Jak přežít víkend

Anonymní
31.3.12 00:03

Jak přežít víkend

Ahoj holky asi mam blbej dotaz ale myslim že mě tady pochopíte. Mam dvouletou holčičku a jejím tatínkem žijeme odděleně. Nechci moc rozebírat důvody rozchodu. Tatínek má malou asi rád myslim že se s pomocí své matky o ní dokáže i postarat. Mame od soudu každý druhý výkend. To znamená že v pátek si ji v šešt bere a vrací v neděli v také v šest. Takle jsme se dohodli. S tatinkem ale nežiji od porodu ale na víkendy mu jí takhle dávam zrhuba čtyři měsíce a za tu dobu jsem si na to pořád nezvykla že tu najednou se mnou není. Jsme na sebe asi hodně citově vázané. Je to celej můj život. S tatínkem není v podstatě žádná komunikace nevim co o víkendu dělá on mi nic neřekne. A sama taky ne je ještě malá.
Každej mi říká tak někam běž ale nějak nevim co mam bez ní dělat. Každej druhej víkend mě nebaví chodít se někam bavit. A o přítele asi zatim ani zájem nemám nějak si s malou vystačíme. Neříkam že chlap mi nechybí ale stejně bych na něj zase když mam malou neměla moc času. Bydlim na vesnici a auto taky namam takže tady se toho moc dělat nedá. Tak sedim doma uklízim a moc se na ní těšim. Začala jsem teda jezdit alespon v sobotu na masaže a občas plavat. Myslela jsem že si zvyknu ale každej pátek večer mi je už nějak zle když vim že pro ní příjde. Ale zase nechci mu jí upírat i když asi tuším že ji ma jen pro svoji matku aby se s ní pomazlila. Ona totiž by za mnou nikdy nepřišla. Nic mi pro ni nikdy nedali to co jí koupí ma u nich. Mam teda alimety tak akorát to neřešim.
Asi jsem divná. Ale mam snad samý kamarádky s dětma a ty pak maj o víkednu tu a tu akci bych šla taky ale bez malý to neni ono no.
Tak mi poradte nějaký typy. Jak na to ten víkend nemyslet a co dělate o vídkendu vy bez chlapa a bez dítěte. Já mam totiž v sobotu odpoledně už skoro všechno hotový čumění na TV mě nikdy nebavilo. Práci mi neradte to jen na víkend neseženu a v týdnu hlídaní moc nemam. Mamka chodí do práce a neni na tom zdravotně dobře aby mi mohla nějak výrazně pomáhat.
Děkuji za rady

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10905
31.3.12 00:16

No, a co tě baví?
Můžeš dělat fakt cokoliv - ruční práce (a prodávat to pak na Fleru ;) ), kutění, sport, psát román, učit se cizí jazyky, hrát s kapelou, jezdit na výlety, navštěvovat osamělé stařečky v domově důchodců…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7811
31.3.12 07:16

tak někam vyraž s nějakou kamoškou večer přijdeš na jine mylenyky :roll: myslím že na vesnici se to da ne..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2725
31.3.12 08:07

To je hezké, že máš tak těsný vztah s dítětem, já se na víkendy těším jako na vysvobození. O víkendech především pracuju (překlady, korektury), studuju (něco k disertačce), sportuju (jóga, salsa, bazén,brusle), čtu, pustím si nějaký hezký film (televizi nemáme, vše jen na počítači), uklízím, nakupuju, fotím, někdy se sejdu s kamarádkou na kafe nebo pozvu kamarády k sobě a uvařím něco dobrého.
Prostě si průběžně píšu seznam věcí, které musím nebo chci udělat až bude čas (také knihy, filmy, které mi někdo doporučí). Jakmile čas mám, vytáhnu ten seznam a čerpám z něj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
145
31.3.12 08:31

Zkuste navrhnout babičce ať se staví u vás někdy i přes týden, třeba bude ráda a ocení to, a spíš se něco dozvíte než od bývalého.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ArankaC.
31.3.12 08:33

Ahoj, docela ti rozumím. Mám 16 měsíčního syna. Nedávno jsem měla soud s otcem máme styk na dohodu. Bere si ho o víkendu, ale jenom v 1 den, buď v sobotu nebo v neděli. Někdy se nudím, ale aspoň si trochu odpočinu a co dělám - jdu se projít, třeba sama, když zrovna není s kým, čtu si časopisy, koukám na televizi, pokud tam něco je, když ne, zapnu si třeba DVD nebo jsem na internetu. Kamarádky mám taky s dětmi,takže podobný problém. Ale dá se to zvládnout. Na druhou stranu, u mě je to fakt jenom jeden den a navíc bydlím s mamkou a ségrou, takže je většinou někdo se mnou doma…

• Citovat
  • Upravit
31594
31.3.12 09:36

Zalízt do postele a vstávat až v poledne? Zhltnout knížku jedním dechem, aniž bys musela řešit dítě? Kouknout se na celé Hvězdné války v kuse?
Asi jsem krkavčí matka, ale víkendy sama, to je taková pohoda :lol: Nemusím řešit jídelníček, můžu se klidně zaplácnout sušenkama a nevařit, jít se courat po obchodech, strávit několik hodin v knihkupectví, dosyta se vyspat. Ne že by mi děti nechyběli, ale užiju si jich dost a dost, vím že jsou v dobrých rukou a můžu si zase připomenout jaké to bylo být svobodná a bezdětná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
byron
31.3.12 09:44

Já bych sportovala, k tomu se nedostanu, takže bych to vuyužila…

Také jsme rozejitá, ale ex si děti nebere. Já bych zase někdy ten volný víkend brala :mrgreen: .

Ale moc dobře Ti rozumím, jak Ti je! Zazněl tu návrh, sejít se s babičkou a popovídat si s ní o tom- to není špatné, to by nešlo?

• Citovat
  • Upravit
44197
31.3.12 09:57

To je právě to nejhorší, když dítě po rozchodu rodičů žije ve dvou paralelních světech, které spolu nekomunikují.
Teď to nemyslím z hlediska matky, které je smutno, ale hlavně z hlediska toho dítěte. Pokud to tak půjde dál, přijde věk, kdy se naučí toho zneužívat ve svůj prospěch.
Taky bych se snažila v tomto směru navázat komunikaci, aspoň k vůli dětem..

Jinak bych se snažila udělat kompletní velký úklid, abych se přes týden mohla věnovat co nejvíc dítěti a potom se věnovat tomu, co mě bavilo „dřív“..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ArankaC.
31.3.12 10:09

Jo ta komunikace je hodně důležitá. Já s bývalý komunikuji teď už normálně, i pokecáme, jindy se hádáme, což nemám ráda před malým, ale nakonec se vždycky domluvíme a on mi řekne, byli jsme tam a tam, papal tohle, dělal tamto, takže vím. Snažím se, aby přesto všechno, co máme my dva za sebou, to nemělo na malého vliv a cítil se relativně dobře takhle.

• Citovat
  • Upravit
byron
31.3.12 10:38
@ArankaC. píše:
Jo ta komunikace je hodně důležitá. Já s bývalý komunikuji teď už normálně, i pokecáme, jindy se hádáme, což nemám ráda před malým, ale nakonec se vždycky domluvíme a on mi řekne, byli jsme tam a tam, papal tohle, dělal tamto, takže vím. Snažím se, aby přesto všechno, co máme my dva za sebou, to nemělo na malého vliv a cítil se relativně dobře takhle.

U nás ta komunikace šla do kopru potom, co si našel novou partnerku a hned otěhotněla

• Citovat
  • Upravit
713
31.3.12 19:11

tiše závidím, já bych si četla, šla si zaplavat, zacvičit, na nákupy, do sauny, nějaké domácí práce, klidně i sama do kina nebo divadla,

nebo si najdi koníčka - třeba geocaching, uč se nějaký jazyk nebo něco co by ti mohlo zvýšit kvalifikaci pro budoucí zaměstnání

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí