Jak připravit hrášek

1666
21.6.06 18:46

Jak připravit hrášek

Ahojky všichni.

Ráda bych si od vás nechala poradit, jak připravit hrášk ze zahrádky? Vůbec mě nic nenapadá. Snad jen podusit na másle, ale co k tomu?
Předem díky.
 Marci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1983
21.6.06 18:49

marci
Já miluju obyčejně hrášek s rýží.
Pokud to je pro dospělý, tak s trochou curry, sojovky, případně jiného koření podle chuti a navrch posypat sýrem.

A pokud pro děti, tak prostě samotný s rýží :wink:

Mňam, jsem si udělala chutě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3596
21.6.06 19:03

Marci,

co třeba podusit hrášek s mrkví a k tomu brambor a moje oblíbená kombinace je s rybími prsty nebo kuřecím masíčkem.
Taky ho přidávám do jakýchkoliv omáček na špagety (rajčatové nebo smetanové) nebo jen tak do polívek.

Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15326
21.6.06 20:24

Nevíte někdo, jak se dělá zadělávaný hrášek, který dělala babička Budulínkovi? K. ho po mě zrovna nedávno při čtení loudila a zrovna tedy jsem si na to vzpomněla. Dík M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
763
21.6.06 20:41

ZADĚLÁVANÝ HRÁŠEK:
500g čerstvý hrášek, 15g másla, 1 lžíce hladké mouky (15g), vývar ze čtvrt kostky masoxu, petrželka, sůl

Hrášek dusíme doměkka v troše vývaru. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme vývarem, povaříme, přidáme hrášek, sůl, drobně pokrájenou petrželku a prohřejeme.

1 porce obsahuje 643J.

:-) dobrou chuť

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15326
21.6.06 21:52

Bergie, dík.
Určto zkusím. Já jsem ten hrášek měla vždycky takový bez chuti, to bude tím, že jsem ho vařila jen vodě. Pa M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1666
22.6.06 22:31

Holky díky za typy. Mě jaksi nenapadlo rizoto :roll: Zapoměla jsem tam připsat, že jsem chtěla recept pro prcka. Nakonec jsem na másle osmažila jarní cibulku, šunku, hrášek, mrkev, ochutila solčankou a smíchala s rýží. Byla to taková ňámka, že to zítra udělám i nám :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
25.6.06 21:23

hrášek

a co zkusit hráškovou polívku? Áňa po ní prdíky neměla.

hrášk uvaíme s vodou, rozmixujeme i s vodou, dáme zpátky do kastrůlku, přidáme maizenu nebo mouku rozšlehanou v mléce a necháme přejít varem. Lepší je sterilovaný hrášek bez nálevu, polívka má lepší chuť. Ale z mraženého je zase krásně zelená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
25.6.06 21:23

hrášek

a co zkusit hráškovou polívku? Áňa po ní prdíky neměla.

hrášk uvaíme s vodou, rozmixujeme i s vodou, dáme zpátky do kastrůlku, přidáme maizenu nebo mouku rozšlehanou v mléce a necháme přejít varem. Lepší je sterilovaný hrášek bez nálevu, polívka má lepší chuť. Ale z mraženého je zase krásně zelená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí