Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Dobrý večer,
chtěla bych se zeptat, jestli znáte tohle máslo. Koupila jsme ho ve Flopu, je tam teď v akci za 26,– Kč.
Doma jsem si ho prohlédla a datum výroby 30.12.2011
. Teď koukám na stránky Madety a vůbec ho nemají ve svých produktech, a to jsem si říkala, že to je asi nějaká novinka, že to vůbec neznám
.
Napadá mě jediné vysvětlení, že už ho Madeta nevyrábí a někomu zbyly v mrazáku zásoby hóóódně starého másla. Myslíte, že je to možný? Nemůže jít třeba o překlep? Jako vypadá a voní hezky, ale to prostě z mrazáku tak vypadá.
No to je husté. Já bych jim ho donesla zpátky. A datum spotřeby?
Od madety kupujeme máslo už nějaké ty roky, ale totok jsem teda v životě neviděla
a z roku 2011 bych máslo nejedla. Taky skladuju máslo v mrazáku, ale max 1-2 měsíce, protože u nás máslo jede ve velkém (mazání, vaření, pečení…)
@Gladys tam je právě jen datum výroby a jasně, zítra ho tam odnesu, jen jsem si říkala, jestli je to jako fakt vůbec možný.
Jo a taky jsem nikdy tento obal neviděla. Že by nějaká limitovaná edice a proto bylo tak dlouho skladované?
Hele, třeba máš doma limitku nedozírné hodnoty a ani o tom nevíš, hoď to na Aukro a budeš se topit v penězích ![]()
@Januliiik já ho právě taky vůbec neznám, tak jsem si říkala, že to je asi novinka a za tu cenu, no, nekup to!
. Jinak jsem si ho taky nakoupila zásobu do mrazáku
, no, a pojede zpátky.
Odešli dotaz rovnou do Madety, i s fotkama
uvidíš, co ti odpoví
Bydlela jsem kousek od Madety a jsem Budějčanda ale tohle máslo jsem v životě neviděla…
Já teda nevim, ale Jihočeský máslo vypadá jinak =D Nebo alespoň já momentálně jihočeské máslo kupuji v modrostříbrném obalu =D
Toto píše Petra Pospěchová (food editoka v Hospodářkách) :
A potom je tu „Máslo stolní“, jemuž se dříve říkávalo „dvojka“. Taková kostka je po cestě do obchodu zmrazena třeba i na dva roky a poté znovu rozmrazena. Dříve se „dvojka“ používala coby máslo nižší kvality (druhé jakosti) na pečení. Moje babička ji považovala za takovou lepší Heru.
@zichisek @princeznaII tak to tedy valím voči
, doslova. V životě jsem to neslyšela a to moje mamka je kuchařka par excellence a teď mi zrovna říkala, ať jim to tam dojdu hodit na hlavu.