Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj, prosím moc jak udělám tento dort..Korpus je jasnej, ale nevím jak dál s tím obličejem toho medvídka..Jsem laik..Dorty jsem dělala jen takový obyčejný, korpus ovoce..
Prosím moc..Chtěla bych ho udělat dnes, zítra je oslava.
Děkuju moc a moc za rady ![]()
Ta hlavička je nastříkaná z krému nějakýho
jen mě nenapadá jak vytvyrovat tu pusinku, to je nějak hodně do výšky, není to na té fotce moc dobře vidět ![]()
třeba někdo zkušenější poradí líp ![]()
Řekla bych že je to bílý krém, takže tam na ten čumák napatlat co nejvíce krému, aby to vypadala jako čumák a pak dozdobit cokoládou, oči nevím, ouška podobně.
Ahoj,
ten čumáček je podle mě vytvarovaný z punčoviny, nebo vyříznutý z korpusu. A zbytek je ozdobený krémem. Nejdřív je teda ten dort politej čokoládou a pak zdobení krémem, příp. malování kolem očí čokoládou.
Příspěvek upraven 23.05.13 v 13:41
A bude normálně kremovej? Pokud bys potahovala, tak je to jasný, čáry zdobící tužkou (čokoláda), oči lentilky atd. Ale pokud ho chceš mít ‚obyčejnej‘, tak to bílý třeba piškotovou drtí? Ono stejně to je jen na design
ale určite ti někdo poradí, já píšu jen co mě tak napadlo ![]()
Tak ty „chlupy“ jsou dělaný krémem. Dáš krém do zdobícího sáčku a jedeš. A ten čumák bych tipla na nějakej marcipán, nebo to můžeš udělat, že upečeš další korpus třeba v mističce (ne plastový
) A detaily jsou dokreslený čokoládou.
@quinny píše:
Ta hlavička je nastříkaná z krému nějakýho
jen mě nenapadá jak vytvyrovat tu pusinku, to je nějak hodně do výšky, není to na té fotce moc dobře vidět
třeba někdo zkušenější poradí líp
i když nevím taky jak aby to drželo, asi by musel být hodně hustý nevím
nebo přes tu stříkačku
![]()
Já bych řekla že tam je menší korpus seřízlí do špičky a na tom bílý krém ![]()
A máš doma zdobičku? Ta hnědá část je určitě dělaná s ní. Dělají se s ní ty malé ťuplíky jeden po druhém, je to trochu pracné, když to nemáš v ruce, ale s trochou trpělivosti to určitě zvládneš. a ta bílá část a detaily čokoládou už pak budou hračka ![]()
@Temaho píše:
Tak ty „chlupy“ jsou dělaný krémem. Dáš krém do zdobícího sáčku a jedeš. A ten čumák bych tipla na nějakej marcipán, nebo to můžeš udělat, že upečeš další korpus třeba v mističce (ne plastový) A detaily jsou dokreslený čokoládou.
mě to příjde jako krém ale nevím ![]()
@tumpach píše:
mě to příjde jako krém ale nevím
Nebo bílá čokoláda ![]()
http://www.mimibazar.cz/recept.php?…
tady je mini postup, ale jen ve třech slovehc tak pro mě jako laika nic moc a vy jste zlaté
Ten vystouplý čumáček bych jenom z krému nedělala - byla by to teda pěkná vrstva a nevím, do by to chtěl jíst. Buď upéct menší korpus a vyříznout to a přilepit krémem na stávající korpus, nebo, jak už tu někdo psal, upéct to přímo v kovové mističce. Nebo ta punčovina či marcipán. Možností je hned několik, stačí si vybrat.