mam mit 90ml mleka se třemi odmerky takze se ptam zda to chapu dobře
Já bych to zase tak moc neřešila, 10ml fakt není zásadní rozdíl, ale jinak to nejspíš chápeš dobře
Mám jiný druh Beby a taky se má dávat voda na dvě části, ale přímo v tabulce mám kolik se dává převařené vody. Pokud máš pochybnosti a nejsi si jistá, tak na plechovce je tel. na infolinku. Není lepší informace než přímo od výrobce.