Bledé dítě

36
18.6.06 16:08

Bledé dítě

Maminky máte taky bledé dítě? Moje 2 letá dcera mi připadá strašně bílá a má temné kruhy pod očima. Brali jí krev a dobrý i moč. Tak nevím. Ona je bledá vždycky ale zdá se mi ještě více.Minulý týden sice měla teplotu 2 dny ale již ne. Nevíte nějaké dobré vitamíny které pomohly? Také nechce moc jíst.Poraďte prosím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2114
18.6.06 16:21

Ja bych na to zkusila železo. Aby se železo dobře vstřebávalo tak by se mělo brát i s kyselinou listovou, ale v lékárně prodávají takto namixované vitamíny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
274
18.6.06 16:28

Ahojky,
můj syn je taky hodně bledý, ale máme málo železa, tak bereme Maltofer. Do dvou let bral aktiferin, pak se to trochu zlepšilo, tak už se to nesledovalo, ale teď jsme přešli k nové dr., ta mu vzala krev a bereme železo znovu. Ale když píšeš, že krev je v pořádku, tak nevím. :(

Helča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4258
18.6.06 16:29

muj kluk byl az pruhlednej a byl chudokrevnybral zelezo a uz je dobrej,ale segra byla od jakziva bleda takova jakoby zelena,ze se ji kazdej ptal jestli ji neni spatne,chudokrevna neni a nebyla proste je takovy typ pleti,v lete se ale zase dobre opaluje ze jak cernoch,takze pokud ma dobrou krev tak bych s tim nic nedelala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11337
18.6.06 17:11

Honzik je taky hodne bledy, ale krevni obraz ma v pohode. Je to modrooky blondacek, takze asi proto. Pokud ma tvoje dcerka dobre krevni testy, tak bych se asi jenom snazila nejak do ni narvat pestrou zdravou stravu, vitaminy ji ted v lete prijdou zbytecne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80
18.6.06 18:22

netrap se, někdo je světlý a jiný tmavý. My jsme bledule s dcerou obě, mě se dr. pravidelně ptá, jestli neomdlím, a jestli nejsem chudokrevná, ale já mám krevní obraz jako chlap a pravidelně dávám krev. Na slunce nelezu, bojím se raka, tak co.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3678
18.6.06 19:38

Ahoj,

moje neteř je přesně to, co popisuješ. Bledule s kruhy pod očima. Teď už je jí 13 let a je to pořád stejný.. přitom jí nic není… jen když je jí opravdu špatně, tak ty kruhy ještě víc vyniknou a vypadá jako „chodící mrtvola“ :)
Od malička jí dělaly různé testy, krev, jestli není chudokrevná a pod.. a nic.

Jarka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4921
18.6.06 20:12

Můj syn je taky bledule a byl od narození-je to modrooký blonďáček-teď mu ale Dr. zjistila že má lehčí anémii takže bere Aktiferin a já beru Železo pro dárce krve :lol: abych mu něco dala i do mlíčka. Nicméně můj synovec byl taky vždycky bledule s kruhama pod očima (taky blond a modrooký) a ten měl vždycky železo v normě, prostě je to takový typ pleti…Takže pokud má v pořádku železo tak bych si tím hlavu nelámala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36
19.6.06 12:40

No železo má OK. Teď má sice opět po 14 dnech teplotu ale prý viróza. Krev je OK. Ale bílá je jak porcelánová panenka. pořád mi připadá že jí něco je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
613
19.6.06 13:00

Ahoj Beki,
naše Hanička je taky bledule a kruhy pod očima o těch ani nemluvim. 

Bere železo, ale nic jinýho jí neschází. ATB měla jednou na zánět středního ucha jinaj je zdravá(až na občasnou rýmu). Ty kruhy pod očima někdy mívá i světlejší, ale naopak i tmavší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
803
19.6.06 13:07

Ahojky,

tak já jsem taky byla /a pořád jsem/ bledule. Hodně taky záleží na tom, jaký je tvoje dcerka „typ“ Já jsem zrzka, takže u mě se téměř předpokládá, že asi nebudu nikdy v létě čokoládová. Důležitý je, že po zdrav. stránce je na tom v pořádku. Choďte hodně ven /my chodíme později odpolko - kolem 17hod., to už je sluníčko mírnější a nemusím se bát, že by se mi mrňous nějak moc připek/ a papejte ovoce a zeleninku. Barvička se o dost zlepší, když se jí třeba mrkev. Ale nepřežeňte to, ať malá není žlutá :wink:

Klára

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.1.15 19:13

A co třeba každý den ven? Já myslím, že to pomůže. Taky jsem bývala bílá, říkali mi zombie, vadilo mi to, v létě jsem se opálila, byla jsem nejopálenější z holek ze třídy, ale co. Moje dcerka je taky bledý hubeňour… Je jí 11 má 28 a měří 159 a možná i těch 160. Tak nejdřív k té bledosti. Je sice jasné, že když je někdo hubený, nejí nebo má nějaké alergie, bude možná bledší než ostatní děti. My chodíme ven, žádný železo atd. dceři to opravdu nechutná a navíc to nepomáhá (u doktorky jsme s tím nebyli) jíst maso, ovoce, zeleninu, jíst všechno co je na talíř dáno, jíst několikrát denně, to pomáhá :zed: jinak dcerka je bledá už od útlého věku i její mladší bráška. Pomalu jak chodíme ven a na počítač v sobotu je to lepší alespoň lehce růžové tváře má, když už není snědá. Na prázdniny k moři, není na výběr, venku jsme od rána do večera, děti se většinou opálí :nevim:
A ta hubenost, to jsme chodili k doktorce :roll: na kontroly. Dáváme 1-3 kila za měsíc, doktorka hrozí ozdravovnou. Dcera s pubertou začala jíst až 7× denně, přidává si…

• Citovat
  • Upravit
3753
20.1.18 17:24

Ahoj holky, chtěla jsem se jen zeptat…

mám skoro tříletou holčičku a ta je taky taková bledule (modré oči, světlehnědé vlasy), tipově je po mě, fototyp maximálně 2
ale teď v zimě je teda fakt jak z porcelánu + takové kruhy pod očima, já jsem na to zvyklá, ale minule mě vykolejila kamarádka, když se mě ptala, jestli je malá chudokrevná, že je tak bílá :roll: :roll: :roll:
samozřejmě na ní nic nelezlo, naopak je ve školce jedno z nejodolnějších dětí a marodí opravdu málo, baští normálně, je hravá a veselá, ale vykolejilo mě, že už si toho všímají i jiní lidé
tak myslíte, že bych jí měla nechat udělat krevní obraz, jako vůbec se mi nechce, protože to bude masakr, malá bude vyvádět a ještě nikdy jí krev nebrali, jen očkování a taky si říkám,, že když je jinak OK, jestli ji trápit odběrem, co myslíte…děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4622
20.1.18 17:29

Dcera je to stejne, kruhy pod ocima mame v rodine. Neresim to. Je zdrava, dobre ji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3819
20.1.18 17:31

@Conulka Koukni se na spojivky ;) Pokud je ma normalne cerveno-ruzove, tak bych to neresila… pokud jsou blede, tak asi konzultovat s detskou ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí