Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Potřebovala bych poradit.V sobotu odpoledne můj téměř 2-letý syn upadl na asfalt a na čele se mu udělala docela velká boule.Hrozně brečel, ale po pár minutách přestal a dál si hrál.Nezvracel, nebyl malátný ani ospalý, zkrátka v pořádku.Ještě dnes (po 5-ti dnech) tam má poměrně velikou bouli.Je namodralá a mám pocit, že trochu ujíždí.Kamarádka mne vystrašila a říkala, že tohle není normální(ta boule po tolika dnech).Bouli máme každou chvíli, ale je pravda, že nikdy nebyla tak velká a vždy brzy zmizela.Zítra tedy naběhnu k doktorce, ale mám hrůzu co mi na to řekne.Máte některá zkušenosti???Díky Ajka
Ahoj Ajko,
taky padáme co chvíli, ale přesně nevím, kolik dní boule vydrží
.
Kamarádky dcera ale taky přišla od doktora s tím, že ještě boule zmodrá, vybarví se a že se může posunout...........já jsem to předtím nikdy neslyšela, divila jsem se, ale právě proto mi to utkvělo v hlavě. Takže posunu se asi bát nemusíš. Dál sama nemám zkušenost. ¨Snad to nic nebude - to by byly nějaké příznaky, ne? ¨Tak dobré nervy na noc a zítra budeš vědět, dobrou
Bubu
ahoj,
Ondra mi taky spadl nekdy v breznu z odrazedla,primo na nejakej plot-na ten betonovej sokl.manzel s nim prisel,ze mu upadl.mel to pekne natekly,bouli jako blazen,tesne nad okem v oboci.nikam jsme s nim nesli,ale druhej den rano jsem sla k doktorce a ta mi rekla,at jdeme urcite jeste na rentgen,ze ty detsky urazy hlavy se musej hlidat.rentgen v poradku a pak mu to asi 14 dni fialovelo a zelenalo a sjizdelo mu to pod oko.ale otok mel druhej den pryc.tak radsi k ty doktorce jdi .
Bára si někdy před rokem, v jejích asi 8-9měsících, udělala bouli na hlavě velikou - spadla na okraj hrnce a div si neudělala díru do hlavy. Nikam jsme teda nejely, no a boule byla docela dost dlouho a vybarvovala se hezky. Já myslím, že to je normální, že je boule i týden, záleží, jak velká rána to byla. Je to jako s modřinama…
Ale pokud si nejsi jistá, jdi k dr, ale spíš ti řekne, že to je OK a že když, tak jsme měli přjít hned…myslím, že to bude v pohodě
G
Ahoj, malá mi v 10ti měs. spadla z postele na hlavu, měla taky obrovskou bouli na hlavě, která zmodrala a nakonec z toho byla prasklá lebka, i když taky nezvracela ani nebyla v bezvědomí a normálně si hrála. Samozřejmě Tě nechci děsit, měly jsme prostě smůlu, jiné děti padají a nic se jim nestane. Já bych ale rozhodně pády na hlavu nepodceňovala…
Andy
Děkuji Vám za Vaše zkušenosti.Ráno jsem volala doktorce a ta nás poslala rovnou na chirurgii.Udělali mu rtg.(To byl horor udržet malého.)Vše je v pořádku.Prý kdyby se ta boule nevstřebala do 14 dnů, tak mám ještě přijít.Jinak na tu bouli napsal Lioton.Díky a ahoj Ajka
Děkuji Vám za Vaše zkušenosti.Ráno jsem volala doktorce a ta nás poslala rovnou na chirurgii.Udělali mu rtg.(To byl horor udržet malého.)Vše je v pořádku.Prý kdyby se ta boule nevstřebala do 14 dnů, tak mám ještě přijít.Jinak na tu bouli napsal Lioton.Díky a ahoj Ajka
Tak to je dobře, že jste v pořádku. ![]()
Máme taky zkušenost s velkou boulí na čele, ten den jsme nikam nešli, taky byl malý v pohodě. Ale přesto to v nás vrtalo, tak jsme ráno jeli do nemocnice, a tam jsme dostali celkem vynadáno, že jsme měli přijet hned, co s ním mají teď dělat. Rentgen mu odmítli udělat, že už za takovou dobu stejně nic nezjistí a nabídli nám akorát několikadenní hospitalizaci na pozorování. Což jsme odmítli, taky nám to napsali do papírů, a pozorovali jsme ho doma. Tolik má zkušenost, takže pokud něco, jeďtě raději okamžitě.
Helča
Andys - segra včera objevila bouli na čele jejímu synovi (11 měsíců), tak se stavili na pohotovosti, ti je poslali na rentgen a tam jí řekli, že Ondra má prasklinu na lebce. NEchali si ji v nemocnici na pozorování. Chtěla jsem se zeptat, jak dlouho se to hojí a co a jak, nic jí neřekli a já nemůžu na netu nic najít.
Dobrý den, mám dotaz už delší dobu mám v hlavě bouli která mě nebolí. Docela často mě bolí hlava a nevím jestli to muže být tou boulí nebo jestli to muže být i vážný. moc se bojim dekuji za odpověd
Ahojky,
pred vic jak dvema mesici se moje tehdy 7 mesicni dcerka asi nekde prastila a udelala se ji nad okem boule (nemodrala - skoro jsme si ji ani nevsimli). Vubec me to neznepokojovalo, jenze tak boule je tam az do ted, a to mi prijde divne. Ze by se tam drzela vic jak dva mesice!! A zase se mi zda malo pravdepodobne, ze by se porad bouchala do toho sameho mista.. to asi nee.
Muze to byt neco „vaznejsiho“, nez jen obycejna hrca???
Ahoj, potřebovala bych poradit malej skakal az upadl na noční stolek ma bouli mezi očima až jse z toho vydesena
pred chvilkou usinal poradila by jste mi nekterá díky všem za rady (nestalo se to nějaké z vás něco podobného? )
Dobrý den,
rád bych navázal na Váš příspěvek ohledně bouličky na okem.
Myslím, že máme doma něco podobného - cca. před 3 týdny se malý uhodil a má od té doby nad okem takovou malou bouličku (jak je okostnice) - je to již menší od doby, kdy jsme ji objevili, ale pořád to nemizí..
Jak jste prosím vy nakonec vyřešili??d
Neter osm let dnes na hristi v druzine upadla na hlavu a ze zadu ma velkou bouli na prumer cca 6cm, nezvracela, neni malatna, normalne si jeste vypracovala ukol, ale boli jí to, hlava jí pry ale nebolí. cetla jsem tady 2 prispevky kdy maminky u deti zadne priznaky nevideli a meli prasklou lebku.da se to nijak poznat? asi jen rentgenem, ze? nikdy jsme se stim neshledali.to by jí ale moc bolela hlavicka, ze?