Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ohledně stolního másla a značení:
http://www.spotrebitel.cz/index.php?…
@Lama Lama píše:
na základě čeho? Je to normálně povolené.
A do kdy to má teda trvanlivost? ![]()
@MUFICE no těch 24 měsíců, jak je odkaz výše. Takže u tohohle konkrétního do 30.12.2013, takže nebylo fakt nic porušeno.
@MUFICE píše:
A do kdy to má teda trvanlivost?
až 2 roky v mrazáku a po vyskladnění 20 dnů
@Bublana píše:
@MUFICE no těch 24 měsíců, jak je odkaz výše. Takže u tohohle konkrétního do 30.12.2013, takže nebylo fakt nic porušeno.
Máš pravdu, ted jsem na to koukala. Ale je tam podmínka, že to v tom chlaďáku nesmí mít déle než 20 dnů od vyndání z mrazáku a musím tam označit datum spotřeby:
U spotřebitelsky baleného stolního másla je datum použitelnosti 20 dnů od data vyskladnění z mrazírenského skladu. Datum výroby označí na obal určený pro spotřebitele výrobce, datum vyskladnění z mrazírenského skladu označí na vnější obal
@princeznaII píše:
až 2 roky v mrazáku a po vyskladnění 20 dnů
tak jsem to chtěla napsat.
@MUFICE aha, aha, no to datum vyskladnění tam není
, takže vlastně nevím, jak dlouho je rozmrazené.
@Bublana píše:
@MUFICE aha, aha, no to datum vyskladnění tam není, takže vlastně nevím, jak dlouho je rozmrazené.
to se značí na vnější obal - to chápu tak, že to označej na papírovou krabici, v které jsou uloženy jednotlivé kostky másla
tudíž by ses na to mohla zeptat v obchodě, aby ti ukázali tu krabici
ale obávám se, že krabice nikde neskladují. stačí se podívat na zadní dvorky obchodů
kolikrát v sámošce máte i prázdné krabice k odnešení a tak
Já to nechám být, a prostě ho hned spotřebujeme. Pro příště jsem poučená.
Budu si říkat, že ho rozmrazili na tuhle „akční nabídku“, aby se prodalo.
Určitě se jim stalo, že tam někdo přilítl (kdo si všiml až doma), že je to dva roky prošlehlý máslo, takže už asi mají v kapse nakoktáno, jak se věci ohledně stolního másla mají a určitě jsou připravení stěžovatele odpálkovat, že nebylo nic porušeno.
@Bublana píše:
@MUFICE aha, aha, no to datum vyskladnění tam není, takže vlastně nevím, jak dlouho je rozmrazené.
Mohli mít to datum napsané na regále, ale na druhou stranu ho mohou i denně měnit, to nikdo nezjistí
![]()
@Bublana zrovna jsem ho vyndala z mrazáku a kupuji ho ve Flopu používám ho na pečení a stejný datum výroby jako ty.
Má 82% tuku takže jako máslo.
Nic mu nebude klidně ho používej. Je to dvojkové stolní máslo.