Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Mám v lednici chlazené celé kuře…pečené jsme měli nedávno, i kuře na paprice. Nějaký tip na vaši oblíbenou úpravu?
S nádivkou?
Ráda dělám i kuře na medu nebo na zelenině když se mi nechce cpát něco dovnitř ![]()
Naporcovat, obalit v mouce a koreni dle libosti, osmahnout, pridat cibulku, zampiony, zalit slehackou… Jako prilohu delame ryzi
![]()
@Monny To zní dobře a dětem by to mohlo chutnat…Jaká je příprava? Naporcovat, natřít medem, obložit jablkama, péct? Jakou přílohu?
@lenkaha já kuře třeba jen rozpůlím, někdy ho přímo i naporcuji na čtvrtky, záleží jak se mi chce ![]()
vyskládám jablka, celé „zaleju“ medem, podliju trochou vody, někdy dávám i hřebíček jako koření, ono to dá tomu kuřecímu takovou specifickou vůni a chuť.
Jako přílohu dávám buď jen čistě uvařený brambor, nebo malýmu to rozdělám na šťouchačky… Přemýšlela jsem nad rýží nebo nad kuskusem, ale to jsem ještě neprubla ![]()
Tak vyzkoušej a pak dej vědět jak Vám chutnalo ![]()
Můžeš udělat na soli. Kilo soli do pekáču. Kuře omyješ, osušíš a osolíš. Šupneš na sůl a pečeš. Trouba se po dobu pečení neotvírá. Je to dietní - není z toho šťáva a je křupavá kůrčička.
@Monny, vůbec to není slané. Kuře se musí ještě osolit. Jen to kilo soli se pak vyhodí…
@Hořec o tom jsem už slyšela, jen nemám kilo soli a děti nemocný, že nemůžu nakoupit, ale díky.
Kure na zeli. Kure naporcovat nakrajet si slaninu, cibulu, nasolit posypat slaninou, do zeli dat do cibuli a upect.
Kure upecene na bramborach. Brambory na platky, kure posypat korenim a cesnekem, posypat nivou ale nemusi byt a zalit smetanou. POuzivam smetane na vareni nekdo slehacku…
Kureci rolada, ale je to trochu pracnejsi…vetsinou pecu se slaninou a mrkvi..
Já dělám kuře s jablky vcelku - jablka spolu s medem, skořicí a rozinkami použiju jako nádivku. Jako příloha rýže.