Jak přibíráte v těhotenství

330
15.8.08 20:37

Jak přibíráte v těhotenství

Ahojky holky,
vzhledem k tomu, že nejsem žádné tintítko od přírody, tak se furt děsím kolik celkem přiberu.
Moje máti během těhu nabrala mezi 25-35kg. Což si neumím u sebe představit. Takže bych tak potřebovala takovou korekci „jak moc kynu“. Vím, že je to hodně individuální a vím, že to nejhorší ještě příjde.
Ale jak jste na tom byli nebo jste vy? Vím, že existují tabulky, kolik by se mělo přibrat v kterém týdnu…ale víte jak, zajímá mě realita.

10tt - 107kg
14tt - 107kg
18tt - 105kg
22tt - 108kg
24tt - 109kg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8793
15.8.08 21:03

Jamap no pokud je vše v pořádku, tj miminko roste a nestrádá, nikde není psáno že opravdu musíš přibírat. Takže opravdu nejez za dva (to platí leda u anorektiček případně v dobách hladomoru a ten nám nehrozí), spíše jez zdravě, méně a častěji, neujížděj na sladkém. Já například přibrala celkem 2 kila (v těch posledních týdnech) a kilo před porodem ještě zhubla.
Doktorka neřekla ani slovo, když se malý narodil měl 3,8 kg… ale taky jsem nebyla a nejsem žádné vyžle, takže měl z čeho brát…
Protože pokud zbytečně přibereš, budeš to pak nosit a hubnout ty sama…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6149
15.8.08 21:04

Už jsem to tu dnes psala do jiné diskuse :-) Já přibrala přes 28 kilo, tak do 18 týdne to celkem šlo, ale pak jsem byla schopná přibrat 7 kilo za 3 týdny :wink: :oops: :lol: Já bych se tím až tak netrápila, já jsem se snažila jíst celkem zdravě a moc se nepřejídat a stejně mi to šlo nahoru. Můj manžel na to vyvinul teorii, že každá ženská má prostě svojí těhu váhu, na kterou se to tělo má dostat, aby vše v pohodě zvládalo (No spíš mě chtěl utěšit :-) )
Každopádně jak to šlo rychle nahoru, šlo to i dolů, takže v klídku :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19296
15.8.08 21:09

Ahoj.
Ono taky záleží na tom,jestli je ti špatně,co jíš,jestli celý den ležíš a tak.

Já jsem v prvním těhu přibrala 21,5kg…Špatně mi nebylo.Celkem dost jsem se hýbala (2× stěhování a 2× malování). Pozor na hoznové víno. Trochu jsem na něm ujela (¨cca 250g denně) a za měsíc přibrala 4 kg!

V druhém těhu jsem přibrala 16 (nebo 17 kg)…Ze začátku jsem trošku hubla,páč jsem zvracela minimálně 6× denně.

Ve třetím ??? o něco míň než ve druhém......Ze začátku jsem nehubla i když mi bylo pořád špatně a skoro pořád jsem zvracela.Nebyla jsem schopna pozřít nic jiného než šťávu ze švestkového kompotu.Někdy i pár švestek.A taky po troškách pepsinu.

Dolů to zatím nějak nejde,ale u mě kojení na hubnutí nefunguje.Já hubnu až tak půl roku po ukončetí kojení…Už jednou jsem se o tom přesvěčila. :wink:

Před prvním těhu jsem vážila 57,5 kg při 164cm. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
fyzikarka
15.8.08 21:54

Ahoj,
tak z původní (celkem vysoké) váhy jsem do 2.týdne zhubla o 12kilo, ale bylo to stresem v práci, zemřela mi babička a fakt mi bylo zle.
Do porodu jsem přibrala 4kila a Lukášek měl 3900gramů při narození.

• Citovat
  • Upravit
261
16.8.08 08:50

U prvního dítěte jsem přibrala 11kg, teď jsem ve 32.tt, a mám zatím nahoře 9kg.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4823
16.8.08 09:11

Ja taky nejsme zadny drobecek. Do nejakeho 25tt jsem pribrala 4kg, pak jsem dostala strevni chripku - sice jen asi tridenni, ale ty 4 kg byly dole. Do konce tehu jsem pribrala dalsi 4 kg. Nikdo se nad tim nepozastavoval.
Eri mela pri narozeni 3,24kg. Ja jsem v porodnici nechala 8kg a od navratu dom mam dalsi 3kg dole.

Kamaradka pribrala v tehu 30kg a 20 nechala v porodnici a tech zbylych deswti se nemuze porad zbavit.

Takze je to fakt individualni :D

Prejeme pohodovy zbytek tehu a rychly a pokud mozno bezbolestny porod :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
212
16.8.08 10:00

Ahoj Jamap, já bych si z toho zase tak moc nedělala. Jsem asi stejná váhová kategorie (rok snažení mi dohodil nskoro 20 kilo a ani před tím jsem nebyla žádný drobek). Těhotenství jsem začínala na 92,5, přes problitých pět měsíců mám ve 29 týdnu 103 kilo. A to s ohledem na nevolnosti mám mnohem menší kalorický příjem než před těhu. Pokud más nějaké problémy další (já štítnou žlázu, vysoký tlak a otoky), je jasné, že přibereš víc. Voda se nabaluje na tukové buňky, čím míň jich máš, tím míň přibereš. Nejíst za dva je dobrá rada, ale rozhodně bych se netrápila hlady. I když vím, že řada holek to dělá - hlídá se až moc. Jen jez klidně všechno, ale s mírou a nedělej si hlavu. Pohodové těhu přeju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14079
16.8.08 10:03

Já jsem nabrala celkem skoro 20 kg (celkem jsem pak měla 80), ale z porodnice jsem šla o 11 kg lehčí - Matýsek měl skoro 4 kg. Dalších 5 kg jsem zhubla během 3 měsíců díky kojení a kolotoči kolem mimča a zbytek šel tak nějak postupně sám. Teď se snažíme o druhé, tak se budu hlídat, abych se nevyžírala tak, jako minule :-) Moje tchýně přibrala při obou těhu jen po 6 kg, ale byla před tím už dost silná, takže si to mimča braly ze zásob. Neboj, bude to dole dřív, než se po porodu prvně pořádně vyspíš :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
112
16.8.08 14:15

Odpověd

Ahojte

Tak já jsem v 15,týdnu a mám zatím 4.kg a to jsem 3.mněsíce blinkala :roll: :roll: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
549
16.8.08 16:37

Ahojky, ja jsem mela pred tehu 62 kg (172 cm), v prvnim trimestu jsem pribrala 1,2 kg. Potom jsem prestala pracovat, zacla se mene hybat, vice spat, odpocivat, pravidelneji jist, nez v dobe prvniho trimestu, prestalo mi byt spatne a chytla me mlsna ......no a v den porodu jsem mela 90 kg (+28 kg). Moje mama pribrala to same. Je to asi dedicne. Ctyri mesice po porodu jsem mela 60 kg (- 2 kg, nez s cim jsem zacla). Kojila jsem jako o dusi a mela jsem trosku stres. Ted jsem na 65 kg (jim porad jako nezavrena a minuly tyden jsem prestala kojit).
Nekde jsem slysela, ze cim hubenejsi tehule na zacatku, tim ma vetsi predpoklad notneho pribrani na vaze. Telo to musi asi dohnat a tukove se pripravit na dalsiho najemnika a stravnika.

Marketa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1493
16.8.08 21:20

Já v těhu přibírám hodně a z jídla to není, protože jím stejně jako před otěhotněním. Napíšu váhy při prohlídkách u dr.:

1. těhotenství (počáteční váha 43 kg):
11tt - 43 kg
14tt - 44 kg
18tt - 46 kg
21tt - 49 kg
25tt - 52 kg
29tt - 54,5 kg
32tt - 55,2 kg
36tt - 57,5 kg - tady se přibírání téměř zastavuje
38tt - 57,5 kg
39tt - 58 kg
40tt - 58,5 kg

2. těhotenství (počáteční váha 47 kg):
18tt - 49,5 kg
21tt - 53 kg
26tt - 55 kg
30tt - 58 kg :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1371
16.8.08 21:38

Ahojky, já měla před těhotenstvím s dcerkou 80kg, ve 40.tt 106 kg, tudíž jsem přibrala 26kg a takhle jsem odcházela i z porodnice a na konci šestinedělí jsem měla stále 106 kg. A to dcera měla porodní hmotnost 4 370g a já kojila jako o život a nezhubla jsem ani deko, asi půl roku po porodu jsem měla 95kg a zbytek jsem zhubla až po ukončení kojení v jejich 2 letech, když jsem začala pořádně chodit cvičit a držet dietu.
V každém těhotenství je mi zle až do 20.tt a zvracím poměrně často, přesto přibírám a to i v prvním trimestru, což moje dr. docela chápe, mám sníženou f-ci štítné žlázy, a když trochu nesedí dávka hormonu, tak se prostě přibere, tohle neovlivním a nepřijde mi to ani důležité, o 2 děti jsem přišla, z prvního těhu ve 23.tt a ze 4. těhu ve 22.tt, tudíž váha je opravdu u mě až na posledním místě i dr. mi říká, váhu nechte váhou, hlavně, ať vám to tentokrát dobře dopadne, takže se tím už netrápím, ať mám klidně zase 100 kg, hlavně ale, ať je miminko na konci těhu zdravé…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
381
17.8.08 11:24

Ahoj, já jsem za těhotenství přibrala 14 kilo, z 57 na 71. V prvním trimestru nic, spíš šla váha maličko dolů, pak tak 1 - 2 kila od kontroly ke kontrole, nakonec v posledních týdnech trochu víc. Ale po porodu (dcera rovné 4 kg) šla váha při kojení rychle dolů, byla jsem na původní, asi když byly Zuzce 3 nebo 4 měsíce. Kolem té doby jsem si kupovala nové kalhoty, a teď (je jí 16 měsíců) na mě visí, takže i když jsem od té doby už víc na kila nezhubla, musela jsem nějakou záhadou ubrat v pase. A to podotýkám, že na cvičení většinou nemám čas, náladu nebo obojí, jenom se honím kolem té své divošky, a nějak vyzáblá nebo se sklonem k hubenosti jsem nebyla ani před těhu (mám jen 155 cm).
Na druhou stranu když moje mamka čekala bráchu, přibrala jen 8, brácha měl 4 kila a těch 8 jí přitom zůstalo. Kojený ovšem nebyl, už je to taky pomalu čtvrt století. Takže je to asi opravdu individuální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
879
17.8.08 13:26

Ahoj,

1. těhotenství - 15 kg, ale z velké části to šlo asi na vrub toho, že před těhu jsem se opravdu hodně hýbala a pak v 5. tt zůstala na 2 měsíce ležet a do konce těhu klidový režim… při normálním jídle a takovém úbytku výdeje pak šla váha nahoru docela svižně.

2. těhu - od začátku do konce asi 2 kg - ale to bylo tak: Po dvouletém snažení mi dr řekl, že jedině IVF, že vůbec neovuluju. Já na to, že ne, že se tedy smíříme s jedním dítětem. Ořvala jsem to a vrhla se do života - Evička už byla dobře stabilizövaná ve školce, takže jsem se vrhla na práci, sport, začala jsem hubnout. Když jsem shodila asi 7 kg, zjistila jsem, že jsem ve 3.mm - musela jsem otěhotnět týden po tom ortelu. Hubnutí jsem samozřejmě přerušila, ale návyky na menší porce atd. mi pomohly udržet váhu, přibrala jsem asi 8 kg. Ke konci těhu jsem měla fakt ošklivou virózu s bronchitidou, kašlala jsem, horečky, zvracení… pak jsem si ještě skřípla mezižeberní nerv (říkala jsem si, že snad bude pánbu aspoň sparavedlivý a započítá mi tohle při porodu) a váha šla o několik kilo dolů… Péťa vážila 4.18, o 4dkg méně než její sestra z mého „tlustého“ těhotenství a je úplně OK

Řekla bych jíst rozumně a přimněřeně a snažit se hýbat - po 3.mm na to má člověk celkem dost energie - a ostatní nechat koňovi, co má větší hlavu.

Přeju hezké těhotenství, Eva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky