Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj maminy,
chceme naší malé vyměnit nastřelené naušnice za normální, mám sice malé pomněnky po mně, ovšem jsou zlaté (já zlato nesnáším a nelíbí se mi, navíc ani jaksi malé nesluší) a navíc mají dost blbé zapínání (mají ostrý zahnutý zobáček
a zapínají se vepředu
). Je nějaký důvod, proč bych jí nemohla dát stříbrné?? Má matka tvrdí, že dětem se mají dávat JEN zlaté, mno, tak jak to je?? ![]()
Díky
sanynka
Někomu stříbro vadí, mně z něho vždycky uši zarudnou. Co takhle bípý zlato?
Popilio - ano, z bílého jsem se koukala, ale jsou dost drahé a žádné se mi nelíbily
Vidíš a mně zase dělá zle zlato, když jsem kdysi měla prstýnek a řetízek, tak mě ta místa děsně svědila
Co jedu ve stříbře, tak pohoda ![]()
sanynka
Tak to asi zkus, když ti dělá zlato zle tak to může mít po tobě. No uvídíš, zkus to a dyštak sundáš, nebp se zkus zeptzat doktorky.
Ahojda, taky jsem alergická na zlato a ani ho nemám ráda,tak mám zlato bílý a v pohodě. Michalce nechám naušnice, jen co se jí udělá dírka- ty budou co jsem měla ještě já a pak koupím bílý zlato.Sice je dražší,ale zase si vem, že stříbro někdy dost černá. Stříbrný mám akorát naušnice a ty musím skoro každý týden čistit a to taky nebyly nejlevnější. A určitě babičky na naušničky přispějou, ne? ![]()
M.
Neznám důvod proč by se dítěti nemohly dát stříbrné naušnice, i když od starší generace sem to s tím zlatem taky párkrát slyšela ale důvod mi nikdy nikdo neřek… No moje 7l dcera měla taky naušnice nastřelené a pak sme je změnili na stříbrné a v poho.
Ahoj,
já jsem na zlato taky alergická a ani se mi nelíbí.. Naskáčou mi pupínky a hrozně to svědí..
Takže jsem Nikolce ve 3 měsících dala píchnout ouška a rovnou na:,–(ila stříbrné naušničky a je to v poho
Předpokládala jsem, že by tu alergii mohla mít po mě.
Jarka a Nikolka
Ahoj, taky jsem na žluté zlato alergická, takže jsme malé daly rovnou bílé zlato, jako nosím já. Vypadá úchvatně ![]()
Co se týče té alergie, není to (alespoň pokud vím) alergie přímo na zlato, ale na příměsi, které se do žlutého zlata přidávají (měď, barevné kovy apod.) - takže pro používání jiných kovů je dobré zjistit, na co ji přesně máte. Ale u stříbra to asi nebude problém ..... nejsem chemik.
Anulenka