Málo baští v 8m
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
málo baští v 8 m
Mám takový problém.
Už víc jak 2 měsíce přikrmujeme. Od začátku jedl hrozně malinko. Pár lžiček a dost. A to jak zeleniny tak ovoce, i když to ovoce bylo přeci jen o něco lepší. Po hodině a půl měl hlad a kojila jsem. Po čase po tomhle málu přestal vyžadovat kojení a v klidu vydržel 3 hodiny bez jídla.
Na osmiměsíční prohlídce doktorka říkala, že hrozně málo přibral od půlroční a tak jsem mu začala množství jídla hlídat. Zjistila jsem, že běžně sní obou příkrmů něco kolem 40 ml a to ještě tak půlku z toho jí se scénama…
Zkusila jsem před 14 dny skleničky a to baští líp než domácí, takže teď mi baští tak 80 někdy i 100 ml. Přestala jsem kojit a UM taky moc nevypije. On prostě moc nejí, ale nemá hlad. Já nevim co s nim. ![]()
ale vypadá spokojeně noooo… asi se nervim zbytečně ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
tak dávej kupované, když mu víc chutnají, já jsem taky chtěla vařit, ale neprošlo to doma, dcerka je mlsná. na skleničkách do smrti nebude. až se hezky rozpapá, tak zkus dávat zase domácí. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
no dávám, co jinému mi zbývá? Ale i tak toho sní hrozně malinko… kdyby bylo po jeho, tak si dá pár lžiček, asi aby zahnal ten největší hlad a končí ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
jaruš a proč si přestala kojit jestli se můžu zeptat .......jinak klidně dávej kupované, když mu víc chutná a nebo to kombinuj, přimíchej třeba do kupované čerstvě uvařenou potravinu atd …neboj však se rozjí ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
100 g dneska nesnědla ani moje 10,5 měsíční dcera, tak to tak neber, že je to malinko, prostě jim to stačí
taky jsem řešila, že okolí dává denně porce jako my máme na týden, ale teď už se hezky rozpapala (většinou těch 120-150 dá), tak mám radost.
Jarka K píše:
no dávám, co jinému mi zbývá? Ale i tak toho sní hrozně malinko… kdyby bylo po jeho, tak si dá pár lžiček, asi aby zahnal ten největší hlad a končí
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
El-Brno píše:
100 g dneska nesnědla ani moje 10,5 měsíční dcera, tak to tak neber, že je to malinko, prostě jim to stačítaky jsem řešila, že okolí dává denně porce jako my máme na týden, ale teď už se hezky rozpapala (většinou těch 120-150 dá), tak mám radost.
Jarka K píše:
no dávám, co jinému mi zbývá? Ale i tak toho sní hrozně malinko… kdyby bylo po jeho, tak si dá pár lžiček, asi aby zahnal ten největší hlad a končí
tak tak souhlas
jestli Tě to uklidní, tak moje 9,5měs. má ráno jogurt (klidně 150g, to ona jó), pak 150ml mlíka „na svačinu“, 150g masozeleniny (ale to až tak poslední týden dva, předtím ani ne stovku, kupované, jelikož kousky zvracela, ale pomalu najíždíme na domácí), odpoledne do ní stěží narvu 50g ovoce, občas má 150ml na usnutí na odpo a večer 210ml mlíka..(jo a v noci ještě jednu dávku)..ona je prostě mlíková
jinak já od zítra měním jídelníček na ovoce+mlíko ráno (to je hladová, tak ho snad sní
), oběd, odpoledne kaše nebo jogurt a večer kousek chleba a pak mlíko..no sama jsem zvědavá ![]()
- Citovat
- Upravit
mám doma nejedlíka. Ve vašem věku jedl zhruba stejně. Teď sní max 150 g, když dá víc, tak se pozvrací. Takže 100 g minepřijde zas tak málo.
Kolik váží a měří?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dcera nejedla do 10m skoro vůbec, pak se to mírně zlepšilo. Hlavně pila MM. Ale přibírala dobře. Co mu zkusit nabízet to UM?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
naše malá taky jedla mizerně, rozjedla se trochu až koncem 9. měsíce… v době, kdy její vrstevníci už jedli 5 jídel denně, tak jsem byla ráda, když jsem do ní nacpala 3
jinak jsem pořád kojila…
zato teď, teď by nás sežrala i s barákem ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
sterezie píše:El-Brno píše:tak tak souhlas
100 g dneska nesnědla ani moje 10,5 měsíční dcera, tak to tak neber, že je to malinko, prostě jim to stačítaky jsem řešila, že okolí dává denně porce jako my máme na týden, ale teď už se hezky rozpapala (většinou těch 120-150 dá), tak mám radost.
Jarka K píše:
no dávám, co jinému mi zbývá? Ale i tak toho sní hrozně malinko… kdyby bylo po jeho, tak si dá pár lžiček, asi aby zahnal ten největší hlad a končíjestli Tě to uklidní, tak moje 9,5měs. má ráno jogurt (klidně 150g, to ona jó), pak 150ml mlíka „na svačinu“, 150g masozeleniny (ale to až tak poslední týden dva, předtím ani ne stovku, kupované, jelikož kousky zvracela, ale pomalu najíždíme na domácí), odpoledne do ní stěží narvu 50g ovoce, občas má 150ml na usnutí na odpo a večer 210ml mlíka..(jo a v noci ještě jednu dávku)..ona je prostě mlíková
jinak já od zítra měním jídelníček na ovoce+mlíko ráno (to je hladová, tak ho snad sní
), oběd, odpoledne kaše nebo jogurt a večer kousek chleba a pak mlíko..no sama jsem zvědavá
Ty brdo. Ja jen koukam, jak to mate rozgramazovane!
Ja jsem se u dcery ridila tim, ze neznam dite, ktere by dobrovolne umrelo hlady… Ze zacatku jsem nabizela i jine varianty, kdyz ji nechutnalo… ale ono te to po case prestane bavit vyvarovat nejaka extra jidla.
Byt tebou nabidnu, co sni, sni. Nejak nenutit, abys mu to jidlo nesprotivila. Ono se u deti stridaji obdobi kdy neji skoro vubec s obdobim rustu a to pak budes koukat, kolik toho do sebe takovy maly clovicek dokaze nacpat ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Rozgramážované to mám proto, že když dáváš skleničky, tak to poznáš. Jedna sklenička 190 g, sní půlku, tak to člověk odhane, že to bude asis 100 g +-. Ale většinou ji to nevážím, poznám to na takovýchto věcech jako jsou skleničky, jogurty a tak ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
el Brno . taky to odhaduju podle toho
, náš Tobík ted´v těch 7 měsících sní půlku skleničky takže cca 100 gramů ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
brumdinka píše:
jaruš a proč si přestala kojit jestli se můžu zeptat .......jinak klidně dávej kupované, když mu víc chutná a nebo to kombinuj, přimíchej třeba do kupované čerstvě uvařenou potravinu atd …neboj však se rozjí
no nejdřív jsem přestala kojit v noci, protože se budil po dvou i míň hodinách a prostě chtěl jíst… no a pak zbyly dvě kojení a on o to moc nejevil zájem, tak jsem přešla na UM…
jj zrovna jsem si dneska říkala, že bych do přesnídávky mohla začít přimíchávat čerstvé ovoce a pak bych to mohla zkusit i se zeleninou… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
MMartina1 píše:
mám doma nejedlíka. Ve vašem věku jedl zhruba stejně. Teď sní max 150 g, když dá víc, tak se pozvrací. Takže 100 g minepřijde zas tak málo.Kolik váží a měří?
před 14 dny měl 70,5 cm a 8,22 kg. Problém je, že přibral od půlroční prohlídky jen 37 dkg, což je dle doktorky málo
ale tak třeba teď, když mu dávám i UM, tak by mohl něco nabrat, aby doktorka byla spokojená
dneska se jí jdeme ukázat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ale tak holky, mám radost, že čtu, že i jiné děti baští málo! Okolo sebe mám samý rozežraný děti, tak jsem z toho byla taková špatná, ještě když ta doktorka prudí ![]()
tak díky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit