Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@tulipán tak ono je to těžké, to už by povinných musela být i spousta dalších vyšetření a holt za věci, kterými ohrožuje jen sám sebe, by měl být zodpovědný sám. U toho očkování je to něco jiného, tam jde o nakažlivé nemoci, kterými ohrožuješ i jiné osoby.
Ale rozhodně bych byla pro větší informovanost rodičů o tom, jak to vlastně je a že třeba tříleté dítě jim fakt neřekne, že blbě vidí, když to je pro něj normální, nic jiného nezažilo a nedokáže to samo posoudit.
@lucypaja My jsme taky dost světlí, i když ne nijak extrémně, ale oba kluci mají kruhy pod očima. Mají to po mně. U mě to trochu spraví líčení, ale když se dívám třeba na fotky dětí ze školky, tak ve srovnání s těmi ostatními vypadají jak po týdenním flámu. ![]()
@HoA mai-hmm,u nás co vím, nikdo kruhy pod očima nemá, no vždy mě vystraší i lékařka, když malého vidí a řekne, jejda ty jsi několik nocí nespinkal? No už aby sme šli na tu krev no a když tam nic nebude, tak holt se s tím musíme naučit fungovat, když ho to nebude ohrožovat, tak o nic nejde, jen chci mít tu jistotu.
@lucypaja pokud bude vše v pořádku, tak si zvykneš. Já tyhle hlášky slýchám furt
. Lepší je to od té doby, co ty kruhy umím vylepšit makeupem a rozjasňovačem.
@HoA Mai-tak určitě lepší když bude syn v pohodě a bez nějakých zdrav. problémů a kruhy se pak budou moci nějak maskovat..či třeba zmizí.
@lucypaja Ted jsem objevila tvuj prispevek. Teda nemela jsi stesti, je mi lito, ze te potkalo takove trapeni. Doufam, ze ti zrak vydrzi. ![]()
Ja jsem byla pruhledne decko s blond vlasy a kruhy pod ocima. Maminka me casto rikavala, holka ty ses uplne zelena, bez si lehnout:).
@tulipán-Děkuji,no teď už mám „jen“ světlocit, ale alespoň něco..No, já právě nikoho takhle bledého osobně z rodiny neznám, takže sem z toho i trochu zaskočená..