Jak přežít nechuť jít do školy

Anonymní
2.1.17 10:24

Jak přežít nechuť jít do školy

Přeji krásné dopoledne,

jsem na střední škole v posledním ročníku a čeká mě v květnu maturita. Jenže každý den bojuji s nechutí vůbec vstanout z postele a do té školy jít. Čím více se mi to tam hnusí, jak falešní lidi, tak i třídní učitelka, na kterou není spoleh. Známky taky stojí za prd, protože mám odpor se jít vůbec učit a na tu školu odpoledne myslet, když jsem z ní konečně doma. Jenže si to nechci víc komplikovat a už z ní vypadnout. Prožil to tady někdo z Vás? Jak jste to zvládli? Opravdu mě to stresuje, snažím se trošku přibrat na váze, ale takhle mi to moc nejde. Děkuju za vaše reakce. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
jahuhudka
2.1.17 10:28

Bude te min stresovat delat uklizecku nebo za kasou? Tak se na skolu vykasly :lol:

• Citovat
  • Upravit
1275
2.1.17 10:29

Ber to jako motivaci. Tím že tam budeš chodit docílíš úspěšné maturity. Pokud chodit nebudeš, vyhodí tě.
Mě se taky nechtělo do školy ale chodila jsem protože jsem si uvědomovala svou povinnost. Ta škola je na něco dobrá a pokud k ní máš nechuť tak se na ni vykašli a zůstaň jen se základním vzděláním. Ale myslím, že toto zrovna nechceš :mrgreen: vydržela si to 3 roky tak těch 5 měsíců už dosáhneš do konce ne? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.1.17 10:29

@jahuhudka Myslela jsem, že z příspěvku jde vycítit, že se na to vykašlat nechci. ;) Ale díky za reakci. :palec: zakl.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.1.17 10:30

@KatieAndLily Budu muset, jen přemýšlím, jak to zvládnout psychicky :D zakl.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.1.17 10:32

@Taao Mám přítele, snaží se mi pomáhat, je o 10 let starší. Ale ví, že se naštvu, když začneme rozebírat téma škola. :roll: Takže to nechává na mě. zakl.

• Citovat
  • Upravit
8866
2.1.17 10:33

A jaký máš obor, nedá se najít aspoň jeden předmět, na který by ses těšila?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5822
2.1.17 10:35

Zkus brát každý další den školy jako výzvu. Pokud jsi rozumná (což dle příspěvů jsi), tak školu dokončíš a nevybodneš se na to jen proto, že tě to nebaví a nechce se ti učit. Úplně tě chápu, taky mě střední nebavila ani trochu, zaměřila jsem se jen na cíl - mít maturitu. No a mám ji, stály ty nudný dny prosezený v lavici za to. Držím palce :kytka:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.1.17 10:37

@truelly Cestovní ruch, baví mě celkem zeměpis, ale že bych se na něj nějak těšila se říct nedá :zed:
@Aamanda Moc děkuji :hug:
 zakl.

• Citovat
  • Upravit
482
2.1.17 10:52

Měla jsem to úplně stejně. Radím vydržet, překousnout to a dotáhnout to do konce. Pak už totiž budeš mít navždy klid (pokud teda nepůjdeš studovat dal)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jahuhudka
2.1.17 10:54

@Taao Ne ale ty co dostudovaly, to měly jako přechodnou činnost než našly něco lepšího. A ty co nedostudovaly to mají jako jednu z mála možností jak pracovat

• Citovat
  • Upravit
Tunrida
2.1.17 10:59

Do tý školy chodíš pro sebe. Ne pro spolužáky, ne pro učitelku. Stejně tak ty vědomosti. Ty jsou jenom pro tebe, ne pro písemku, ne pro zkoušku, pro tebe. Já už jsem těch lidí v posledním ročníku měla taky plný zuby, ale taky jsem je měla úplně na háku ;)

• Citovat
  • Upravit
jahuhudka
2.1.17 11:01

@Taao Dívej se na to z pozice zakladatelky, když nedodělá maturitu, NEMÁ MOŽNOSTI hledat jinde. Vysokoškolačka či středoškolačka ano. A je jedno že třeba 3 roky dělá za kasou, může to změnit. Někdo se základním vzděláním těžko. Navíc pokud je někomu zatěžko chodit do školy, jak bude zvládat 40 let v zaměstnání?

• Citovat
  • Upravit
482
2.1.17 11:04

Ono totiž záleží, jaký obor na VŠ studovali. Jestli mají nějaký z těch oborů, který je k ničemu a šli na něj, jen aby měli titul a jinam se nedostali, tak se nedivím. Člověk s užitečným oborem neskončí za pokladnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
482
2.1.17 11:15

Tak ono dost záleží i na tom, zda je to státní nebo soukromý sektor. V soukromém jsou ty mzdy většinou přece jenom o něco vyšší. Samozřejmě to tak není vždy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze