Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Hlavně jeďte a vyzkoušejte. My jsme třeba měli vybranou Maxi-Cosi Tobifix, jeli jsme pro ni (dikybohu) na prodejnu a malý v ní seděl jakoby divně v předklonu. Nakonec jsme odjeli s Römer Trifix 2.,ten nám sedl perfektně. Navíc fakt nevíš, jestli se vám tři do auta vejdou, moc bych tomu nevěřila. My máme SUV a tři bych tam nenarvala, jedna by musela dopředu.
@iiiv píše:
tak to by byla ta největší blbost, kupovat sedačku v takovéhle kategorii. Ono i 0-18 pro miminko není nejlepší volba
Souhlas. Ja bych do toho taky nesel. Kojenec ma velkou hlavicku. Dokud nepovyroste, je pro nej pri celnim narazu nejbezpecnejsi protismerna sedacka a co nejvic na lezato, aby si neposkodil vaz. I kdyz ty Romery maji dobre nastavitelny sklon. Ten nas ma tu vetsi a v podstate v ni lezi. Ten Max-Fix II vypada celkem bezpecne.
@iiiv No to ne
. My jsme dvě vejce podědili, takže nejdřív byla v Concorde dál nevím jak, tam měla i novorozeneckou vložku, pak byla krátce v širším Firkonu, než jsme sehnali tu Sironu, ten Concorde byl i na ní hodně úzký. Souhlasím s @honzek86, že vejce není potřeba pořizovat úplně nové.
Zkus mrknout na tuhle,je super ze se da pouzit ve vice kategiriich.
@honzek86 Zaujala me tahle pro novorozence, ale prave nevim, jak by v tom realne byl. Na obrazku je uz pak vetsi dite ![]()
Dva dotazy, ktere me napadaji.
@Simu píše:
Dva dotazy, ktere me napadaji.
- Novorozene bude umistene kde presne v aute? Uprostred, na kraji??
- Sedacka 15-36kg, konkretne koukam na Britax Römer Kidfix2, ma mezi nozkama vybezek na pas. Nektere ho nemaji. Co je lepsi? Mame kluka, tak i z tohohle hlediska
z hlediska bezpečnosti novorozence doprostřed, ale z hlediska praktičnosti když se dává rovnou s vajíčkem tak na kraj,
Kidfix 2 má mezi nohama ten držák pásů, je to lepší, pás při nárazu netlačí dítě na břicho
jinak určitě není dobré jít do moc vícekategorických sedaček 0-36 a pod. ideálně pro každé dítě přímo jeho kategorii, takže pro novorozence klasické vajíčko, i kvůli přenášení, pro to roční nějakou 9-18, třeba Römer Safefix plus, a pro to nejstarší třeba ten Kidfix 2
@Simu píše:
@helenan Diky. Zajima me ta sedacka 0-18kg misto vajicka. Ja prave koukam na jednu, ktera je dokonce 0-36kg. To je lakava predstava, nemuset po nekolika mesicich kupovat dalsi a vajicko prodavat tezce pod cenou…ale jak je to s pohodlim pro novorozene a bezpecnosti, to netusim
Já měla děti vždy první ve vajíčku, do autosedačky 0-18 šly ve 4-6 měsících. Tuto sedačku bych úplně pro mimčo nedávala.
diskuzí na tohle téma už tu bylo vícero: https://www.emimino.cz/…use/hledani/?…
Pokud ti nezáleží na ceně a chceš to nejbezpečnější, koukni po sedačkach Besafe Izi. Ale jestli je nacpes do auta, to Ti z křišťálové koule nevyvestim.
Ten kluk 5 roků už hlavně může na podsedáku - většina se jich dělá od 15kg. Je to hlavně o výšce, i když od výrobce se uvádí váha, protože ta více koresponduje s věkem. Náš syn je hodně vysoký a 16 kg měl už ve 3 letech, normálně ho vozíme na podsedáku. Na delší vzdálenosti v sedačce, když usne, aby v tom nevisel. Ale do tesca a zpátky na bobku, naprosto bezpečně a bez problémů.
Jde o to místo, bobek a dvě sedačky už by tam vlézt měly.
@honzek86 píše:
Ten kluk 5 roků už hlavně může na podsedáku - většina se jich dělá od 15kg. Je to hlavně o výšce, i když od výrobce se uvádí váha, protože ta více koresponduje s věkem. Náš syn je hodně vysoký a 16 kg měl už ve 3 letech, normálně ho vozíme na podsedáku. Na delší vzdálenosti v sedačce, když usne, aby v tom nevisel. Ale do tesca a zpátky na bobku, naprosto bezpečně a bez problémů.
Jde o to místo, bobek a dvě sedačky už by tam vlézt měly.
Promin, nedá mi to, pročetla jsem některé tvé komentáře a s velkou části z nich fakt nesouhlasím, píšeš vcelku bludy. 5 lete dítě na podsedak z bezpečnostního hlediska nepatří - a to ani na cestu do Tesca a zpátky. Ano, je to povolené, ale o nějaké bezpečnosti se fakt mluvit nedá.
@modravlocka píše:
Promin, nedá mi to, pročetla jsem některé tvé komentáře a s velkou části z nich fakt nesouhlasím, píšeš vcelku bludy. 5 lete dítě na podsedak z bezpečnostního hlediska nepatří - a to ani na cestu do Tesca a zpátky. Ano, je to povolené, ale o nějaké bezpečnosti se fakt mluvit nedá.
promin, neda mi to, ale nemas paru o cem mluvis. Uved technicky duvod, jinak potom tezko rict, na cem tvuj nazor stoji.
Podsedak je naprosto bezpecny, pokud je dite dostatecne vysoke, pas pevny, sedacky kvalitni a drzi ho svym tvarem na miste a pas nejde pres hlavu ani krk (tzn. plati pro nej to same, jako jakoukoliv sedacku - je bezpecne a dobre instalovany). Plati to dvojnasob, kdyz jsou vzadu 3 a nema tedy kam stranove uhnout (podjet pod zadkem). Kdyby to neplatilo, nebyl by bezpecny ani klasicky pas pro dospeleho.
Pokud tvrdis ze kecam, uved konkretni situace, kdy nemam pravdu a proc
tve sdeleni neobsahuje zadna fakta. Jak jsem uvedl v prvnim prispevku - nehod jsem videl zrejme vice, nez ty. S podsedaky i bez nich.
Jinak rad bych opravil jedno svoje tvrzeni - ano, u podsedaku hraje cena roli v bezpecnosti. Smejdovy kus polskeho polystyrenu za 300 je neco uplne jineho, nez ergonomicky a kvalitne tvarovany podsedak za 1500 … Jeho smysl je, aby sedel na miste a dite ani podsedak nevyklouzly pri bocnim narazu nebo pretoceni pres strechu. V tomto pripade plati: drazsi byva lepsi. U velkych sedacek je cena hlavne o pohodli a zivotnosti.