Jak připravujete kaši
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
jak připravujete kaši
Ahojky, zajímalo by mě jak připravujete večerní kaši. Kupujete nemléčnou, kterou přidáte do mléka (nutrilon, sunar…), nebo děláte přímo mléčnou kaši. Druhá varianta je samozřejmě méně náročná na přípravu, možná i finančně, ale co je lepší pro mimčo? Neptaly jste se na to třeba v poradně?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
No já dávám mléčnou kaši a rozdělávám do vody a šlehám ji mixérem
![]()
Ta nemléčná se mi kupovat nechtěla, jelikož to mléko by se prodražilo a tolik svého MM nemám
A co je lepší?? Tak to ti nepovím myslím, že to vyjde nastejno možná by byla lepší nemléčná, ale dělaná do MM do UM mi přijde že by to vyšlo nastejno s tou mléčnou…
- Citovat
- Upravit
Já mléčnou i nemléčnou dělám v podstatě stejně, až na to že do nemléčné přidávám cca 2 odměrky UM ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já taky kupuji mléčnou,chutnají nám z hami,skoro všechny.A rozdělávám je ve vodě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
já zatím dělám nemléčnou z MM, co mám zásoby na mrazáku pro případ hladomoru (samozřejmě to z flašky nikdy něchtěl
). Levnější jsou ty ze zdravé výživy -instantní. 300g za 30 Kč.
Ale taky přemýšlím, jestli se pak vyplatí mléčné, nebo nemléčné a UM - máte to někddo spočítané, kolik vyjde jedna dávka mléčné a kolik dávka kaše nemléčné a do toho potřebné množství UM, Docela by mě to zajímalo.
Mléčných je asi větší výběr co se týká chutí, ale zase u těch nemléčných má člověk víc pod kontrolou, co v nich je.
- Citovat
- Upravit
Dávám mléčnou (Nestlé nebo Sunarku) do vody. Mimochodem, na těch kaších bývá výslovně napsáno „nesmí se šlehat“… mají se jen vidličkou rozmíchat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
s klárkou jsem začínala s nemléčnýma kašema, které jsem dělala s MM, později Nutrilonem HA (manžel i já jsme alergici, takže proto tato cesta). cca kolem roku jsem přešla na klasické mléčné kaše. jinak pokud se nemléčná kaše dělá do běžného UM, tak to vyjde složením nastejno jako mléčná kaše
takže v celku vlastně levněji, protože pokud si pamatuju, tak cenový rozdíl v nich moc velký není (ale za těch pár let se možná ceny trošku změnily, nemám teď aktuální přehled).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
BohunkaP píše:
Dávám mléčnou (Nestlé nebo Sunarku) do vody. Mimochodem, na těch kaších bývá výslovně napsáno „nesmí se šlehat“… mají se jen vidličkou rozmíchat.
Cože?? proč se nesmí šlehat? já je šlehám pořád
vydličkou mi to nikdy nejde rozdělat jsou tam hrudky a tak… já na to mám mixér určený na takovýhle věci pro děti od Brauna… To vadí?? ![]()
- Citovat
- Upravit
davam nemlecne, protoze R ma specialni UM, ninkdy jsem teda o mlecne ani neuvazovala.
nemlecne se ale celkem levne poridi ve zdravych vyzivach a jsou bez vsechn pridanejch vunicek a chuticek - kukuricna je proste jen kukurice. Vyjdou cca na 30 Kc 300g, s krabicema od vyrobcu detskeho jidla se to neda srovnat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Michaelakkk píše:BohunkaP píše:Cože?? proč se nesmí šlehat? já je šlehám pořád
Dávám mléčnou (Nestlé nebo Sunarku) do vody. Mimochodem, na těch kaších bývá výslovně napsáno „nesmí se šlehat“… mají se jen vidličkou rozmíchat.![]()
![]()
vydličkou mi to nikdy nejde rozdělat jsou tam hrudky a tak… já na to mám mixér určený na takovýhle věci pro děti od Brauna… To vadí??
Hele, Míšo, já nevím, proč to je, taky bych to nejradši udělala, ty hrudky mne štvou… ale mrkni pořádně na krabici, na 90% kaší je v návodu na přípravu napsáno „kaše se nesmí šlehat!“… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
nozu píše:
jinak pokud se nemléčná kaše dělá do běžného UM, tak to vyjde složením nastejno jako mléčná kaše
já to myslela tak, že pokud kupuji kaše ve zdravé výživě (nemléčné), tak obsahují opravdu jen to obilí. Většina „dětských“ mléčnbých kaší je s různými příchutěmi, doslazované… Ale možná se dají koupit i opravdu čisté kaše mléčné, zas tak jsem po nich nepátrala. ![]()
- Citovat
- Upravit
Já ji zatím ještě nedělám,ale v pondělí sem se o tom bavila s dětskou dr. a doporučovala mi mléčné rýžové nebo kukřičné třeba od sunarky myslím říkala.Ale zatím sem ji ještě nekupovala. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
kkupuji mlecne od sunarky nebo nestle…sunarka se krasne da rozmichat s netle je to horsi ale da se
ostatni kase mi nechutnaji tak je nedavam ani prckovi ![]()
jo a fakt se nesmi slehat…je to psany na vsech krabickach. ale je taky fakt ze na krabici pisou ze se musi davat lzickou a ja davam z flasky z dudlu s velkou dirou a mezitim nez to vycuca se navecerime taky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
BohunkaP píše:Michaelakkk píše:Hele, Míšo, já nevím, proč to je, taky bych to nejradši udělala, ty hrudky mne štvou… ale mrkni pořádně na krabici, na 90% kaší je v návodu na přípravu napsáno „kaše se nesmí šlehat!“…BohunkaP píše:Cože?? proč se nesmí šlehat? já je šlehám pořád
Dávám mléčnou (Nestlé nebo Sunarku) do vody. Mimochodem, na těch kaších bývá výslovně napsáno „nesmí se šlehat“… mají se jen vidličkou rozmíchat.![]()
![]()
vydličkou mi to nikdy nejde rozdělat jsou tam hrudky a tak… já na to mám mixér určený na takovýhle věci pro děti od Brauna… To vadí??
No já šlehám a nepřestanu, je to pohodlnější a lépe se mu to pije, buhví proč to tam je…
- Citovat
- Upravit