Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj děvčata,
s pečením nemám problém. Upeču prakticky cokoliv z čehokoliv
. Syn slavý příští týden 1.narozeniny a rozhodla jsem se, že mu neupeču tradiční klasický dort ale že mu uplácám 3D postavičku medvídka. A tady nastal ten problém
. Nevím jak na to
. Jestli mám upíct klasicky placku a pak to z toho vyřezat nebo ve srnčím hřbetu upíct pacičky a nožičky a v něčem kulatém hlavičku. Nemám s tímto zkušenosti. Najde se někdo, kdo poradí??? děkuji
Posílám foto, jak by měl dort vypadat.
@Alčák1 já bych asi upekla korpusy slepila (naskládala na sebe) a pak pěkně ořezala do tvaru medvídka.
Nejlepší je upéct několik korpusů a z těch to poskládat. Zbytky korpusů pak můžeš rozdrobit a smichat s kremem a trochou marmelady a tím pak postavičku dotvarovat.
Záleží jak moc se s tím chceš plácat. ![]()
Hlavičku bych upekla v misce (míse), tělíčko v normální dortové formě, nožičky v nějakém hrnečku a ručičky by mohly být roláda.
Tak bych to udělala já.
Zbytky bych případně rozdrobila a splácala dohromady se zbytkem krému do „punčoviny“ - udělala z ní kuličky, dala na chvíli do mrazáku, nebo ledničky - napíchla na párátko a namočila do čokopolevy. Mňam - já snad půjdu něco péct ![]()
Jo když dělají dorty amíci v telce, tak to taky vždycky spíš ořežou.. ![]()
@gabriela82 píše:
Jo když dělají dorty amíci v telce, tak to taky vždycky spíš ořežou..
Nejstabilnější dort uděláš vždy slepením korpusů, naskládáním na sebe a ořezáním, poté domodeluješ punčovinou a dle obrázku nastříkáš krémem.
Holky moc díky zy typ
. Tak já vyzkouším upéct klasicky korpusy, jak jsem zvyklá, pak to nakrájím, promažu krémama a po naskládání to ořežu - ještě to raději zpevním sem tam párátkem
no to bude něco. Si myslím, že cukrářky by se asi popadaly smíchy, kdyby mě viděly za týden tvořit. No co malej má narozky 2.6. oslava je 1.6., tak ten dort začnu tvořit už ve čtvrtek a pokud to nepůjde, tak holt udělám klasickej.Jo taky jsem občas koukala na pořad, kde amíci pekly obrovské dorty ale tam používaly nějaké marschmelownové pěny… a byly to obr dorty na konstrukcích
NÁDHERA
já jsem skromná, mě postačí malej medvídeček ![]()
@Alčák1 potom se pochlub jak o dopadlo! Hodně štěstí s pečením a i štěstíčko oslavenci
at se oslava vydaří ![]()
@nicolle24 díky moc
a malej taky děkuje. Jo pak se teda pochlubím. Ještě mě napadlo, že mu udělám místo medvěda tygra a potáhnu ho marcipánem - možná to bude líp držet a pro začátek by to mohlo být dobrý
a až po tomto úepěchu bych vyzkoušela příští rok toho medvídka - ten bude přece jen pracnější. Příští týden vyfotím SPÁCHANINU a dám vědět ![]()