Výběr autosedaček pro 3 děti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
608
5.3.19 14:17

My jsme testovali Britax Römer a Chicco:
Když ti nezáleží na ceně, vezmi ty nejdražší od Britax Römer bez pultíku. Manipulace s nimi je úžasná i bez isofixu. Naopak Chicco je děs běs… připevnit ji a oddělat je za trest (s isofixem je to asi fuk). Popruhy se navíc rychle vychodily. Britax je za mě nej.

Na bezpečnost se vykašli, jsou všechny stejné. Směruj to hlavně na pohodlí pro dlouhou jízdu (opěrky apod.), ať se dítěti neklimbá hlava, když usne apod. Někteří ti budou prezentovat, jak je první sedačka bezpečnější, než druhá apod… je to jen reklama, v praxi to nemá žádný význam. Důležité je naučit se sedačku správně nainstalovat a dítě dobře zapnout - může stát 1500, nebo 15000, to je fuk.
Pracoval jsem jako hasič ve velkém městě, viděl jsem hafl přeživších levných sedaček a hafl předražených, zválených do kuličky a leźících v poli (naštěstí prázdných). Bezpečnost dělá auto a styl jízdy. Když se nerozhlédneš na vedlejší a zleva pojede borec 130, žádná sedačka to nevytrhne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2539
5.3.19 14:20

@Simu Výběr mít určitě budou, toho bych se nebála. Pokud jde o ceny, tak třeba Romer si ceny drží a levnější moc neseženeš. Minulý týden jsem objednávala 9-36 a hledala jsem všud na netu a pouze u jednoho eshopu jsem vybraný typ našla o tisícovku levnější, ale stejně ho pak neměli skladem. Takže můžeš objednat z netu, ale pokud budeš vracet, bude tě to stát zase navíc poštovné. Když pojedeš s chlapem do krámu, tak klidně on může dělat tu rozhodčí autoritu a říct prodavačce, že si ještě k tomu přečte recenze a nezávislé hodnocení. Nevidím s tím žádný problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
67
5.3.19 14:30

@honzek86 moc dekuji za komentar!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
67
5.3.19 14:30

@honzek86 moc dekuji za komentar!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4135
5.3.19 14:34

Ahoj, taky jsme před pár lety řešili. Přijeli jsme autem k prodejně a zkoušeli, aby se tam tři autosedačky vešli, máme autosedačku 15-38 kg, 9-18 kg a 0-18 kg (ne vajíčko), značku jsme neřešili. Je nutné, abyste zjistili, jestli se tam vlezou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
608
5.3.19 14:42

@Simu Není zač ;) jinak mě ještě napadá, že cena má vliv na kvalitu materiálu polstrování. Vybírej takové, které mají lehce vyměnitelný povrch, optimálně takový pružný, neoprenový. Pokud jsou tvoje děti takoví blinkáčci, jako ten můj jeden, budeš to ob týden prát. Sundat ten poblitý potah z toho Chicca byl porod. U těch nejlevnějších nepružných potahů se ti navíc časem stane, že se srazí a nedáš je zpátky. Tohle naopak u Chicco problém nebyl - kvalita matroše vysoká (vydrželo to neskutečný počet cyklů v pračce), jen se to blbě sundávalo.
A další funkce je nastavení sklonu dopředu a dozadu - všechny to nemají. Chce to aspoň 2 stupně. Když usne, tak ji trochu podrazíš a neklimbá se mu hlava. To je podle mě tak jediná funkce, která má zásadní vliv na bezpečnost při nižších rychlostech. Čelní náraz s hlavou visící dopředu je problém i v 50km/h.

Příspěvek upraven 05.03.19 v 14:46

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
67
5.3.19 14:43

@helenan Diky. Zajima me ta sedacka 0-18kg misto vajicka. Ja prave koukam na jednu, ktera je dokonce 0-36kg. To je lakava predstava, nemuset po nekolika mesicich kupovat dalsi a vajicko prodavat tezce pod cenou…ale jak je to s pohodlim pro novorozene a bezpecnosti, to netusim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1908
5.3.19 14:48

@Simu vajicko je pro mimco nejpohodlnejsi. Je tam v pololehu. To mu castecne muze zajistit i sedacka 0-18 (pro mimco VZDY protismerna), ale neni to uplne ono. A 0-36 je vlastne jenom vycpana ta nejversi sedacka,takze i novorozene v podstate sedi. A nic jineho nez vajicko nevytahnes z auta a neodneses i se spicim ditetem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12330
5.3.19 14:49
@Simu píše:
@helenan Diky. Zajima me ta sedacka 0-18kg misto vajicka. Ja prave koukam na jednu, ktera je dokonce 0-36kg. To je lakava predstava, nemuset po nekolika mesicich kupovat dalsi a vajicko prodavat tezce pod cenou…ale jak je to s pohodlim pro novorozene a bezpecnosti, to netusim

tak to by byla ta největší blbost, kupovat sedačku v takovéhle kategorii. Ono i 0-18 pro miminko není nejlepší volba

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
67
5.3.19 14:50

@honzek86 co se tyce tech potahu, taky na to koukam. Deti tam budou jist, pripadne se prave pozvraci…Cosatto sedacky jsou takove barevne, to by mi vyhovovalo :) Ale jestli se daji trochu podrazit, to jsem jeste nezjistila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
608
5.3.19 14:53
@Simu píše:

Bracha ma z tehle kategorie Britax Romer Max-Fix II. My mame Britax Romer KING II - jsem s ni strasne spokojeny, akorat je od 9kg. Podle me to bude ale to stejny, s nizsi gramazi. S temahle dvema podle me neudelas chybu. Za me zatim zadna negativa a bracha taky nic nerikal. Ta jeho je prave 0-18 myslim.
Jinak ja jsem to resil tak, že vajco jsme si pujcili od kolegy z prace, lezelo mu doma. Za 10 mesicu prdola vyrostl a koupili jsme toho KING II. Je fakt, ze kupovat nove vajco, pokud neplanujes dalsi 2 deti, je zbytecne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18253
5.3.19 14:54

@iiiv My jsme třeba jinou volbu neměli, dcera vyrostla z vejce na délku, ale váhově byla pořád pod 9kg. Máme Cybex Sirona, je do obou směrů a jsme s ní spokojení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12330
5.3.19 14:56
@bertoldina
@bertoldina píše:
@iiiv My jsme třeba jinou volbu neměli, dcera vyrostla z vejce na délku, ale váhově byla pořád pod 9kg. Máme Cybex Sirona, je do obou směrů a jsme s ní spokojení.

jasně, ale neměli jste jí na novorozence ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12067
5.3.19 14:58

@Simu
My vybírali a zkoušeli a zkoušeli a zkoušeli… tady:

https://www.detskydum.cz/

Tam bys měla dojet i MHD bez problémů. Měli tam s námi trpělivost a dobře poradili.

U nás byly tyto tři sedačky:

*Maxi Cosi Cabrio pro mimino
*2×Maxi Cosi Tobi kateg. 9-18 kg

A později

• 2×Maxi Cosi Tobi kateg. 9-18 kg
  • Cybex Solution x-fix kateg. 15-36 kg

Potom už jenom 3×Cybex.

Auto Renault Grand Scénic a Volkswagen Touran.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14378
5.3.19 14:59

Hlavně jeďte a vyzkoušejte. My jsme třeba měli vybranou Maxi-Cosi Tobifix, jeli jsme pro ni (dikybohu) na prodejnu a malý v ní seděl jakoby divně v předklonu. Nakonec jsme odjeli s Römer Trifix 2.,ten nám sedl perfektně. Navíc fakt nevíš, jestli se vám tři do auta vejdou, moc bych tomu nevěřila. My máme SUV a tři bych tam nenarvala, jedna by musela dopředu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí