Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Jak Vám přibírají 2 leté děti? Malá má již asi 2 měsíce stále 14 kg. Je to možné? Sice jí málo ale přece…
Klídek, moje dcera má 2,5 a 11 kg a nepřibírá vůbec, páč nejí.
Beki, my jsme na tom podobně jako Tutla, klukovi je 2 roky a skoro čtyři měsíce a od dvou let jsme stále na váze mezi 10-11 kg. Sice docela jí (ťuk ťuk, taky konečně) ale je stále v pohybu:)) Lenka
Jéééé,moje mladší sestra měla 14,5 kg v předškolní. Učitelky ji hnaly na váhu 5× a nemohly tomu uvěřit.
R.
Ahoj,
Matymu se taky uz nekolik mesicu drzi vaha tesne pod 12 kg. Ale roste, tak to neresim. A je jak kyselina
V tomhle veku to vetsinou deti vybehaji a vytahnou do vysky.
Zdar hubenourum ![]()
Ahoj holky, neboj te , ono to dítko asi moc už přibírat nebude - mám za to, že ročně by to mělo dát tak 2 kg - ale s tím si nejsem jistá…
Moje 27m holčičká má stejně, jako 13m klučík - 12,9 kg… A jí také dost málo, jen pije ještě sunar - to jediné si myslím, že ji drží při elánu. Denně spořádá ještě 2-3 flašky sunaru - spolu s klučíkem…
A myslím, že takováto váha je „přesně tabulková“ … takže holt to budou drobínci - ale říkám si, na nošení je přeci jenom taková akorát…
Věra
Jasně, lepší než mít tučko. někdo to dožene a jiný ne, ale když je dítě v pořádku, neřešte to, mě furt dr. prudila, prej dáváte jí jíst? Ne, jasně že ji držím o hladu
trumpeta jedna. Krmím dceru na noc, dávám jí moc masa, čokoládu, ale stejně moc nejí a nepřibírá a co přibere, hned vyběhá.
My už máme asi 4 měsíce 10 kg a měříme už skoro 90 cm
. Je hubená jak sirka.
Klídek.
Moje dcerka měla ve dvou letech 12 kg a teď o rok a půl později má jen necelých 14 kg.Prostě nejí(slušně řečeno),zobe jak vrabeček.
Ahoj Beki,
klídek, náš malej váží už přes půl roku 15 kg - je to strašná kyselina, pořád jí, ale hodně roste a všechno vyběhá ![]()
Ahojky, dcera kamarádky jde v září do školy a váží 15 kg! Je fakt, že je strašně droboučká, ale podle doktorů zdravá a v pohodě. Taky nemá být po kom obr, oba rodiče jsou menšího vzrůstu…
Andy
Ahoj.
Tak moje sestřenice měla v roce 9,5 kg, ve dvou 9,5kg, ve třech 10,5 kg, teď v pěti letech má 12 kg. Je drobek, jí tak akurát, žádný velký strávník, jinak je zdravá. Nebyl nijak víc nemocná, jen jednou snad angína, sem tam rýma, nachlazení… Prostě jak začala chodit, tak je k neudržení, pořád někde poletuje… A neboj, fakt je to u dětí normální…