Bledé dítě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3753
20.1.18 17:34

@scentini díky za odpověď…jenom koukám na ten Váš podpis…vaše malá má ve 3letech takovou výšku a váhu, ty jo to je naše malá proti Vám úplný prcek - 13,5kg a tak 94cm… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3753
20.1.18 17:36

@Agrion jojo to jsem vygooglila a i sliznice + spojivky - ty má normálně červené nebo prostě růžové tak jak asi mají být…tak snad je to OK
ona je někdy jak z Adamsovic rodiny, až na ty oči a vlasy, tak to asi kde koho zarazí :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5251
20.1.18 17:41

Může chybět železo, zařaď do jídelníčku více jídel s obsahem železa. Ale na krev bych zašla. Syn se takhle zdál doktorce bledý a měl málo železa. Doplnili jsme kapkami a další odběr už byl v pořádku (za dva měsíce)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4622
20.1.18 17:43
@Conulka píše:
@scentini díky za odpověď…jenom koukám na ten Váš podpis…vaše malá má ve 3letech takovou výšku a váhu, ty jo to je naše malá proti Vám úplný prcek - 13,5kg a tak 94cm… :nevim:

No momentalne ma 116 cm a 24 kilo, v dubnu ma 4. Je to kus baby, ale tlusta neni. Cizi se me ptaji, kdy pujde do skoly :mrgreen: Ja uz si zvykla, ze mam velky dite. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
elot
20.1.18 17:50

@Conulka Můj kluk je taky bledý a má kruhy pod očima. Dr. ho poslala na odběry a vše o. k. Prostě je takový, akorát když jde s taťkou tak ten je snědý, tak je to ještě víc vidět ten rozdíl. Takže dost často se mě někdo ptá jestli není chudokrevný.

• Citovat
  • Upravit
3753
20.1.18 17:55

No tak asi na ty odběry půjde, ach jo…v únoru bude mít 3, tak to vezmem při jednom, ježíš to bude kovbojka

jak se takhle malým dětem bere krev? udělá to sestra u naší pedistričky nebo nás někam poženou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1055
20.1.18 18:15

@Conulka
Na bledost: vitamín D, vitamín A a železo. Vitamín D můžeš dávat bez porady s lékařem podle váhy a věku celou zimu. Vitamín A je třeba konzultovat s lékařem, ale netřeba odběr krve. Železo je lepší nejdřív zkontrolovat jeho hladinu v krvi, nebo se min s lékařem poradit, jaké doporučuje ve vašem případě dávkování - bere se jen krátkodobě a účelově při potížích (to předepisované je hnusné, je volně prodejný floradix). ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.1.18 18:22

Jejda, malé nejdou řezat ruku, jen ji budou brát krev. Normálně u praktické v ordinaci… Víš kolika malym dětem berou krev? Třeba když je to dítě nějak nemocný tak každej měsíc…a? Žijí.

• Citovat
  • Upravit
10937
20.1.18 18:41

Neboj syn je nedonoseny a brali mu krev a neměl ani dvě kila. Naše musea bere pravidelne každý dva roky krev. Taky bojujete s železem. Syn je snedy ale jak má málo železa tak je úplne průhledný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
20.1.18 18:50

Mé děti jsou takové, obě měly odběr krve a jsou ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
20.1.18 20:40

@Conulka Pokud jsi si jistá, že jí normálně a nepůsobí slabá a unavená, tak bych to nechala být. Mám dvě takové děti - modré oči, velmi světlá pleť pihy, světle hnědé vlasy až tmavá blond. Kruhy pod očima jak vyšité - sice mě na to zatím nikdo neupozorňoval, jen jednou se dr. ptala, jestli jíme maso (jíme, klci jsou velcí masožrouti) ale všimla jsem si toho sama, že ve srovnání s dětmi ve školce vypadají, jako by týden nespaly. Vím ale, že to mají po mě, já jsem stejná včetně těch kruhů. Nicméně jsme všichni zdraví, marodíme málo, kluci mají hodně energie, tak si s tím moc hlavu nelámu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3753
20.1.18 20:41

No tím, že jsme ještě odběr nezažily a jelikož vím, že v ordinaci se vzpouzí, ikdyž si chce doktorka jen poslouchat srdíčko, tak vím, že to bude hustý, asi je v tomhle po mě, mě honily se stříkačkou po ordinaci ještě v 10ti letech

já vím, že jiné děti tím xkrát prošly a přežily…jasně…ale pro ní to bude poprvé a navíc jí ještě doktorka bodne Priorix :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3753
20.1.18 20:43

@Hoa Mai tak přesně takhle je to u nás…

stejně musím na tříletou prohlídku, tak se o tom minimálně zmíním a uvidíme jak se bude jevit doktorce

všem děkuji za rady :kytka: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3753
20.1.18 20:45

@Vlaďka 83 děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26583
20.1.18 20:55

Ja mela v rodine podobny pripad. Pokazdy, kdyz jsem ji videla, rikala jsem si, ze musi byt nemocna, bila jak stena, jen ty tmave kruhy pod ocima a hubenourek. Tchyne doktorka ji udelala komplet vysetreni, vse v poradku. A vyrostla z toho…ted uz ji je nejakych 17…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí