Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, nenasla jsem ze by se tu probiralo toto tema a tak se chci zeptat.
Dcerku jsem pri sprchovani myvala s mydlem jen tak jednou do tydne, jinak jen omyvala vodou. Ale ted, kdyz ji pres den mazu kremy s UV faktorem, mam pocit, ze JEN vodou se to nesmyje. Ale nechci ji mydlit a nicit tak prirozenou vrstvu pokozky moc casto. Jak to delate vy?
Navic v techto vedrech neprichazi v uvahu namazani po koupani, nebot dcerka se opravdu hodne poti…
Diky za vase zkusenosti
Hromix
Ahoj, já myju dcerku mýdlem každý den- i když pozornost věnuju jen rukám, zadečku a kolenům, no prostě špíně a té je ze zahrádky dost a dost
a jinak nijak extra- v dnešní době jsou mýdla kvalitní a až tak nevysušují (kupujem Johnson). Tělovým mlékem nemažu- četla jsem, že právě, když se maže, že pokožka ztrácí schpnost se sama mastit..
Ahoj Hromix,
já jsem Ondru, tipuju tak do roka, mýdlem nemyla vůbec, pak jsem začla přidávat. Jak sama víš, někdy to bez něho fakt nejde ![]()
Každopádně - od kožní dr. mi byla doporučena Aderma s výtažkem z ovesných vloček, kterou střídáme s Kulíškem od Missivy (česká ekologická kosmetika - teda taky, víc v diskuzi Ekolog. domácnost nebo na stránkách Missivy). Ondra je atopik, má ekzém, v okamžiku, kdy ho myju třeba u tchýně něčím jiným nebo dostane prádlo vyprané v „normálních“ prášcích, tak je to na té kůžičce hned vidět.
Teď ve třech letech bych řekla, že už jeden z těchto dvou používáme prakticky denně - bez následků. Samozřejmě každý večer poctivě mažeme celýho človíčka.
Neboj se, ony se děti otrkávají…Anie už není miminko ![]()
Hezký večer, Sylva
Ahoj Hromix,
já používám čistící gel Babylove z DM drogerie-je to gel bez obsahu mýdla a stojí ho 500 ml necelou stovku.Je to s dávkovačem,tak i dlouho vydrží a je to hlavně praktický,když nemám další ruku volnou.Začla jsem ho používat i na malýho.Do té doby jsem koupala Vojtíka ve vodě s koupelí Batole.
Tak jen další tip, zkus a uvidíš,zda bude reakce.
Barunku už ve 3 letech nemažu, jen občas sušší kůži(scvrklé ruce a tak) modrou indulonou.Mám ty nejlepší zkušenosti.
Tak špindírkům zdarec!
Jitka
Ahoj Hromix,
já používám čistící gel Babylove z DM drogerie-je to gel bez obsahu mýdla a stojí ho 500 ml necelou stovku.Je to s dávkovačem,tak i dlouho vydrží a je to hlavně praktický,když nemám další ruku volnou.Začla jsem ho používat i na malýho.Do té doby jsem koupala Vojtíka ve vodě s koupelí Batole.
Tak jen další tip, zkus a uvidíš,zda bude reakce.
Barunku už ve 3 letech nemažu, jen občas sušší kůži(scvrklé ruce a tak) modrou indulonou.Mám ty nejlepší zkušenosti.
Tak špindírkům zdarec!
Jitka
Holky, diky moc! Hlavne za tipy na kvalitni mydla, ktera snad neuskodi!
Hromix
Ahojky, já to střídám - podle potřeby mýdlo - gel - to je tak 2× týdně, když už je špína až za ušima
ale jinak meju sprochovým olejem - mám vyzkoušeno fi Nobilis a Hádek. Oboje vyhovuje…sice počáteční investice je nic moc
ale zase to dlouho vydrží, používá se jen kmalé množství.