Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky,mám 15 měsíčního chlapečka a chtěli bychom zkusit návštěvu koupaliště.Samozřejmně,že nosí plinky,tak by mně zajímalo,jestli je potřeba mít na koupališti ty koupací plinky,nebo stačí plavečky.Jak to děláte vy? Díky moc za rady
Ja mam rocnu dcerku, na kupalisko chodime, v obyc. plavkach alebo bez - v detskom bazene. No vo velkom bazene vacsinou vyzaduju plinu do vody (alebo aspon plavky). Na plavani s detmi (v klube Delfinek) sme plavali vzdy v obyc. plavkach a nehodu sme nikdy nemali, klop klop ![]()
Pekne kupanie ![]()
Taky se chystám tento týden. Zkušenější kámoška chodí s malou jen v plavkách-čúrání do vody nevadí a případné hovínko ty plavky udrží. Takže to udělám taky tak. Podle zkušeností z plavání miminek mají děti tolik práce, že na kakání se nezmůžou ![]()
Salecka ja to robim tak, ze ked to je len taky ten minibazenik, kde mu je voda po zadocek, tak davam len plavocky, ked normalne bazen, kde ho beriem s rukavkami, tak davam plienku do vody (videla som aj deti, co maju este na tom plavky), do mora som ho brala len v plavkach, alebo nahateho ![]()
Inak co sme zistili my, tak ta plienka do vody (mali sme huggies) ked sa da uschnut, tak sa da pouzit aj opakovane.
Mozno uz nema taku ucinnost (maly sa nam tam nikdy nepokakal), ale mne sa zdala rovnaka ako pouzita prvy krat ![]()
Ono davat na kazdy vstup do bazenu novu plienku, tak to by sme asi skrachovali, nie su prave lacne
ale zase len v plavkach (ktore nie su specialne do vody z plavania mimin) by som sa bala.
Co ked akurat on bude mat nehodu, by som sa asi od hanby prepadla
A co viem, tak niekde davaju aj uhradit naklady na cistenie bazena ![]()
Ahojky, tak my chodíme na bazén a máme jak plínu do vody tak i plavky. Plínu proti nehodě a plavky aby nám to slušelo
Plínky používáne do vody Babylove z DM drogerie a jsou výborné
nazdar salecko
![]()
ja bych mu dala ty koupaci plinky.kdybys tam byla na plavani jen chvili tak normalni,ze jako neudela treba bobek,ale jestli se chysta na cely den vem radsi koupaci.ja myslela ze se tady nekdo bude ptat na nazor jestli nahulate dite nebo plavky ![]()
ja jsem totiz pro oblecen,dnes vazne nevis kde beha jaky uchyl a ocumuje ti dite
takze tak paaaaa ![]()
Jednoznačně jsem pro oblečení, ať formou plínek koupacích, nebo plaveček speciálních či plavek obyč. Pokud se ti mimčo ve vodě pokakává, jsou lepší buď ty plínky nebo plavky se speciální vložkou, aby to nevypadlo (i když se na plavču zrovna před týdnem stalo, že to proteklo - nám ne)…Jinak stačí normální plavky. Nejvhodnější jsou jen obyč kalhotečky- plavky, žádné velké, není to moc zdravé.
Na plavečák venku je fajn mít na mimo bazén mít kalhotky či plínu, aby nebyl prcek moc v tom mokrém. Nastydnout lze i ve vedrech a tato místa jsou dost choulostivá.
Jinak plavem v normálních plavkách, nikdo to nikde neřeší. Je fakt, že jednou se nám nehoda stala, ale to byla fakt výjimka, protože jinak kadí na nočník.
G
AHoj holky, nevíte, jestli se dají sehnat ty koupací plínky i v Bulharsku? Nebo si je mám radši vést sebou?
Ahojky,
plaveme od 4 měsíců ve velkém bazéně a vždy v plavečkách. nepamatuji, že by nějaké mimi mělo nehodu. Tedy velkou, malou asi určitě, i když u nás to vždy proběhlo před tím ve sprše…
Pamtuji jen nehodu malého miminečka necelé 3 měsíce. Měl taky plavečky a ta kojenecká stolička trochu protekla. Ale stačilo pár máchnutí ven z bazénku a nehoda byl v kanálku.
Co se moře týče, zá:,–(ně bez plavek. Nestalo se nikdy nic.
Albi