Jak přesvědčit chlapa?

Anonymní
11.9.10 23:19

Jak přesvědčit chlapa?

Předem pardon za anonym, ale mám své důvody …

Začnu s tím, že máme půlroční mimčo, rodičovskou na dva roky, která mi končí v březnu 2012
S mužem plánujeme příští rok počít druhé mimčo.
Vše v pohodě, jsme dohomluvení na druhém a oba si ho přejeme.
A k problému… Řekla jsem muži, že bych měla otěhotnět v první polovině příštího roku, aby mi to vyšlo do konce rodičáku a mohla jsem rovnou nastoupit na druhou mateřskou, nemusela bych na úřad práce, případně řešit hlídání prcka a práci(bylo by to nefér vůči zaměstnavateli vrátit se do práce na pár měsíců a pak „bye, jdu zas na mateřskou“) a hlavně, nemuseli bychom se finančně omezovat a počítat každou korunu. Všichni víme, že dítě něco stojí že? Jenže to se muži nelíbí jelikož chtěl, abychom druhé udělali kdy chceme ne proto, že musíme kvůli penězům. Samozřejmě, že dítě si nepořídíme kvůli penězům, ale když už ho plánujeme, tak je dobré zohledinit i přízpěvek od státu jako příjemný bonus.
Je ješitný a představuje si, že bude živit rodinu on, jenže já jsem ješita taky a chci mít i vlastní finance, chci prckovi pořídit i něco navíc a nejen počítat peníze a přemýšlet zda to či ono můžu koupit a navíc furt běhat za mužem, aby mi nějaké peníze dal.
Navrhla jsem, že doberu antiko, kterou mám do ledna, a pak na to vlítnem, jenže jemu se zase tohle plánování nelíbí viz. pár řádků výše a navíc si myslí, že otěhotním hned tak jako s prvním dítkem o které jsme se ani nepokoušeli. Nenechá si vysvětlit, že to tak jednoduché není a že zrovna teď to nemusí vyjít.
Nevím jak ho přesvědčit o mé pravdě, nebo zda ho vůbec přesvědčovat, nechat to být a začít jednat až v tom lednu.
Zvažuji vyzkoušet experiment typu „fajn, chceš nás živit ty, tak v říjnu uložím svůj rodičák a ty se snaž a koukej mít ještě rezervy, protože tu bude druhý dítě“

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9166
12.9.10 00:09

Vaše starosti mít…ne promiň…Máš antikoncepci? Tak není nic jednoduššího, než to s ní vše řídit, chlap at si nedává pozor kdykoli to jde, a ty ji jednoduše přestaneš brát a konečně PLÁNOVAT ÚSTNĚ…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21626
12.9.10 06:56

No, plně chápu, tvoje plány i postoj. Zkusila bych tomu nechat čas a průběžně o plánech mluvit. do lekdna je času spousta a manžel může změnit názor. Ten nápad s uložením říjnového rodičáku není špatný.aspoň byste si vyzkoušeli, jaké by to bylo, kdyby živil manžel sám. a nebo ani nemusíš ukládat, stačí si třeba měsíc pečlivě zapisovat všechny výdaje a hned byste viděli, jestli to bez problémů z jednoho platu utáhnete (hlavně teda manžel). Holt na chlapy platí logické argumenty ;-) Jinak vy máte každý vlastní účet? My totiž máme jeden a k tomu dvě platební karty, takže u nás všechny příjmy a výdaje jdou ze společného a neřešíme moje-tvoje peníze… určitě bych nešla do varianty bez domluvy vysadit tajně antikoncepci. to by chlap chápal jako strašný podraz… a možná ještě jedna přímo osobní zkušenost s druhým těhu: Klárku jsme počali okamžitě po vysazení prášků. o druhé jsme se snažili rok (a bylo v tom i jedno zamlklé těhotenství). Kamarádce se druhé podařilo po dvou letech, jiná kamarádka řešila druhé přes umělé oplodnění, protože to jinak nešlo. a to první dítko bylo také na první pokus… takže opravdu bych spíš počítala s variantou, že to až tak snadno nepůjde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15043
12.9.10 07:10

Zdravím :wink: ,
taky bych nešla do „podrazu“, to by se Ti mohlo vymstít.
Ono většinou to tak bývá, že si člověk něco plánuje… a skutečnost bývá mnohdy jiná :wink: . První holčičku jsme plánovali a počali téměř okamžitě a na druhou jsme si museli rok počkat.
Stejně to za Tebe nikdo nerozhodne, musíte se domluvit oba.
On chlap si to většinou představuje strašně jednoduše :nevim:
Tak ať se Vám to podaří podle Vašich představ :kytka: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56772
12.9.10 07:20

Ahojky :mavam:
určitě ne bez jeho vědomí. A s tím otěhotněním souhlasím s holkama. První jsme počali hned po svatbě bez problémů a to druhé přišlo také až po jednom zamlklém a po delší době, než jsme plánovali. Jo, není to tak jednoduché, prostě „větru, děšti neporučíš“ :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2318
12.9.10 08:46

Tak ho do toho plánování tolik nezatahuj :-) Když chce mít iluzi spontánnosti, ať ji má, no ne? Jo a otěhotnět se dá rychle i na potřetí. Viz metřík.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
12.9.10 09:01

Myslím, že mu v tom chybí logika. Když si myslí, že to půjde hned, ty bereš HA a on přitom nechce plánovat, tak podle čeho se rozhodne, že je čas na vysazení HA, aby to bylo neplánovaně? :mrgreen: Když si myslí, že to bude hned, tak logicky vaše rozhodutí vysadit HA znamená (dle něj) hned otěhotnět.
Taky si ale myslím, že to nemusí být hned, spousta holek ti může napsat, jak jim to šlo hned i u druhého a pak spousta těch, co jim to pak trvalo.
Mmch za jeho zády bych HA nevysazovala, mně by se to taky nelíbilo, kdyby HA brali chlapi, je to podraz. Ale nemyslím, žes to měla v úmyslu, když to tu tak řešíš. :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
356
12.9.10 09:36

Ahoj, my jsme byli s manželem ve stejné situaci. Mám rodičák do dvou let (do dubna 2011) a chtěli jsme ještě jedno mimi tak, abych nemusela na pracák. Naštěstí jsme se oba shodli v tom, že to nemusí být hned. U prvního nám to trvalo 3 měsíce a tak jsme se začali snažit letos v březnu, abychom měli „časovou rezervu“ :mrgreen: . Zadařilo se nám hned a termín mám v prosinci :dance: . Co nechat manželovi přečíst nějakou diskusi o snažení o druhé mimi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí