Jak připravit večerní kaši?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
jak připravit večerní kaši
potřebuji poradit od zkušených,na kontrole u doktorky mi sestřička řekla,že už můžu dávat malé na noc kaši (malá má 4 měsíce) ale nevím,jak jí podávat,jestli lžičkou(což mi přijde večer zdlouhavé)nebo flaškou a když flaškou,tak jak hustou,aby jí to teklo a aby jí to taky zasytilo.Mám koupenou Nutrilon HA kaši rýžovou,protože pije HA nutrilon. A jestli jí můžu dát hned na poprvé plnou dávku,nebo postupně,aby si zvykla,trochu kaše a pak zbytek mlíčko.Děkuji za rady.....
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
slonikova píše:
potřebuji poradit od zkušených,na kontrole u doktorky mi sestřička řekla,že už můžu dávat malé na noc kaši (malá má 4 měsíce) ale nevím,jak jí podávat,jestli lžičkou(což mi přijde večer zdlouhavé)nebo flaškou a když flaškou,tak jak hustou,aby jí to teklo a aby jí to taky zasytilo.Mám koupenou Nutrilon HA kaši rýžovou,protože pije HA nutrilon. A jestli jí můžu dát hned na poprvé plnou dávku,nebo postupně,aby si zvykla,trochu kaše a pak zbytek mlíčko.Děkuji za rady.....
my jsme dávali lžičkou zdouhavé mi to nepřišlo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
klidně bych dala lžičkou. stejně ti napoprvé sní pár soust a bude se potřebovat dopít mlékem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
když byla Eli takhle maličká, tak jsem jí to dávala z flašky, právě proto, že z té lžičky by toho na večeři moc nesnědla. a nedávala jsem hned plnou dávku, fakt jsem to mlíčko jen trochu zahustila (na 120ml jsem dala tak 2 lžíce). A savičku jsem prostříhla nůžkama-dle rad zkušenějších mamin
a jak si malá pochutnala ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Malého jsem kojila a přikrmovala,ale i krmené děti UM mohou počkat s kašemi až do 5.-6.m
Já jsem přidávala příkrm až uk.6.a to byl od 5.m jen na UM.Jestli ti neprospívá,tak asi doktorka ví co dělá,ale kdyby nevypil za 24hod 1l mléka a neřval hlady,tak bych kaši nedávala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ahoj,jen se zeptám,tvé malé mlíčko na noc už nestačí?Příkrmy se obvykle zavádí později a začíná se zeleninovými příkrmy,tak nevím,no ale když ti to tvá Dr řekla.Jinak do Nutrilonu HA můžeš koupit jakoukoli kašičku,dělám to taky tak,bylo mi řečeno v lékárně,že je to opravdu jedno.Nejlépe je krmit lžičkou a hustotu si určíš sama.Já dělám malé kaši ze 180 ml vody,6 dávek Nutrilonu,kaše dle oka.Ještě se zeptám,u vás je nějaká alergie,že jí dáváš Nutrilon HA?Jestli ano,tak je také moc dobrá kaše Sinlac,ta se dělá jen do kojenecké vody.Sinlac kaše je ze svatojánského chleba a malé mooooc chutná. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
davam lahvi, hezky se toho deti uspi, po krmeni lzickou bych musela celeho prevlekat a koupat, zacinala jsem ryzovou, davala jsem do mleka jednu odmerku, po par dnech dve odmerky atd. kase dost zacpava, tak aby nebyl problem s briskem
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Gábííí píše:
ahoj,jen se zeptám,tvé malé mlíčko na noc už nestačí?Příkrmy se obvykle zavádí později a začíná se zeleninovými příkrmy,tak nevím,no ale když ti to tvá Dr řekla.Jinak do Nutrilonu HA můžeš koupit jakoukoli kašičku,dělám to taky tak,bylo mi řečeno v lékárně,že je to opravdu jedno.Nejlépe je krmit lžičkou a hustotu si určíš sama.Já dělám malé kaši ze 180 ml vody,6 dávek Nutrilonu,kaše dle oka.Ještě se zeptám,u vás je nějaká alergie,že jí dáváš Nutrilon HA?Jestli ano,tak je také moc dobrá kaše Sinlac,ta se dělá jen do kojenecké vody.Sinlac kaše je ze svatojánského chleba a malé mooooc chutná.
jsme s manželem oba alergici a po "normálním "mlíčku se hned do druhýho dne osypala,tak musíme dávat HA nutrilon.vypije večer kolem sedmé 180UM a budí se kolem jedné v noci a pak kolem sedmé ráno.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
jizvíková píše:
davam lahvi, hezky se toho deti uspi, po krmeni lzickou bych musela celeho prevlekat a koupat, zacinala jsem ryzovou, davala jsem do mleka jednu odmerku, po par dnech dve odmerky atd. kase dost zacpava, tak aby nebyl problem s briskem
no právě,bojím se,aby jí pak nebolelo v noci bříško a nebyla ucpaná
a to jsi dávala do toho mlíčka asi rýžovou nemléčnou že?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
jinak papá mlíčko pětkrát denně,někdy vypije 150ml,někdy 180ml.Jinak mě tak napadlo,jestli by se ta kašička neměla nejdřív zkoušet postupně přes den,aby se naučila papat lžičkou a jestli jí to nebude dělat problémy v bříšku,aby mi pak neprobrečela celou noc
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
my jsme začínali na těch krabičkových tekutých kaších a malá je milovala, po těch práškových měla zácpu, bylo to dražší ale psala po tom úžasně. dávala jsemjí je do flašky a vlastně ve flašce máme kaše doteď(malá má rok a půl) protože večer nemám nervy na lžičkování
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
slonikova píše:Gábííí píše:jsme s manželem oba alergici a po "normálním "mlíčku se hned do druhýho dne osypala,tak musíme dávat HA nutrilon.vypije večer kolem sedmé 180UM a budí se kolem jedné v noci a pak kolem sedmé ráno.
ahoj,jen se zeptám,tvé malé mlíčko na noc už nestačí?Příkrmy se obvykle zavádí později a začíná se zeleninovými příkrmy,tak nevím,no ale když ti to tvá Dr řekla.Jinak do Nutrilonu HA můžeš koupit jakoukoli kašičku,dělám to taky tak,bylo mi řečeno v lékárně,že je to opravdu jedno.Nejlépe je krmit lžičkou a hustotu si určíš sama.Já dělám malé kaši ze 180 ml vody,6 dávek Nutrilonu,kaše dle oka.Ještě se zeptám,u vás je nějaká alergie,že jí dáváš Nutrilon HA?Jestli ano,tak je také moc dobrá kaše Sinlac,ta se dělá jen do kojenecké vody.Sinlac kaše je ze svatojánského chleba a malé mooooc chutná.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
martulkasloník píše:
my jsme začínali na těch krabičkových tekutých kaších a malá je milovala, po těch práškových měla zácpu, bylo to dražší ale psala po tom úžasně. dávala jsemjí je do flašky a vlastně ve flašce máme kaše doteď(malá má rok a půl) protože večer nemám nervy na lžičkování
a můžeš mi napsat název té kašičky?právě,taky si myslím,že je to lepší z flašky,děti už jsou protivný,ospalý a je to jednoduší jak pro prcka,tak pro maminku ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
také dáváme kašičku lžičkou, dělám ji to řidčí aby si pomalu zvykla, protože je kojená. Jinak to ze začátku chce trpělivost. Ono to prvních 5 dní bylo víc na ní než v ní ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit