Bledé dítě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1055
20.1.18 20:56

@Conulka
Zkus se nejdřív s dcerou pobavit o tom, co se u doktorky bude dít. Bude tam injekce, kterou se nabere její krvička, aby ji paní doktorka mohla zkontrolovat, zda v ní nemá bacilka. A kdyby tam bacilek byl, tak ho vyženete lékama. A když bude opravdu statečná a nebude plakat, tak něco dobrého dostane. ;) Tak nějak to vysvětluji synovi. Je neskutečně úplatný (za koblih si nechá brát krev třeba 2× po sobě a ani necekne). :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3753
20.1.18 21:01

@Vlaďka 83 jojo u nás taky úplatky fungujou :mrgreen: :mrgreen:, díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1663
20.1.18 21:32
@Conulka píše:
No tak asi na ty odběry půjde, ach jo…v únoru bude mít 3, tak to vezmem při jednom, ježíš to bude kovbojkajak se takhle malým dětem bere krev? udělá to sestra u naší pedistričky nebo nás někam poženou?

Jezis nech ji byt, kdyz ji nic neni… proc ji zbytecne trapit :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3753
20.1.18 22:09

@Lenca27 no na to se tady právě ptám… a stejně jsem se dozvěděla houby, půlka mi radíte jít na krev a nedělat z toho vědu a půlka mi radí vykváknout se na to… :nevim: :nevim: :nevim:

prostě se zeptám doktorky jestli jí malá napřipadá bledá a nechám to na doktorce, když řej'kne krev, tak na ni halt půjde, taky z toho nejsem nadšená :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1663
20.1.18 22:11
@Conulka píše:
@Lenca27 no na to se tady právě ptám… a stejně jsem se dozvěděla houby, půlka mi radíte jít na krev a nedělat z toho vědu a půlka mi radí vykváknout se na to… :nevim: :nevim: :nevim:prostě se zeptám doktorky jestli jí malá napřipadá bledá a nechám to na doktorce, když řej'kne krev, tak na ni halt půjde, taky z toho nejsem nadšená :roll:

Kdyby mela problemy, projevi se to i jinak nez bledosti. Vubec bych se tim nezabyvala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3753
20.1.18 22:13

@Lenca27 no to si taky říkám, ale pak mě napadne, abych něco nezanedbala :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1055
20.1.18 22:44
@Lenca27 píše:
Kdyby mela problemy, projevi se to i jinak nez bledosti. Vubec bych se tim nezabyvala.

Kdyby teď měla nedostatek vitamínu D, projeví se to tak v březnu nočními bolestmi nohou. Kdyby měla nedostatek železa, nebude ji správně fungovat tvorba červených krvinek. Nejdřív bude bledá, pak ji začne bolet hlava, oči, svaly, bude unavená, atd. atd. Zvýšená nemocnost následuje až po celkové únavě. Záleží, kdy se tyhle stavy chytnou. Nedostatek železa může vzniknout i při infekcích napadajících játra (jako u mého syna). Nebo rychlým růstem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
20.1.18 22:50

Nedělejte jí krevní obraz, choďte víc ven, ano i za neideálního počasí. A hlídejte dostatečný a kvalitní spánek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3753
20.1.18 22:57

@Ou no děkuju za radu :roll: :roll:, pokud smrdíme doma, tak se jde ven každý den dopoledne i odpoledne, ale jsme akční rodiče co jsou doma jen vyjímečně - pořád výlety, návštěvy, tůry

když byla menší - já s ní chodila běhat s kočárem, manžel v cyklosedačce na kole, minulý týden byla poprvé na bruslích, sáňkuje dokud není úplně zmrzlá, už umí skoro na kole, atd…obávám se, že vycházkama to opravdu nebude…doma nás to nebaví

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3753
20.1.18 22:59

@Vlaďka 83 děkuji za rady :palec: vy jste lékařka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3753
20.1.18 23:04

@Ou jo a co se týče toho spánku, tak spát chodí kolem 21hod a chrní poctivých 12hod a většinou se ani jednou nevzbudí, pokud jsme doma tak ji dávám spát po obědě a klidně si dá i 3 hodinky tak od 13-16hod a spát zase v těch 21hod
když nejsme doma, tak dodneška sebou tahám kočárek, aby si mohla zdřímnout v něm, když jsem třeba někde na návštěvě, tak to zalomí tam…spánek má jak medvěd a budí se s dobrou náladou, vždycky volá - mami, už vyspinkala :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1055
20.1.18 23:09
@Conulka píše:
@Vlaďka 83 děkuji za rady :palec: vy jste lékařka?

Ne, materiálový inženýr :lol:. Jen se synem chodím už 4 roky na hematologii. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3753
20.1.18 23:09

V létě jí hodně mažu, takže se za celé 3měsíce jen tak lehce osmahne sluníčkem, ale má takovou zdravou barvu, teď přes zimu je prostě taková zelenobledá s kruhama pod očima :nevim: :nevim:, už tak od prosince, ale nemocná prostě není
chodíme každý týden plavat, jiné děti soplí, ona ani to ne, chodí 2× týdně do školky a v pohodě :nevim: jen ta barva prostě no :nevim: :nevim: jako správnou matku hysterku mi pořád v hlavě straší myšlenka na to, že má něco s krví :nevim: :nevim: jsem asi fakt pitomá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3753
20.1.18 23:10

@Vlaďka 83 a copak je synovi?
materiálový inženýr je co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1055
20.1.18 23:35
@Conulka píše:
@Vlaďka 83 a copak je synovi?
materiálový inženýr je co?

Syn měl zkříženou infekci obyčejných nemocí (5. a 6. dokupy), navíc to bylo chvilku po naočkování tuberkulózy. Zkončili jsme v nemocnici s naprostou dehydratací a horečkou přes 40. Průběh byl neskutečně rychlý - ve čt zdravé dítě, v pá ráno na příjmu. Měl infekcí poškozená játra (naštěstí se to zpravilo). Dva roky bral železo nonstop, bral betaglukany, B-komplex, vit D a poslední rok a půl má výsledky téměř v normě, tak snad bude bez dlouhodobých následků. :think:

Materiálový inženýr navrhuje a testuje chemické, fyzikální a metalurgické složení materiálů. :mrgreen: Sem ti pomohla :lol: Když jsem byla v oboru, ničila jsem kousky hl. kovů, které mi přinesly a koukala jsem se, co za prvky z periodické tabulky obsahují, a co za krystalickou strukturu ty prvky utvářejí. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí