Jak přestat v noci kojit?

134
10.6.06 22:39

Jak přestat v noci kojit?

Ahoj
Možná se tu už o tom psalo, ale nenašla jsem to.
Nemáte nějaké tipy jak přestat s nočním kojením?
Prakticky od narození se mi Kristýnka budí dvakrát za noc, jendou něco po plnoci a po druhé k ránu. Nakojím a hned spí jako dudek. Před týdnem jsem konečně odbourala kojení před spaním a to šlo jako po másle, první dvě noci pár minut slabě plakala, ale hned krásně spala.
Ale to noční se nedaří.
V noci tam jde mnažel, dá jí napít, to se napije hodně, ale jakmile dopije tak spustí šílený řev a tem nekončí. Teda zkončí když jí nakojím.
Díky za každou radu.
Ne že bych ta to ukončení kojení nějak spěchala, ale myslela jsem že to začneme zkoušet.
Ještě doplňuji, Kristýnce je 14,5 měsíce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1026
11.6.06 06:39

Ahoj,
já bych to nechala na prckovi, třeba se odstaví sama, zatím máte čas. My máme v deníčku několik dětí, které se prostě samy rozhodly, že už kojení v noci nepotřebují :lol:

My máme dnes za sebou první noc bez probuzení, tak zatím moc nejásám, může se to snadno změnit :wink: Malý se mi na kojení budil vždy minimálně dvakrát za noc, od minulého týdne jen jednou a dnes poprvé se nevstával ani jednou :D Doufám, že mu to vydrží.

Petta

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1089
11.6.06 18:51

Iba dvakrat za noc? 8O :P Nas maly (22,5m), ked „ma svoje dni… ehm noci“, tak pije hadam aj kazdu hodinu. Neriesim to, lebo sa kojime uz len v noci a ja este nechcem prestat. Nechavam to na nom. Mozem si to dovolit, lebo spime spolu v posteli takze si pospim aj ja…
Nocne kojenie, resp. to ranne maznajuce sa, je posledne, ktore si nechaju. Takze ak na odstavenie nespechas , tak to neries (ak sa ti to da).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1027
11.6.06 19:51

Schamko neděs mě! Jéňa se budí pořád ještě každé 2 hoďky a představa, že takto pojedem ještě dlouho mě děsí - ovšem já jsem „měkká“ matka a nedokážu ho nechat uřvat. Obzvlášt potom, co jsem ho nechala v úterý před spaním brečet a on pak měl laringitídu, což s tím asi nesouvisí, ale co když přece jen.....
Bosorka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1089
12.6.06 02:13

Bosorka , sorry :wink: Citala som, ze po druhom roku zivota to nocne kojenie sa zacina normalizovat … teda ak sa s tym nic nerobi a necha sa to plne v rezii dietata. Ale mozes skusit napriklad ponuknut vodicku, alebo dudku, alebo hladkat. Niekedy to zvykne vraj zabrat. Niekedy dieta pochopi, ze kvoli vode sa neoplati budit. Ale u nas je to tak, ze maly sa vcera v noci prebral, zacal mrncat, ze chce mliecko, prisiel k nemu muz, zacal ho chlacholit, maly mu ruckami nasmatral prso a ked zistil, ze to nie je mlieckove prso ale tatove, tak sa rozculil :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
528
15.6.06 21:55

Ahoj holky,
já Dádu kojila i v noci do jeho dvou let (zhruba 2× za noc). Asi bych v tom pokračovala dosud, nějak mě nenapadlo že by to někdy mohlo být jinak :D . K nápadu ho na noc odstavit mě přivedla kamarádka, když zmínila, že ona svou dcerku přestala v noci kojit právě ve dvou letech. Udělali jsme to tak, že když se brouček vzbudil na noční kojení, naběhl k němu manžel a řekl, že máma není doma, že šla za tetou a nabídl mu čajík. Poprvé asi 5 minut opakoval, že chce mlíko, pak to zabalil a ulehl. Tu noc tam šel manžel ještě jednou, následující jen 1× a od té doby spí celou noc. Je to blaho :lol: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí