Večerní kaše pro 8měsíční dítko
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
večerní kaše pro 8.měsíční dítko
Zdravím všechny maminky a obracím se na Vás s prosbou o radu..
Zítra bude malému 8.měsíců a náš jídelníček je následující:
4-7hod - 210ml UM
9-10hod - 220ml ovoc.přesn.
12-13hod - 240ml masozel.příkrm
15-16hod - 210ml UM
18.30 - 19hod - 210ml UM
Jelikož posledních asi 14dní se už začíná budit mezi 4-5 na jídlo(většinou se budil až mezi 6-7), chtěla jsem zkusit večerní ml. dávku nahradit kaší. NUtrilonku mi striktně odmítl a ted mame Sunarku Dobrou noc rýžovou s bananem - Ze 150ml vody a 50g. Zbaští vše, napije se trochu čajana a pak řev. Po UM vždy pěkně spinkal. Tak jsem mu dala dopít 60ML UM, pobrečel si a usl.
Kolik baští Vaše ratolesti kaše..?Dáváte i více..?V jiné diskusi jsem se dočetla dát např. do 210ml UM 2lžíce kaše (tedy asi nemléčné), tím se ale asi neřeší odstranění další mléčné dávky..
Malý je dost velký jedlík, má 73cm a 9,40kg a nejde mi ani tak o to, aby spal celou noc, ale když se mi ráno vzbudí brzy, tak by nám potom nevycházelo 5jídel na den.
Omlouvám se za elaborát.
Děkuji za Vaše postřehy a přeji hezký večer ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Já bych mu dala víc kaše a na zapití čaj. My teda dělám ekaši ,,od oka,, takže nevím přesně kolik holky sní, ale krmím dokud otvírají pusu. a to že bude mít šest jídel denně, taky není žádná tragedie, časem se to upraví.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
mymu malymu ted bude 7 m
a mame takovyto jidelniček:
6-7 h. 220UM
9-10h. 220UM nebo ovoce,banan,přesnídavka
12h.obidek,zeleninka,maso zeleninka atd.
14 h. ovoc.přesnidavka
16h. ovocna přesnidavka,ovoce,UM
18 h. kaše cca 200ml+ 150UM
dřiv jsem mu večer davala take do mlíčka asi 2 lžice kaše,aby neměl hladik,ale najednou to nechtěla apapal kaši na lžičku.za hodinku se vzbudil a chtěl mličko.ted zbašti kaši a hned ji zapije mličkem,taky mame jedlika
71cm 9 kg
tak klidně dej kaši na lžičku a trochu mlička na zapiti
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky, my dáváme od začátku cca 150 ml vody + 5 odměrek UM (Nutrilon HA) (cca 25gr.) + cca 20 gr kaše Babylove jáhlové nebo čtyřzrnné, takže to je cca těch 200 ml. Konzistence je hustší, na lžičku. Vždycky sní vše, ale celou noc nespíme stejně, někdy se probudí, dáme jen dudlíka, jindy nakojím cca mezi 5-7hod. M.
Ještě jsem zapomněla dodat, že kaši dávám tak v 18 a těsně před spaním ještě dokojuji, jen si zpravidla tak cucne ![]()
Příspěvek upraven 17.10.11 v 20:12
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ahoj, myslím, že pokud bude mít malý 6 jídel denně, tak se vůbec nic nestane. U nás to taky tak bylo a teď se to upravilo na 5, 6 opravdu jen výjimečně. Je mu 10 měsíců, má 76 cm a 10 kg, takže tak nějak srovnatelně jako Tvůj malý. Nevím, kolik kaše dávám, ale spočítala jsem si teď, že to jedno balení kaše vyjde na 5×, což znamená teda cca 62 g, takže o něco více, než dáváš Ty. Taky si potom někdy řekne ještě o mléko, většinou v případě, že po kaši neusne do hodiny. Já myslím, že je to v pohodě ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky, a ta kaše se má dělat z vody nebo z mlíka? A popřípadě jakého mlíka?
(omlouvám se za nabourání diskuse, ale řeším téměř totožný „problém“ s naším prckem)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
kkkristynka píše:
Holky, a ta kaše se má dělat z vody nebo z mlíka? A popřípadě jakého mlíka?
(omlouvám se za nabourání diskuse, ale řeším téměř totožný „problém“ s naším prckem)
je kaše do mlika a do vody.ja dělam mléčnou do vody,když zapiji ještě mlíčkem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mléčná kaše - v pytlíku je kaše namíchaná s UM. Je asi dobrý, pokud jsi na UM nějaké značky, dodržet kaši téže značky. Ale to je na dítěti, jak co snáší.
Nemléčná kaše - v pytlíku je jenom kaše, namícháš si ji buď s mlíkem UM nebo mateřským nebo jenom s vodou či jinou tekutinou (šlo by třeba s ovocnou šťávou určitě).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A od jakeho veku mu muzu uvarit kasi z kravskeho mleka? Dela jeste vubec nekdo „normalni“ kasi? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Není to od jednoho roka? Kravský mlíko na vaření? Určitě někdo dělá klasický kaše, ale dneska je tolik možností, komu by se s tím chtělo dělat, když vezmeš tuhle, nasypeš, zamícháš a je uvařeno i zastudena:-) Ceny jsou trošku jinde, to je fakt.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kdyz me ty instantni nechutnaj - tak tim nechci cpat ani jeho
neni nad kasi varenou a z mlika ![]()
No, zkusim pohledat, od kolika smej to mliko a kdyztak holt dostane instantni ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
hamika píše:
ahoj, myslím, že pokud bude mít malý 6 jídel denně, tak se vůbec nic nestane. U nás to taky tak bylo a teď se to upravilo na 5, 6 opravdu jen výjimečně. Je mu 10 měsíců, má 76 cm a 10 kg, takže tak nějak srovnatelně jako Tvůj malý. Nevím, kolik kaše dávám, ale spočítala jsem si teď, že to jedno balení kaše vyjde na 5×, což znamená teda cca 62 g, takže o něco více, než dáváš Ty. Taky si potom někdy řekne ještě o mléko, většinou v případě, že po kaši neusne do hodiny. Já myslím, že je to v pohodě
Hamilko a jakou kaši používáte..?Myslím, co jsem koukala je většina po 250g a když Vám vydrží na 5× po 62g, tak to je nějaké větší balení..?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
kkkristynka píše:
Kdyz me ty instantni nechutnaj - tak tim nechci cpat ani jehoneni nad kasi varenou a z mlika
No, zkusim pohledat, od kolika smej to mliko a kdyztak holt dostane instantni
mlíko k vaření se doporučuje podávat až od 1 roku dítěte. Jinak jsem chtěla přispět, ale jak čtu ty dávky jídla pro vaše prcky, tak to ten můj nejedlík je totální břídil, opět mám depréze
. Dělám si legraci
. Jinak v tomhle věku už bych dávala kaše s lepkem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
žampionka píše:hamika píše:Hamilko a jakou kaši používáte..?Myslím, co jsem koukala je většina po 250g a když Vám vydrží na 5× po 62g, tak to je nějaké větší balení..?
ahoj, myslím, že pokud bude mít malý 6 jídel denně, tak se vůbec nic nestane. U nás to taky tak bylo a teď se to upravilo na 5, 6 opravdu jen výjimečně. Je mu 10 měsíců, má 76 cm a 10 kg, takže tak nějak srovnatelně jako Tvůj malý. Nevím, kolik kaše dávám, ale spočítala jsem si teď, že to jedno balení kaše vyjde na 5×, což znamená teda cca 62 g, takže o něco více, než dáváš Ty. Taky si potom někdy řekne ještě o mléko, většinou v případě, že po kaši neusne do hodiny. Já myslím, že je to v pohodě
jejda, pardon, tam mělo být na 4×, spletla jsem sama sebe, jak jsem to přepočítávala tj. 250/4 je cca 62 g
Přiznám se, že máme vyzkoušené kaše Nutrilon, Sunarka, Nestlé a Hami a Hipp. Vždycky jsem poprvé koupila jedno balení, abych viděla, jak mu to jede. Hipp odmítl úplně, Nestlé jsem odmítla já, protože se šíleně špatně rozmíchává (hrudkuje), Sunarka ujde, ale taky to míchání není nic moc. U nás jednoznačně vítězí Nutrilon a Hami, ty malý zbožňuje…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ja jsem vzdycky varila kasi „odokovou metodou“. Nalila jsem urcite mnozstvi vody a prisypavala kasi, dokud to nedostalo spravnou konzistenci. A vzdy jsem davala tolik, kolik snedly. Delala jsem jen nemlecne a do nich pridavala HA Sunar.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit