těhu průkazka

158
13.8.08 20:40

těhu průkazka

ahoj holky,moc vas zdravim a chtela jsem se zepstat,nevite nektera,co znamena zkratka v prukazce F/U1,nebo F/u4?pokazde to mam jinak a nevi,co to je,moc dekuji,hezkly vecer

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
212
13.8.08 20:45

To je poloha fundusu, tedy kam ti sahá vršek dělohy, je samozřejmé, že se to zvyšuje, pokaždé to máš jiné, jak děloha roste. Jinak je to údaj, kolik prstů nad pupek ten vršek dělohy je. Je to pouze poznačeníé tvého konkrétního doktora, někdo to neměří vůbec, většinou to používají starší doktoři. Mě to doktor neměří, já mám už teď ve 28 týdnu pupek jak těsně před porodem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
158
13.8.08 20:53

moc dekuji a muzu se zeptat,jsi skoro stejny tyden,jake maas cislo ty?je n pro zajimavost?at vim,dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6149
13.8.08 21:16

Doporučuji knížku : Co čekat v radostném očekávání, tam jsou mimo jiné i vyvsvětlivky ke zkratkám v těhu průkazce, co se dělá za vyšetření každý měsíc, jak miminko roste a hlavně je vše v otázkách a odpovědích… V žádné jiné knížce jsem nenašla tolik odpovědí na to, co mě v těhu zajímalo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2724
13.8.08 22:28

Můj gynekolog výšku fundu měřil na centimetry a zapisoval. Rostlo to až do porodu, ke konci už jen malinko (jak mi břicho kleslo a mimina se začala chystat k porodu).
 Bára

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
261
14.8.08 08:41

Holky, a kdy to břicho začne jít dolů? Já jsem ve 31.tt, a u prvního prcka si to nějak nepamatuju......

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20656
14.8.08 10:30

Nicki - já mám pocit, že mě nekleslo vůbec a pořád rostlo až do porodu :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2649
14.8.08 10:40

To je různé, někomu klesne už ve 30 tt a někomu těsně před porodem. U prvního mi kleslo cca 14 dnů před porodem a u druhého vůbec, až během porodu.

Martina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102
14.8.08 10:59

Rika se ze ve 36. tt, u prvorodicek v 38.tt. Uz se nemuzu dockat, mala cpe nohu mezi zebra a prso, netusim jak se tam dostane, ale je to docela neprijemne :-D Tak snad se do pristiho tydne umoudri…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2724
14.8.08 14:10

Tak já si pokles břicha pamatuju dobře u první dcery. Od 33tt mě dost pálela žáha, zadýchavala jsem se, doktor řek, že by se to mělo zlepšit až se malá začne chystat k porodu. A stalo se, původně vytrčený pupek si v 35tt sedl níž, mimino se definitivně uhnízdilo hlavou dolů a já si oddychla. U druhé dračice to šlo hladčeji a nepozorovaně.
 Bára

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky