Jak upéct postavičku?

2752
25.5.13 10:42

Jak upéct postavičku ????

Ahoj děvčata,
s pečením nemám problém. Upeču prakticky cokoliv z čehokoliv :lol:. Syn slavý příští týden 1.narozeniny a rozhodla jsem se, že mu neupeču tradiční klasický dort ale že mu uplácám 3D postavičku medvídka. A tady nastal ten problém :zed:. Nevím jak na to :nevim:. Jestli mám upíct klasicky placku a pak to z toho vyřezat nebo ve srnčím hřbetu upíct pacičky a nožičky a v něčem kulatém hlavičku. Nemám s tímto zkušenosti. Najde se někdo, kdo poradí??? děkuji :mavam: Posílám foto, jak by měl dort vypadat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2383
25.5.13 10:45

@Alčák1 já bych asi upekla korpusy slepila (naskládala na sebe) a pak pěkně ořezala do tvaru medvídka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1174
25.5.13 10:50

Nejlepší je upéct několik korpusů a z těch to poskládat. Zbytky korpusů pak můžeš rozdrobit a smichat s kremem a trochou marmelady a tím pak postavičku dotvarovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4332
25.5.13 10:52

Záleží jak moc se s tím chceš plácat. :-D

Hlavičku bych upekla v misce (míse), tělíčko v normální dortové formě, nožičky v nějakém hrnečku a ručičky by mohly být roláda.
Tak bych to udělala já.
Zbytky bych případně rozdrobila a splácala dohromady se zbytkem krému do „punčoviny“ - udělala z ní kuličky, dala na chvíli do mrazáku, nebo ledničky - napíchla na párátko a namočila do čokopolevy. Mňam - já snad půjdu něco péct :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
25.5.13 10:53

Jo když dělají dorty amíci v telce, tak to taky vždycky spíš ořežou.. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2383
25.5.13 11:01

@nonina To mi připadá jako super řešení :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5342
25.5.13 11:04
@gabriela82 píše:
Jo když dělají dorty amíci v telce, tak to taky vždycky spíš ořežou.. :mrgreen:
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: taky na to koukam a slintam, hlava mi to nebere :mrgreen: :mrgreen: Ja se placam po zadech i za babovku :oops:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3549
25.5.13 11:20

Nejstabilnější dort uděláš vždy slepením korpusů, naskládáním na sebe a ořezáním, poté domodeluješ punčovinou a dle obrázku nastříkáš krémem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2752
25.5.13 14:04

Holky moc díky zy typ :dance:. Tak já vyzkouším upéct klasicky korpusy, jak jsem zvyklá, pak to nakrájím, promažu krémama a po naskládání to ořežu - ještě to raději zpevním sem tam párátkem :think: no to bude něco. Si myslím, že cukrářky by se asi popadaly smíchy, kdyby mě viděly za týden tvořit. No co malej má narozky 2.6. oslava je 1.6., tak ten dort začnu tvořit už ve čtvrtek a pokud to nepůjde, tak holt udělám klasickej.Jo taky jsem občas koukala na pořad, kde amíci pekly obrovské dorty ale tam používaly nějaké marschmelownové pěny… a byly to obr dorty na konstrukcích :lol: NÁDHERA 8o já jsem skromná, mě postačí malej medvídeček :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2383
25.5.13 14:07

@Alčák1 potom se pochlub jak o dopadlo! Hodně štěstí s pečením a i štěstíčko oslavenci :kytka: at se oslava vydaří :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2752
25.5.13 14:12

@nicolle24 díky moc :dance: a malej taky děkuje. Jo pak se teda pochlubím. Ještě mě napadlo, že mu udělám místo medvěda tygra a potáhnu ho marcipánem - možná to bude líp držet a pro začátek by to mohlo být dobrý ;) a až po tomto úepěchu bych vyzkoušela příští rok toho medvídka - ten bude přece jen pracnější. Příští týden vyfotím SPÁCHANINU a dám vědět :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí